avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters455690

Activitate ContSters455690

Răspuns la discuția Institutie publica
Exact OUG 118/2006 mă interesează si pe mine, mai precis, Art. 14. -
(1) Conducerea așezămintelor culturale, instituții publice, este asigurată de directorul general sau, după caz, de director.

(2) Angajarea directorilor generali sau, după caz, a directorilor așezămintelor culturale, instituții publice, se face pe baza susținerii unui concurs de proiecte de management, câștigătorii urmând să încheie un contract de management, în conformitate cu prevederile legii.

(3) Contractul de management va conține programele și proiectele minimale pe care directorul general sau, după caz, directorul se angajează să le realizeze, în condițiile legii.

În cazul acesta si un camin cultural, fara personalitate juridică, organizat ca si compartiment de resort in cadrul primariei, in care functioneaza o singura persoana in functie de executie de referent de specialitate, poate organiza concurs de proiecte de management pentru a fi condus de către un director cultural?
Cornel Vasile a scris:

Aşezămintele culturale sunt persoane juridice de drept public sau privat, indiferent de forma de organizare şi finanţare, care desfăşoară activităţi în domeniul cultural, de informare şi de educaţie permanentă, reprezentând servicii culturale de utilitate publică, cu rol în asigurarea coeziunii sociale şi a accesului la informaţie.

Aşezămintele culturale pot fi: căminele culturale, casele de cultură, universităţile populare, şcolile populare de arte şi meserii, centrele culturale, formaţiile sau ansamblurile profesioniste pentru promovarea culturii tradiţionale, centrele zonale pentru educaţia adulţilor, centrele pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale şi altele asemenea.

Pot fi organizate şi pot funcţiona ca aşezăminte culturale fără personalitate juridică oricare dintre aşezămintele culturale prevăzute mai sus, înfiinţate şi organizate prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale, ca şi compartimente de resort în aparatul de specialitate al autorităţilor executive;

Răspuns la discuția Institutie publica
Eu tind să cred că putem vorbi de institutii publice, in cazul asezamintelor culturale aflate in subordinea consiliului local, numai in momentul dobândirii de către acestea a personalitaţii juridice. Fac trimitere în acest sens la prevederile Art.2 pct.39 Legea 273/2006 privind finanţele publice locale. Instituții publice locale - denumirea generică, incluzând comunele, orașele, municipiile, sectoarele municipiului București, județele, municipiul București, instituțiile și serviciile publice din subordinea acestora, cu personalitate juridică, indiferent de modul de finanțare a activității acestora;
Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Este institutie publica
Este Caminul Cultural institutie publica in cazul in care nu are personalitate juridica si este organizat ca si compartiment in subordinea consiliului local?
Buna seara! Unui camin cultural fara personalitate juridica, organizat intr-un compartiment in subordinea consiliului local ii sunt aplicabile prevederile oug 118/2006 privind asezamintele culturale in sensul ca este condus de un director pe baza de concurs de proiecte de management?...Cine coordoneaza activitatea caminului cultural daca in cazul de fata nu putem discuta despre o institutie publica in sensul normelor legale mentionate? Va multumesc!
Anexa 1 este certificatul pentru atestarea posesiei exercitata sub nume de proprietar si certifica faptul ca o anumita persoana este inscrisa in Registrul Agricol cu un anumit imobil.
Anexa 2 este procesul-verbal de identificare a imobilului si are rolul de a identifica imobilul respectiv pe baza planului de amplasament si delimitare a imobilului. Avem baza legala pentru procedura de emitere copii de pe documentatia cadastrala de catre functionarii de la primarie? Eu am gasit doar procedura ce vizeza OCPI.Va multumesc frumos.
Buna seara! Sunt functionar public la o primarie si zilele trecute am primit o cerere pentru emiterea unor copii serox de pe Anexele 1 si 2- documentatii cadastrale. Problema este ca persoana in cauza nu este proprietarul terenului ale carui anexe le solicita...domnul doreste sa obtina informatii despre terenul care apartine unui unchi pentru a-i intenta proces. Va rog frumos sa-mi expuneti o parere avizata, daca este legala sau nu emiterea de astfel de copii. Va multumesc.
In anul 2013 mi s-a transformat postul din director de camin in referent cultural, dar salariul mi-a ramas acelasi din aceasta cauza am aflat tarziu despre schimbare. In 2015 Curtea de Conturi mi-a imputat diferenta de salariu. Va rog frumos daca m-ati putea ajuta sa gasesc baza legala pentru a putea cere reincadrarea ca director deoarece si in prezent am aceleasi responsabilitati si acelasi salariu. Caminul din comuna nu are personalitate juridica si doar eu functionez in cadrul lui. Este aceasta cauza pentru care nu as putea trece director? Mentionez ca primaria a fost nevoita sa-mi intenteze proces pentru suma stabilita de catre Curtea de Conturi ca fiindu-mi platita necuvenit, iar procesul inca nu s-a definitivat.
Va rog frumos spuneti-mi daca ati rezolvat ceva pana in prezent. Mentionez ca sunt intr-o situatie asemanatoare. Mi s-a transformat postul din director camin, in referent in 2013 si nici pana in momentul de fata nu am reusit sa obtin reincadrarea ca director.
Buna seara! Sunt consilier juridic (functionar public) debutant, gradatia 1, la o primarie dintr-o comuna cu app 3900 locuitori...cum mi se va calcula salariul avand in vedere noua lege a salarizarii 153/2017? Mentionez ca sunt incadrata pe post din luna decembrie 2017...in cazul acesta, neexistand functii publice similare la nivelul institutiei, se va lua in calcul coeficientul din anexa (1.77)? Va multumesc.
Buna ziua! Sunt functionar public la o primarie si am o dilema in ceea ce priveste implementarea sistemului de control intern managerial la nivelul institutiei noastre...conducerea primariei doreste sa contracteze astfel de servicii, insa avand in vedere OSGG 400/2015 conducatorul institutiei trebuie sa infiinteze prin act decizional intern Comisia cu rol in acest sens, iar acelasi ordin prevede ca delegarea acestor atributii unui tert echivaleaza cu neindeplinirea obligatiilor de catre conducatorul institutiei...Exista aceasta posibilitate de externalizare a sarcinilor privind implementarea sistemului de control intern managerial catre o societate care ofera astfel de servicii...ma intereseaza baza legala si experientele dvs.Va multumesc.