avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Ale.xa

Activitate Ale.xa

Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Imi cer scuze pt ca nu am deschis un subiect nou.
Totusi concediile de risc eliberate de medicul de familie/ginecolog trebuie vizate de medicul de medicina muncii. Daca acesta nu da un raport pozitiv pt concediul de risc maternal inseamna ca poate refuza avizarea concediilor eliberate de medicul de familie/ginecolog.
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Faptul ca pana acum nu mi-au transmis raportul de risc este clar si acesta un abuz. Nelamurirea mea este legata de ceea ce mi-a fost comunicat de catre o doamna doctor cadru universitar in specialitatea medicina muncii, anume ca din moment ce eu am scrisoare medicala cu diagnosticul de amenintare de avort acesta reprezinta risc obstetrical pt care sunt necesare concedii medicale, nu de risc maternal. Pentru concediu de risc maternal aceasta doamna doctor sustine ca trebuia sa depun o cerere in care sa invoc doar riscul biologic la care sunt supusa si sa nu atasez niciun document de la ginecolog. Mie mi se pare ca nu are logica pt ca riscul obstetrical poate fi marit de riscurile de la locul de munca, pt asta doctorul ginecolog mi-a facut recomandarea de concediu de risc maternal.
Intrebarea mea e: e posibil ca recomandarea de ginecolog sa nu aiba nicio valoare pt acordarea concediului de risc maternal, ba mai mult sa fie un motiv pt care acesta nu se acorda, asa cum sustine doamna doctor?
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Buna ziua! Medicului de familie/medicului ginecolog pentru a putea elibera concediu de risc maternal nu le este necesar un raport de evaluare de la medicul de medicina muncii care sa recomande acordarea concediului de risc maternal?
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Am depus o instiintare de sarcina catre angajator in urma cu 5 saptamani in care am anexat documentele doveditoare si am rugat transmiterea lor catre medicina muncii si ITM conform legii. Mentionez ca am numar de inregistrare la instiintare. In urma acesteia medicul de medicina muncii mi-a facut analiza de risc la care am fost prezenta cand a constatat faptul ca sunt expusa la agenti biologici, dar nu a considerat ca este necesara nicio modificare in programul si conditiile de lucru. Dupa ce a efectuat analiza de risc doamna doctor a spus ca documentul trebuie semnat de managerul spitalului si apoi imi va fi trimis si mie. Acest lucru nu s-a intamplat pana la ora actuala, nu am primit foile cu analiza de risc.
Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala cu recomadarile de a evita ortostatismul, stresul neuropsihic, contactul cu persoane cu risc infectios si recomandarea de concediu de risc maternal. Eu lucrez ca medic intr-un spital de pediatrie, avand contact zilnic cu pacienti cu boli eruptive ce pot fi cauzate de agenti biologici din clasele de risc 2,3 si 4. Am depus cererea de concediu de risc maternal la managerul spitalului in care am specificat riscul biologic la care sunt supusa si am atasat documentul medical primit de la medicul ginecolog. Doamna doctor de la medicina muncii doreste sa-mi refuze acordarea concediului de risc maternal motivand ca dansa aproba acest concediu doar pt. boli cronice grave, nu si pentru o "simpla" amenintare de avort. Citind legea am inteles ca acest tip de concediu se acorda pt conditiile si riscurile de la locul de munca care ar putea sa dauneze gravidei si fatului.
Am reusit sa stau de vorba si cu o alta doamna doctor specialist in medicina muncii, chiar cadru universitar in aceasta specialitate care mi-a dat alte informatii contradictorii. Dansa sustine ca acest tip de concediu se acorda DOAR pt riscurile de la locul de munca si eu din moment ce am o scrisoare medicala de la ginecolog cu diagnosticul de amenintare de avort, prezint risc obstetrical si trebuie sa-mi iau concedii medicale. Mi-a spus ca daca as fi vrut concediu de risc maternal ar fi trebuit sa mentionez in cerere doar de riscul biologic si sa nu atasez scrisoarea medicala de la medicul ginecolog. Mi se pare o situatie absurda pt ca nu inteleg de ce riscul obstetrical anuleaza riscul de la locul de munca. In acest moment eu ma aflu in concediu medical timp de 14 zile dat de ginecolog.
Cunosc mai multe persoane care au beneficiat concediu de risc maternal si au urmat exact aceeasi procedura: scrisoare de la medicul ginecolog (chiar cu diagnosticul de iminenta de avort) si cerere catre medicina muncii si au primit aprobare.
Va rog, puteti sa ma lamuriti daca justificarile celor doua doamne doctor au baza legala? Personal ma simt foarte umilita si doresc sa ma adresez unor forumuri superioare pt ca am o meserie ce implica atat risc infectios cat si stres neuropsihic.
Atat vecinul de sus cat si cel de jos detin caini care latra. Totusi vecina de palier este deranjata numai de latratul cainelui meu. Metionez ca este un caine de talie mica pe care nu il las singur si il atentionez in momentul in care incepe sa latre. In plus se intampla sa stea cainele la mine 2-3 zile odata la o luna. Nu cred ca este atat de deranjant si cred ca mai degraba vecina are ceva personal cu mine pt ca sunt nou mutata in bloc, spre deosebire de ceilalti vecini care detin caini. As vrea sa stiu ce pot face in cazul in care vecina mai bate la usa si ma agreseaza verbal?
Va multumesc pt raspuns! Desigur ca-l atentionez si il opresc atunci cand incepe sa latre, dar este un caine si normal ca va mai latra atunci cand bate cineva la usa sau trece un alt caine pe langa usa. Singur in casa nu il las. Cat de deranjant poate sa fie in cele 2-3 zile cat sta la mine odata pe luna sau chiar mai rar. Cred ca trebuie sa existe si putina intelegere. Ma face sa cred ca e mai mult ceva personal. Mai am o intrebare. Ce pot face in cazul in care vecina suna la usa si ma agreseaza verbal?ynocentta a scris:

