avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detectoare wireless de gaze Buna ziua, Am o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detectoare wireless de gaze Buna ziua, Am o problema cu Presedintele blocului in care locuiesc ...

Buna ziua,
Am o problema cu Presedintele blocului in care locuiesc din Bucuresti.
El ma obliga sa platesc instalarea unui nou detector de gaze wireless si ma ameninta cu judecata la tribunal daca nu platesc. El cere 400 de lei pe acest nou detector de gaze wireless pe baza de senzori.
In octombrie 2018 o firma a pus detectoare de gaze (cu alimentare la priza) in tot blocul si eu folosesc acest detector din 2018 care merge foarte bine.
Firma care a pus detectoarele "Sicur Gaz" in 2018 nu mai exista, asa am aflat de la noua firma adusa pentru noile detectoare. In 2018 am platit 350 lei inclusi in intretinere, volens-nolens. Nu am primit nici un act, nici un certificat de garantie atunci.
Cunosc alte blocuri din capitala, unul este in sectorul 1, unde nu se pun astfel de detectoare wireless, mai ales acum in caz de pandemie COVID cand lumea nu mai are serviciu. Am vorbit personal cu presedinta/administratora unui bloc din sectorul 1 Bucuresti si mi-a confirmat ca nu exista lege care sa oblige proprietarul sa instaleze asemenea aparate.
Blocurile alaturate mie (lipite de al meu) au detectoare cu priza, nu cele wireless. Constat ca situatia tensionanta este impusa si escaladata de Presedintele blocului si interesele lui personale.
Vreau sa stiu daca exista vreo lege/act normativ care sa ma oblige sa pun acest detector wireless de gaze, eu avand deja unul functional.
Vreau sa stiu care este parerea dvs. si ce pot sa fac, cui sa ma dresez ca aseasta hartuire sa inceteze.

Multumesc.
Buna ziua,
Si eu tot din acela alimentat la priza am si totul a fost ok la verificarea instalatiei.
Luati legatura cu distribuitorul de gaz din zona si il intrebati in scris daca trebuie sa schimbat acel detector sau trebuie doar o verificare a lui conform prescriptiei producatorului.

Cat despre presedintele de asociatie... ii puteti spune ca va poate chema in instanta daca doreste asta dar sa inceteze cu hartuirea pentru a duce el la bun sfarsit " combinatiile" ca o sa faceti plangere la politie.

Si puteti incepe si dvs. sa depuneti cerere la dumnealui pentru acces la actele asociatiei..., doar asa, sa-l hartuiti si dvs... sau, cine stie, poate are ceva de ascuns...
Baza legala a cereri este legea 196/2018.
Va veni scadenta la verificarea tehnica a instalației de gaz și nu va fi făcută fără aceste detectoare.Ca urmare se va închide gazul pana la rezolvare.
Este situatie de;icata deoarece ,pentru analiza si eventual raspuns la obiect era necesar sa comuicati concre daca inlocuirea detectoarelor a fost dispusa prin vot de participantii la adunarea generala
Daca in;ocuirea detectoarelor de gaz nu a fost dispusa de catre adunarea generala,pretentia presedintelui de asociatie nu are temei legal
Este foarte adevarat ca daca firma care a instalat vechile detectoare nu mai exista ,noul operator economic autorizat poate pretinde inlocuirea detectoarelor daca cele vechi nu functioneaza in parametrii legali sau au depasit perioada de
valabilitate
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a facut verificarea tehnica de firma care vrea sa instaleze detectoarele noi si a constatat ca vechiul detector (care nu este deloc vechi, din 2018) merge foarte bine, in parametrii functionali. Este de domeniul absurdului: vine o firma, constata ca totul este perfect, dar vrea sa-ti instaleze fortat altceva, desi nu este nevoie si chiar ea spune acest lucru.

Alte discuții în legătură

O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)
Detectoare de gaz Lcazacu Lcazacu Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc cu zece etaje dat in folosinta in anul 1977. In luna Iulie 2017 in fiecare apartament s-a instalat printr-un operator ... (vezi toată discuția)
Detectoarele de gaze wireless virgiliuw@yahoo.com virgiliuw@yahoo.com Bună ziua, Detectoarele de gaze wireless sunt obligatorii? Multumesc! (vezi toată discuția)