avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate Zuza13

Activitate Zuza13

Și pana la urma nu e lege care sa interzică facutul dusului la 23 noaptea ...

vali m a scris:

Totusi este o problema...daca sora canta la 12 noaptea,deranjeaza.Daca va certati..la fel.
Puneti-va problema invers...daca vecina dvs ar face galagie la 5 dimineata?
Am si eu niste vecini care faceau dus numai dupa ora 23. Se auzea in dormitor de parca eram cu ei in baie!! Au baterii proaste si zgomotul e mare...adica, atunci cand dadeau drumul la dus,ma speriau. .A trebuit sa inregistrez zgomotul si sa le dau sa asculte...s-a rezolvat problema.
Normal, orele de liniste sunt intre 22 -8.Poate sa va faca reclamatie si luati amenda....depinde si de cat de tare se aude galagia...
Cam asa este la bloc.

Nu cântă la 23 noaptea,doar ziua,Și nu e vorba de baterii ,pe dânsa o deranjeaza ca ,spune ea,se tranteste capul de la dus în cada.Dar asta cu dusul la ora 23 se intampla rar

vali m a scris:

Totusi este o problema...daca sora canta la 12 noaptea,deranjeaza.Daca va certati..la fel.
Puneti-va problema invers...daca vecina dvs ar face galagie la 5 dimineata?
Am si eu niste vecini care faceau dus numai dupa ora 23. Se auzea in dormitor de parca eram cu ei in baie!! Au baterii proaste si zgomotul e mare...adica, atunci cand dadeau drumul la dus,ma speriau. .A trebuit sa inregistrez zgomotul si sa le dau sa asculte...s-a rezolvat problema.
Normal, orele de liniste sunt intre 22 -8.Poate sa va faca reclamatie si luati amenda....depinde si de cat de tare se aude galagia...
Cam asa este la bloc.

Lovuiesc la bloc la etajul 10.Si sub bine locuieste 1 vecina bolnavă cu capul.Ma suna pe telefon la ora 23 noaptea sa imi zică sa nu mai trântesc dușul.Vine mereu la usa si spune sa nu mai tropaim prin casa ca facem ca niste animale ,sora mea mai canta muzica usoara vocal,fără boxe,sau alte aparate,si zice sa nu mai behaie,noi venim seara de la munca ,zice sa nu mai facem dus la ora 24 noaptea ,dar fiind la munca nu putem ,Cand v3nim acasa trebuie sa ne spălăm . Ne mai certam din cand in cand ,la fel zice ca sa nu ne mai certam.Adica sa nu mai facem nici cel mai mic zgomot..Zice ca cand mergem prin casa ii se zguduie tavanul.Intrebarea mea este:"în ce condiții este considerată deranjare a liniștii publice?"e corect ce zice dânsa si ce pretentii are?o sa ajung sa nu mai fac dus si sa nu mai trântesc nici o cana pe.masa ca o deranjează pe.vecina.Ce pot face pe cale legală ca sa nu ma mai hartuiasca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am anuntat Asociatia de proprietari si administratorul în prima zi în care m am mutat.Desi toți știau din ziua în care am vorbit și am spus că m am hotarat si vreau sa cumpar apartamentul,deoarece fostul proprietar,fiind si presedintele blocului a anunțat că renunță la funcția de președinte deoarece a găsit un cumpărător si vinde.Ce nu inteleg eu de ce Dvs insistati pe acest aspect irelevant?eu inteleg se pare ca Dvs nu înțelegeți . Nu este relevant cand s a aflat că eu sunt noul proprietar,relevant este cand am devenit noul proprietar. Relevant este faptul că,asa cum cineva a menționat mai sus ,eu nu sunt responsabilă de restantele unei persoane care a locuit anterior în apartament ,eu raspund doar de cheltuielile mele incepand de la data la care,din punct de vedere legal ,am inceput sa fiu proprietara apt.Se pare ca ati inteles gresit Dvs.Administratorul ,AP,si presedintele actual cunosc situația si cunosc faptul că restantele.nu sunt ale mele ci ale fostului proprietar. Ei nu imi trec mie sume care nu imi aparțin din necunoștință de cauză ci în cunoștiință de cauză.In ce priveste "datul în judecată "pe care l ati menționat,nu eu trebuie sa iau o decizie de a chema în instanță pe cineva.AP trebuie sa cheme în instanță copiii majori ai fostului proprietar care a decedat si acestia sa achite datoria tatălui lor.Si ca o concluzie procesul nu va dura ani, cum ati menționat deoarece eu pot dovedi cu contractul de vanzare cumpărare si cu chitantele aferente plăților la întreținere ca de la data la care am devenit proprietara apt am achitat întreținere la zi ,fără restanțe si astfel restantele nu sunt ale mele.Asadar daca nu aveti habar de legi,si nu cunoasteti cai,proceduri de atac pe cale legală,va rog sa nu mai dati sfaturi aiurea si sa nu încurcati lumea aiurea.Asa nici eu nu mai imi pierd timpul explicand totul de 10 ori pt 1 persoana .

