avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate Doina Hartagan

Activitate Doina Hartagan

Bună ziua. Vă rog să mă indrumați cum și in ce condiții se poate obține o pensie socială sau o pensie de boala , ajutor de handicap. O persoană RM să o numim născută 27.07. 1955 . Ani vechime lucrați 6-7 (cartea de muncă nu o mai găsește ) A lucrat din 2012 2018 ca badantă in Italia fără acte. S-a reântors in Ro in 2018 in prezent are ajutor social de la primărie in valoare de 170 lei. Acest venit nu ii ajung nici macar să iși cumpere medicamentele. In 2018 a facut primul AVG , 2019 interventie chirurgicală ruptură de menisc, 2020 tumoare chistică fibromatoasă 2022 al doilea AVG care ia afectat vederea mai mult de 50% spre orbire ( nu vede nici să coboare scările )apelează la vecini pentru ai cumpăra o pâie sau pentru a o insoți când trebuie sa meargă să-si facă un dosar de ajutor social ,2023 intervenție chirurgicală colecist.Având atâtea probleme de sănătate in data de 14 .12. 2023 s-s prezentat la medicul de famile pentru un consult . Nu a beneficiat de consultație fiindcă nu mai figurează ca asigurat. Are două fice care nu o pot ajuta având si ele familie si probleme. Iau mai trimis când au putut cate 100 lei pe card . I-au blocat cardul altfel ii tăiau ajutorul social de la primărie. In situația dată vă rog să mă sfătuiți cum aș putea ajuta . Persoana in cauză lociește singură . Ficele ei locuiesc in alte localități . Cu mulțumiri și considerație Hartagan Doina
Buna ziua!
Ma confrunt cu o situație, va rog daca puteti sa ma ajutați!
Am lucrat la un liceu din Timișoara ca secretar sef pana la data de 06.05.2021 (venita prin transfer de la Bucuresti). Incepand cu data de 07.05.2021 mi-a incetat contractul individual de munca de drept conform art.56(1) lit.c la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul II (pe un an de zile). In urma unei convorbiri telefonice cu inspectoratul școlar, am fost informata ca, in baza contractului colectiv de munca la nivel de ramura, pot reveni pe post, in situația in care nu voi mai beneficia de decizie medicala. In aceasta situație va mentionez ca pe perioada contractului individual de munca, angajatorul mi-a oferit o garsoniera aflata in incinta liceului in baza unui contract incheiat la data de 01.12.2018, pe un an de zile. In data de 06.05.2021 cand am intrat in posesia actelor de incheiere de contract individual de munca, mi-au inmanat actele aditionale de prelungire a contractului pentru garsoniera (eu fiind cu plata la zi a chiriei) pana la data de 05.06.2021, data la care eu voi fi nevoita sa parasesc aceasta garsoniera.
Vin cu rugamintea , daca considerati ca este legal ceea ce a hotarat angajatorul in privinta garsonierei, fiind pusa in ipostaza de a nu mai avea un acoperis data fiind situatia mea medicala. Boala a intervenit incognito incepand cu luna decembrie 2020 (o hernie de disc avansata, cu recomandare pentru operatie)
Concluzia, doresc sa stiu daca pot sa benefeciez in continuare de garsoniera tinand cont ca peste un an ma pot reintoarce la locul de munca, și totodata vreau sa stiu daca este legal gestul care l-a facut angajatorul.
Va multumesc!
Răspuns la discuția CIM perioada determinata
Mulțumesc
Bună ziua, doresc dacă puteți să mă lămuriți intr-o problemă privind CIM pe perioada determinată . Am o colegă căreia i se încheie CIM la data de 06.07.2020 (de la 07.07.2017 până la 06.07.2o20 - 36 luni - fiind angajat pensionar). Cei din conducere doresc să-i deschidă un alt contract de munca pe perioadă determinată prevalandu-se de perioada stării de alertă, de lipsa de personal și de un document de la minister cu privire la suspendarea concursurilor privind ocuparea posturilor vacante. Va rog dacă puteți să mă ajutați cu un răspuns legal. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Concediu medical
Piana in luna iulie 2019 am lucrat la alta firma .Am fost plecat din tara trei luni apoi am revenit si m am angajat la acesta firma la mijlocul lunii noiembrie 2019 dar contractul de munca l am semnat in ianuarie 2020.
Buna ziua. Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data ianuarie 2020 .In luna martie am avut concediu medical.Dupa cat timp de la angajare mi se poate plati concediu medical?(sau imi va fi platit concediul medical?) Am prerdat concediul medical pana la sfarsitul lunii martie.Acum imi spune ca nu poate sa mi-l inregistreze pentruca nu am 6 luni de contributii . Va multumesc
Discuție codul muncii
Buna ziua. Sunt angajata a Ministerul Educației și Cercetării ca agent de paza la un liceu(nu sunt angajat al unei firme de paza si securitate ) .Directorul ma obliga sa-mi iau concediu de odihna pe anul 2020datorata problemelor aparute odata cu covid 19.Are un temei legal pentru a ma obliga?Mentionez ca in luna ianuarie 2020 toti angajatii liceului si-au facut planificarile pentru concedii de odihna care au fost apribate ,semate si inregistrate la scretariatul liceului.
Răspuns la discuția Concediu medical
26-30septembrie.Nu sunt angajata a unei firme de paza.Am urmat cursuri de pază și securitate am lucrat o perioada la o firmă de pază apoi m an angajat prin concurs la liceu că portar.Sunt angajata a min.educatiei.Putea să trimită un alt coleg ?Mi am efectuat tura normala de 8 ore dar aveam concediu medical(diagnostic gripă )
M-am prezentat la munca dupa 2 ore am solicitat sa merg la med.de fam. deoarece ma simteam rau.Dupa conultatie am primit concediu medical.Am revenit la munca,mi-am anuntat sefaca sunt in medical .Mi-a raspuns ca nu are ce face deci sa raman la munca pana pleaca toti . Mentionez ca lucrez ca agent de paza la un liceu(zi si seral) cu program de 8 ore .Eu aveam stari febrile simtindu-ma din ce in ce mai rau.A procedat corect ? cum voi fi remunerata ? Nu ar fi trebuit sa trimita un coleg sa ma inlocuiasca?Cu multumiri .
Discuție Juridic
Buna ziua .Este a doua luna când mi se retine din salariu (1450 se retine 400)Nu știu și nu am primit citație in proces .Am fost anunțată de contabilul firmei la care lucrez că am reținere pe salariu prin ordin executoriu .Suma reținută este foarte mare ținând cont că locuiesc cu chirie.Ce pot face ?Aceste firme de recuperare pot reprezenta o persoana juridica(banca)?Începând cu data de 04.04.2016 conform deciziei ICCJ 9/2016 ,nu au aceasta calitate.Ce ma sfatuiti sa fac si care sunt pasii de urmat?Aceasta hotarare de executare silita am gasit-o pe internet. Pot ataca in instanta aceasta executare silita?Cu multumiri Hartagan Doina -Dosar2016 din 17.03.2016
încuviinţare executare silită



Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 2123/278/2016
Data dosar:
17.03.2016
Instanta:
Judecătoria Petroșani
Departament:
Civil
Obiect:
încuviinţare executare silită
Categorie:
Civil
Stadiu proces:
Fond
Parti proces

BIROUL EXECUTORULUI JUDECĂTORESC LADARIU ANGHEL
Petent
S.C. EOS KSI ROMANIA S.R.L. CU SEDIUL PROCESUAL ALES
Creditor
HARTAGAN DOINA
Debitor


Sedinte

Sedinta din data de 24.03.2016 la ora 11:00
Complet: C. VI. civil - cc
Admite cererea
DISPUNE: Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de Biroul Executorului Judecătoresc Ladariu Anghel. Încuviinţează executarea silită prin toate modalităţile prevăzute de lege, a titlului executoriu reprezentat de Contract de credit nr.RC14641696291 din 30.11.2005, încheiat între RAIFFEISEN BANK S.A. şi Hartagan Doina pentru recuperarea sumei de 9244,63 lei, reprezentând împrumut nerestituit, dobândă, penalităţi de întârziere, stabilite prin titlul executoriu, la cererea creditorului EOS KSI ROMÂNIA SRL, în calitate de mandatar, împotriva debitorului Hartagan Doina. Fără cale de atac. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică azi, 24.03.2016.
Incheiere de executare silita 1611/2016 din 24.03.2016