avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate Marga G.

Activitate Marga G.

Nu este in vigoare inca art. 105 din noua lege. Dar este art. 118 din legea 263/2010, care spune ca: (1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari: a) pensionarii pentru limită de vârstă;...[ link extern ]
In opinia mea sunt 2 situatii diferite: 1. Optez sa continui activitatea in cadrul contractului de munca existent, la actualul angajator, cu acordul sau. Astfel am certitudinea ca pot lucra in continuare. 2. Ma pensionez, actualul contract inceteaza de drept si, daca ulterior gasesc un angajator care doreste sa ma angajeze pe durata determinata, cumulez pensia cu salariul din cadrul noului contract.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechiul cod al familiei era un cod nedrept. Au fost castigate la CEDO cel putin 2 dosare, astfel ca dreptul copilului de a-si afla parintii biologici nu se prescrie pe durata vietii acestuia, asa cum este normal. Cred ca si dreptul oricarui barbat de a sti daca este sau nu copilul sau biologic. Legile trebuie sa reglementeze corect relatiile sociale.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simptomele descrise nu par de depresie post-partum: pare o boala psihica mai grava, care necesita si sprijinul unui psihiatru, nu doar al unui psiholog.
@Cornel Vasile. Exista contributia asiguratorie pentru munca, platita de angajator (2,25%), din care 20% sunt pentru bugetul pentru somaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar putea accepta si test rapid, semnificativ mai ieftin, eventual efectuat la angajator. Iar intervalul de testare ar fi normal sa fie corelat cu situatia epidemiologica. La actuala rata de infectare, vi se pare justificata testarea saptamanala (cu exceptia unor locuri deosebite, cum ar fi camine pt. batrani)?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost modif. ord. ANRE si exista oblig. pt. toate apart. nu doar cele cu geam termopan sau centrala termica.
@ Avocat Cristina Ciurea Si de ce este aceasta o infractiune in legatura cu serviciul?
Verificati cu un avocat si daca situatia se incadreaza la "daune aduse sanatatii propriei persoane", pentru care CCR a stabilit in 5.12.2019, decizie publicata in iunie 2020, ca este neconstitutionala obligarea la plata cheltuielilor medicale si daca poate ajuta cumva pentru situatia din 2018. Decizia CCR nu se aplica retroactiv, ci doar de la data publicarii. Link: [ link extern ] /
@Demos. Legea ne obliga sa avem asig. oblig. pt. loc.; aceasta acopera doar 3 riscuri reprez. de dezastre naturale. Nu ne obliga sa avem asig. pt. raspundere civila.
@ Cristina 256. Ai obligatia ca propr. de a respecta hotararile ac. Asoc., ca propr. Dar cred ca libertatea de asociere inseamna si ca nu poti fi obligat sa faci parte dintr-o asoc.