Adrian Sulea a scris:

Buna ziua "Zuza13".

1. Am inteles faptul ca "In prima zi de cand m a m mutat acolo Asociația de proprietari a știut ... ".
Neesential, in ceea ce priveste speta initiata.

2. Probabil, la data semnarii contractului de v/c, in fata notarului, vanzatorul nu avea datorii fata de AP.
Adevarul se va dovedi doar intr-o instanta de judecata.
Daca va asumati costurile, este ok.
Probabil va veti recupera cheltuielile de judecata. Sau, poate, nu.
Cu apel cu tot, s-ar putea sa dureze minim, aproximativ, doi ani.
Va asumati investitia in avocat, expertize judiciare, etc ... ???

3. Repet intrebarea "... cand ati anuntat AP asupra faptului ca sunteti noul proprietar al apartamentului ???
Dupa cat timp ??? ... "

Intrebarea s-a referit la timpul trecut intre semnarea contractului de v/c in fata notarului si anuntarea AP.
Ati anuntat AP, asupra faptului ca sunteti noul proprietar dupa o zi, o saptamana, o luna, un an, ... ???
V-am explicitat sensul intrebarii spre o mai buna intelegere.

4. Data la care v-ati mutat, fizic, in apartament nu este relevanta in cadrul acestei spete.
Vorbim despre datorii restante catre AP si nu despre cheltuielile ce va revin urmare a consumurilor proprii.
Nu confundati notiunile.

5. V-am studiat activitatea in cadrul acestui forum deosebit de respectabil.
Aveti oarece cunostinte de drept.
Nu-mi spuneti ca nu intelegeti "anumite intrebari".

6. In cazul in care raspundeti obiectiv si la obiect, solutii fara costuri exista.

7. Eludarea normelor legale, inca in vigoare, nu exonereaza.

In prima zi de cand m a m mutat acolo Asociația de proprietari a știut.Cel care mi a vândut apartamentul a fost președintele blocului în acel moment. Eu inainte sa cumpăr am fost asigurată de administrator ca proprietarul apt nu are datorii.Nu stiu cum este cu fondul de rulment,daca si l a luat singur,sau cn are acces la banii care provin d8n toate sursele reprezentând plăți ale proprietarilor apartamentelor,dar e posibil sa si fi eliberat singur,1 adeverință falsă,el fiind președintele blocului în acel moment. Dar cum e posibil ca administratorul si asociatia de proprietari sa nu fi stiut de toate aceste lucruri? Si mentionez ca eu nu am stiut ca cel care imi vinde este președintele blocului.Am aflat dupa ce am cumpărat si mi s a spus de restantele la întreținere.

Adrian Sulea a scris:

Buna ziua "Zuza13".

Tinand cont de faptul ca "Acum 1 an de zile am cumpărat 1 apartament ... ",

cand ati anuntat AP asupra faptului ca sunteti noul proprietar al apartamentului ???

Dupa cat timp ???