Orice detinator de patruped canin,are obligatia sa realizeze minimum de instructaj/educatie animalului de companie,instructaj care consta in reguli impotriva latratului,accesului in anumite zone din casa,impotriva satisfacerii necesitatilor fiziologice in casa,etc
Incercati instruirea minima a animalului de companie
Restrictionati accesul animalului de companie in zona de acces in apartament de unde se presupune ca provin zgomotele generate de catre locatari
Vecina poate proba foarte usor latratul cainelui cu inregistrare audio sau cu martori
Problema cu amendatul este conditionata de mai multi facori-subiectivi si obiectivi,dar politistul pentru a scapa de o sesizare,poate aplica sanctiune pecuniara in temeiul disp L nr 61/1991 republicata,desi....nici politia nu detine baza tehnica si nici vecina nu poate proba ca latratul cainelui a depasit pragul fonic admis de 60-65 db...

Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost agresata verbal si acuzata de catre vecina mea de palier ca o deranjeaza latratul cainelui (asta desi nu are niciun perete comun cu apartamentul meu). Mentionez ca in zilele in care am grija de caine nu il las singur in apartament, deci stiu ca nu latra incat sa deranjeze pe cineva. Intrebarea este daca vecina cheama politia cum poate demonstra ca latra cainele meu excesiv? In momentul in care politia va suna la usa normal ca va latra, dar asta nu inseamna ca latra non stop. Ma vor amenda doar pt ca asa spune vecina?Multumesc!
Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost agresata verbal si acuzata de catre vecina mea de palier ca o deranjeaza latratul cainelui (asta desi nu are niciun perete comun cu apartamentul meu). Mentionez ca in zilele in care am grija de caine nu il las singur in apartament, deci stiu ca nu latra incat sa deranjeze pe cineva. Intrebarea este daca vecina cheama politia cum poate demonstra ca latra cainele meu excesiv? In momentul in care politia va suna la usa normal ca va latra, dar asta nu inseamna ca latra non stop. Ma vor amenda doar pt ca asa spune vecina?Multumesc!