Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 4799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Bună ziua, doresc dacă puteți să mă lămuriți intr-o problemă privind CIM pe perioada determinată . Am o colegă căreia i se încheie CIM la data de 06.07.2020 (de la 07.07.2017 până la 06.07.2o20 - 36 luni - fiind angajat pensionar). Cei din conducere doresc să-i deschidă un alt contract de munca pe perioadă determinată prevalandu-se de perioada stării de alertă, de lipsa de personal și de un document de la minister cu privire la suspendarea concursurilor privind ocuparea posturilor vacante. Va rog dacă puteți să mă ajutați cu un răspuns legal. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Doina Hartagan , utilizator 13:57, 4 Iulie 2020
Legea 55/2020
Art. 27
(1) Instituțiile și autoritățile publice pot angaja personal fără concurs, în funcție de nevoile determinate de prevenirea și combaterea situației care a generat starea de alertă și exclusiv pentru activități legate de aceasta, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă.
...
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform art.27 din lege 55/15 mai 2020 cu modificarile ulterioare ... ioan30 ioan30 conform art.27 din lege 55/15 mai 2020 cu modificarile ulterioare , pe perioada starii de alerta se poate angaja personal contractual in institutii publice pe ... (vezi toată discuția)
Angajari fara concurs dana manea dana manea Se mai pot face angajari pe durata starii de alerta? Pe ce periaoada si in ce baza legala? (vezi toată discuția)
Angajari fara concurs - spital judetean Registered_user Registered_user Buna ziua! În baza prevederilor Ordinului 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar ... (vezi toată discuția)