avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate lucratordesemnat

Activitate lucratordesemnat

Mulțumesc Dl Popa, deci sa înțeleg ca trebuie completate fisele de instruire ca pentru un angajat roman cu contract de munca? Chiar dacă vin câteva zile, pleacă si iar vin. Fisele de instruire se pot completa chiar dacă nu exista un contract de munca cu o firma românească?
Multumesc pentru raspuns Dl Ion
Autorizatia desfasurarii activitatii pe linie SSM nu se obtine de firma de consultanta care infiinteaza firma? Certificatul constatator nu tine loc de asa ceva, sau ma insel eu?
Sunt numit lucrator desemnat la o societate nou infiintata unde este necesar sa angajam personal in regim de urgenta. De angajari se ocupa o firma specializata de HR. Fiind la inceput de drum inca nu avem IPSSM IPSU, etc, toate acestea urmeaza sa fie elaborate. Inca nu au fost aduse utilaje si echipamente de munca. In momentul in care angajam personal, trebuie intocmite fisele de instruire, iar ca tematica de instruire pentru instruirea IG si la locul de munca nu am decat legislatia SSM, SU. Cum ar trebui sa gestionez situatia?
Buna ziua
Locuiesc in Ploiesti intr-un bloc construit in anul 2006. Nu am vazut pana acum cartea tehnica, nu o gasim. Administratorul spune ca nu o are, iar constructorul nu este de gasit. Ce putem face, la cine putem apela?
Multumesc
Buna ziua
In urma cu 4 ani am primit o oferta de angajare cu salariul net in euro; dar conform legislatiei din Romania
am primit leafa in Ron: In contract scrie salariul in ron:
De atunci nu mi s-a mai dat nimic la salariu, desi euro a crescut, deci oferta nu se mai respecta:
Ce pot face in atare conditii?
Multumesc
Răspuns la discuția serviciu intern de prevenire
multumesc, o sa-i traduc si acest pasaj, se pare ca a inteles din primul mesaj al D-lui Popa. Sunt influente si de la grup sa se reduca la minim functiile suport in organizatie.
Răspuns la discuția serviciu intern de prevenire
Multumesc pentru raspunsul deosebit de util.
Am observant ca apare termenul pericol imminent de producere a unui accident.
Ce exemplu as putea sa-i dau directorului general ca sa inteleaga in ce situatie se poate ajunge la aceasta sanctiune.
Trebuie sa explic managerului strain al socitatii care sunt consecintele lipsei serviciului intern de prevenire in conditiile in care avem mai mult de 250 de angajati. La contraventii nu apare amenda pentru nerespectarea art.7 (1) litera d si art. 9 (1) si (2)
Răspuns la discuția Lucrător desemnat
Multumesc
Am citit informații interesante referitoare la necesitatea numirii unui lucrător desemnat in societăți cu mai mult de 50 lucratori.
La societatea la care lucrez sunt 25 lucrători și desfășuram activități in domeniul petrol și gaze. Înțeleg ca aceasta activitate se încadrează la anexa 5 deci trebuie sa avem lucrător desemnat. Este corect ceea ce afirm?
Mulțumesc