In functie de raspunsul dumneavoastra, discutia poate continua.

Întreținerea vine cu 2 luni din urmă,de exemplu pe luna octombrie se afiseaza întreținerea pe luna august .Si fostul proprietar a avut 700 lei restanțe pt acele 2 luni .Președintele a spus aceelasi lucru ca si administratorul .Ca este normal ca restantele sa le aplice la întreținerea mea

pop_m a scris:

Zuza13, cu cate luni decalaj se afiseaza cheltuielile?
Adica in octombrie vi se afiseaza cheltuielile pe septembrie, sau pe august?
Si care e suma medie pe luna pentru apartamentul dumneavoastra?

Administratorul e un angajat al asociatiei, el nu are putere de decizie. Discutiile trebuie sa le purtati cu presedintele.


Deci din ce an inteles din toate aceste răspunsuri adeverință a fost corecta,deoarece întreținere vn pe luni din urmă,si desi in momentul vanzării apartamentului întreținerea era la.zi,după aceea i a venit fostului proprietar întreținerea pe ultimele lunii în care a locuit acolo.Fostul proprietar a decedat.La întreținerea mea lunară mi se pun penalizarile acestui om,sunt amestecate cu întreținerea mea.Ce pot face în Această situație?am incercat sa fac o cerere dar administratorul nu a acceptat o ,spunându mi ca restantele sunt pe apartament .Si chiar daca nu sunt ale mele ci a fostului proprietar care a decedat după vânzarea apartamentului,e normal sa treaca la mn restantele.

pop_m a scris:

Sper ca ati inteles ca, pana nu stim ce scrie in adeverinta si in contract, e prematur sa stabilim culpe.


Acum 1 an de zile am cumpărat 1 apartament.Fostul proprietar are o restanță la întreținere în valoare de 700 lei pe care nu a achitat o ,si acum a decedat.Pe lângă faptul că eu apar pe.lista de întreținere lunar,cu acești 700 lei restanță,administratora si presedintele trec penalizarile pt aceasta restanta la întreținere mea pe care o am de achitat lunar.De exemplu pe luna septembrie am avut de plata 170 lei la care a adăugat penalizare pt restantele fostului proprietar suma de 50 lei.(penalizarile fiind in fiecare luna),si nu mi se pare.normal...eu cand am cumpărat apartamentul l am cumpărat la notar.Si stiu ca trebuie sa duci o adeverință ca nu ai datorii la.intretinere daca vinzi.E posibil ca fostul proprietar sa fi falsificat adeverința?sau ca administratora sa ii fi eliberat o adeverință în care scria ca nu are restanțe desi.nu era adevarat...eu am aflat abia după ce m am mutat, de aceste restanțe. Ce pot face din punct de vedere legal ca sa.nu mai.apara restantele fostului proprietar la mine ?Mentionez ca fostul proprietar care a decedat are 1 fata si 1 băiat în vârstă de 28 respectiv 35 de ani.
Ce puteti face este sa ii reclamați la OPC pt.clauze abuzive....dar trebuie sa aveti o dovada pe hârtie ca ati facut credit la ei....Si in functie de clauzele din contract sau nu ,ii puteti da în judecată pt.inselatorie .Nu inteleg de ce ati acceptat din start asemenea țeapă.Adica ati primit 5000 lei si ati fost de acord sa dati inapoi o sumă imensa care nu este justificată de nici un credit

Andreii08 a scris:

Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de rambursat in fiecare luna este de 633 lei, ceea ce mi se pare enorm. Este legal sa fie practicata astfel de dobanda?

Răspuns la discuția Avere personală
Înțelegere, adică persoana respectiva imi da acei bani împrumut ,dar fără acte,mi da fără o asigurare,fără un act care să ateste împrumutul.Si eu ii dau lunar cate o sumă. Dar totul se desfasoara pe incredere ,fara acte si fara sa fie menționați undeva

george-neagu a scris:

Totul se leaga de ce sens direct sau ... dati cuvantului "înțelegere ".