avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate AKCA CONT EXPERT SRL

Activitate AKCA CONT EXPERT SRL

Notarul nu taxeaza valoarea imobilului dupa raportul de evaluare ci dupa grilele notariale.
Răspuns la discuția CONTRACT DE MUNCA
Calculati din data angajarii plus concediu de cresterea copilul ( este considerat stagiu la vechimea in munca )
Răspuns la discuția contract de munca
2 ore inseamna 1/4 din 8 ore deci 1/4 din 5 ani este 1.25..( un an si 3 luni). Am gresit eu la cele 8 luni. Scuze..
Răspuns la discuția PFA Arhitect/Urbanist
Profesiile liberale se inregistreaza direct la ANAF. Se depune formularul 070 si d220, insotite de contractul de comodat pentru stabilire sediu , doc de autorizare in profesie si cartea de identitate.
Anaf nu se sesizeaza. In conditiile in care angajatorul a depus declatiile aferente contractului ( din enuntul d- v astra se intelege ca a depus aceste decaratii ), se calculeaza maj de intarziere pana la data stingerii integrale a datoriei. Pentru sumele datorate se emit somatii de plata insotite de titluri executorii , dupa care se procedeaza la indisponibilizarea sumelor din cont . Legea maiprevede si aplicarea de sechestre asiuratorii pe bunurile societatii (daca are ). Dupa indeplinirea tuturor formalitatilor , aNAF poate trece la vanzarea acestor bunurilor prin licitatie, urmand ca din vanzarea acestora sa se achite datoriile bugetare. Toate acestea sunt prevazute de legea 207/2015 Codul de procedura fiscala.
612=401 fact chirie , 401=5311/ 5121 plata chirie
Răspuns la discuția inchiderea societatii comerciale
Cand a-ti vandut apartamentul , a iesit din evidenta contabila imobilul iar ,daca nu a-ti schimbat sediul , cu siguranta cei de la ANAF v-au declarat inactiv , In nici un caz nu s-a radiat societatea daca d-voastra nu ati facut nici un demers. Societatea se radiaza prin intermed iul Oficiul Reg Comertului. Sfatul meu e sa mergeti la Anaf si sa intrebati de starea societii.
Răspuns la discuția contract de munca
1 an si 8 luni.. pentru vechimea in munca se ia calcul norma intreaga de 8 ore/zi
Răspuns la discuția Copii documente!
Proprietarii care fac parte din asociatia de locatari au dreptul de a studia documentele dar , in prezenta presedintelui,cenzorului , sau uneipersoane din comitetul executiv. Totodata sunt indreptatiti sa ceara orice informatii cu privire la activitatea asociatiei.Sau ,puteti face copii dupa documentele solicitate si le semnati conform cuoriginalul.
Răspuns la discuția Deducere personala
Presedintele asociatie are contract de mandat , deci e un venit asimilat nu un venit din salarii astfel ca , nu va beneficia de deducere.administratorul si ingrijitorul vor trebui sa isi stabilieasca singuri , pe proprie raspundere, care este functia de baza (exceptand pensia ), in cazul in care mai au si alte contracte de munca.