avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate VALI1980

Activitate VALI1980

Discuție Pot sa vand?
Buna ziua,

Intrebarea mea este daca pot sa vand fara acordul beneficiarilor unui drept de uzufruct viager asupra unui teren, pe care este o casa pt care am drept exclusiv de proprietate? In cartea funciara este inscris astfel: dreptul de proprietate exclusiv asupra unui imobil si drept de uzufruct viager al parintilor pe terenul pe care este construita casa( asa a fost intocmit actul de vanzare-cumparare la notariat deoarece casa fusese construita de mine, dar terenul apartinea parintilor)
multumesc anticipat,
trope_doi a scris:

Faptul ca le hraneste n-ar fi o problema, dar daca chiar le iubeste trebuie sa le duca la veterinar, sa primeasca de acolo certificate de sanatate si sa... le ia pe numele ei (adica, raspunde pt eventuale pagube ce le-ar face aceste animale). Daca face toate acestea (si animalele sunt vaccinate, sterilizate / castrate) cei care nu vor acolo animalele nu prea vor avea multe de facut...
Reclamatiile ar trebui sa fie primite la primarie – un oficiu care se ocupa de supravegherea cainilor fara stapan...

Ar trebui sa i se puna in vedere – de toti cei nemultumiti – sa adune kk in urma cainilor. Aceasta in masura in care si dv, ca proprietari de caini, o faceti. La o chestiune de acest gen n-ar mai trebui sa obiecteze – si scapati de mizerie...

Poate va ajuta aceasta hotarare a edililor (intre timp s-o fi modificat ceva, dar nu cred ca in punctele esentiale):

[ link extern ]



Intrebare: daca eu dau ceva de " pomana" unui copil/batran de pe marginea strazii, ca sa nu moara de foame, am EU obligatia sa-l si iau acasa, eventual sa ma oblig la a raspunde pentru el?! Este o intrebare care ma macina deoarece , este evident, ca faptul ca nu lasi un suflet sa moara de foame, te poate baga in belele...., nu zic unde se exagereaza este altceva, dar cum se pune problema este desprins din filme de groaza.......De ce nu raspunde CINE-i lasa pe drumuri...., pe acestia sa-i reclamati.

Multumesc!
Răspuns la discuția cumpar casa....fara teren
Multumesc frumos!!
Răspuns la discuția cumpar casa....fara teren
Solutia primita de la un notar, de fapt doi notari, a fost urmtoarea: cadastru nou (...cu un nou numar cadastral) pentru casa si intabularea casei, dupa care act de vanzare-cumparare casa..., fara dezmembrari si alte chestii, daca acest notar ar proceda asa si as incheia actul acolo n-ar fi valabil, ce credeti?! De servitute n-as avea nevoie pt ca avem intrare separata, ne-au dat si o portiune din teren pe care ne-am facut gard si ne-am separat(...practic) de ei, eu nu vreau decat sa fiu recunoscuta ca si proprietar asupra casei edificate de mine, pt a nu avea probleme.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati pt ca nu mai pot...In continuare , incercand sa pun lucrurile in ordine dupa oameni care nu-si fac treaba cum trebuie(..la primarii), dau peste altii care ma incurca si mai mult (..notarii). Solutiile pe care le primesc sunt atat de variate ..Problema e urmatoarea: vreau sa cumpar de la parintii mei casa construita in ultimul an de mine impreuna cu sotul meu...pe numele lor, numai casa, pentru ca terenul vor sa fie in continuare al lor...de teama sa nu vand! Cum trebuie incheiat cadastrul pentru casa...este suficient un nou cadastru care sa cuprinda si casa(..am primit aceasta solutie de la un notar, agreeata si de mine de altfel) sau trebuie facuta dezmembrare a terenului de sub casa, a terenului pe care-l voi folosi etc. Mentionez ca aceasta casa este pe un teren unde mai exista o casa , a parintilor, cu teren aferent.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Racordare gaz
....in baza banilor cheltuiti:(
Răspuns la discuția O speta intalnita la romani
Brom a scris:

In acest moment este clar ca singura solutie este vanzarea-cumpararea casei, plus drept de folosinta pe teren pe toata perioada existentei constructiei.
Ce puteti face daca ei nu vor? Daca aveti probe solide ( inscrisuri si martori) ca dumneavoastra sunteti cel ce a construit atunci puteti solicita doar contravaloarea materialelor si a muncii depuse nu si sporul de valoare adus imobilului. E tot ce puteti obtine, un drept de creanta impotriva parintilor. In temeiul unei astfel de hotarari si daca parintii nu va dau banii puteti sa ii executati silit si sa va adjudecati casa in contul creantei in urma unei proceduri de executare silita.



Cred ca acesta este raspunsul, din pacate aceasta ar fi solutia, multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ce nu stiam era ce se intampla cu dreptul acesta de creanta, daca se finalizeaza in vreun fel. executarea silita presupune ca cineva sa intre in casa (..sau doar o hartie?), pentru ca chestiunea e simpla, eu si sotul locuim acolo, iar ei oricum nu au acces.
Răspuns la discuția O speta intalnita la romani
Asa este nu i-am pus efectiv in fata acestei situatii, au fost decat discutii , e bine de stiut ca am ceva de facut in situatia in care refuza, dar numai in instanta, ma gandesc, Nu am vrut si nu mi-am dorit sa se ajunga in situatia asta, ca stateam destul de bine si inainte. Poate daca mi-ati spune ce am la indemana pentru situatia in care nu doresc sa colaboreze, pentru a le transmite si lor mesajul, poate asa nu se mai " tine tari" si vor fi mai maleabili, cum de altfel ne-am inteles. Eu, oricum voi apela si la un specialist, am facut-o si pana acum dar mi-a spus ca singura solutie ar fi vanzarea -cumpararea imobilului ( pt ca oricum pe teren nici nu se pune problema..). Deci, avand acordul notarial de a construi, facturi si chitante, ce pot face?
Răspuns la discuția O speta intalnita la romani
cermak gruianu a scris:

Ar fi bine daca ne-ati spune clar : parintii dvs. sunt de acord sa rezolvati "problema juridica" a constructiei?
Daca acestia sunt de acord, se pot gasi solutii juridice legale.


Buna intrebare, ideea este ca nu sunt sigura de ce mai vor. Astept raspunsuri, daca timpul va permite, pentru ambele cazuri, mai ales pentru situatia in care nu vor. Despre asta este vorba, ca nu stii cum reactioneaza omul cand se vede cu o constructie pe numele lui, tentatia e mare....fie el si parinte, mai este si un frate care se uita cu jind, parca-ar vrea si el ceva din constructie, ma intelegeti, desi intelegerea verbala a fost alta...
Răspuns la discuția O speta intalnita la romani
Ce inseamna cesionarea drepturilor?! Precizez ca receptia casei s-a facut.