avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate Habbabear

Activitate Habbabear

Deci voi primi 85% x 2800 (2000 salariu+800 tichete) = 2380?

Cornel Vasile a scris:

La calculul indemnizației se ia in considera și tichetele de masa

Angajata 32 ani, salariul minim pe economie 3300 plus tichete de masa pe card în valoare de 40 lei /zi lucrata.
Dacă rămân însărcinată, la calculul indemnizației, acela de 85 % din venituri nete, se pun la calcul și tichetele de masa?
Adică 2000 lei net + 800 lei tichete =2800 net, voi primi 85% din cei 2800? Mulțumesc
Am dreptul sa cer de la ajofm informația dacă angajatorul primește sau nu indemnizație? Sau e secret, nu se poate sa îmi dea aceasta informație, ca am adresat o întrebare către ajofm și mi s-a spus ca acest lucru se discuta cu angajatorul, nu cu mine angajatul....

Cornel Vasile a scris:

Cred ca va trebui sa va informati la AJOFM, intrucat varsta de 32 de ani nu este in Legea 76/2002.

În iunie 2023 mi-am dat demisia, (din 2020 pana în 2023 am făcut scoala postliceala) în septembrie 2023 am terminat scoala si am depus dosaj șomaj de terminare scaoa și primesc indemnizație. Am 32 de ani și vreau sa ma angajez.... Angajatorul va primi cei 2250 lei? Sau e o anumita vârstă limita în care eu trebuie sa ma încadrez? Și dacă da, și va primi aceea sumă și eu rămân gravida, cer concediu maternal, el pe perioadă concediului primește în continuare 2250 lei? Sau se reia de când reiau eu munca?
Angajatorul care angajează un elev aflat în șomaj indemnizați în 2023, elev care are vârstă de 32 de ani, beneficiază de acel ajutor de 2250 lei?
Am 31 de ani, mi-am dat demisia și s-a. Încheiat CIM pe 17 iulie. Pe 1 august o sa termin scoala postliceala și am înțeles ca îmi pot baga dosar de șomaj sa primesc indemnizația de elev. Este adevărat ca noul angajator va primi o suna de 2250 lei ptr angajarea mea timp de 1 an (dacă CIM e pe nedeterminată)? As dori sa știu cum sa negociez contractul... De asemenea, dacă în perioada asta eu rămân gravida, cina și cât va plăti contribuțiile CAS CASS etc? Deasemenea angajatorul e obligat sa îmi tina contractul timp de 3 ani sau 18 luni? Și dacă rămân gravida, perioada de concediu crestere copil se pune la aceasta perioada de 3ani/18 luni? Sau se suspenda și trebuie reluata la întoarcerea mea la munca?
Deasemenea an citit ca pot primi și o prima de relocare de 900 lei/luna pe 1 an daca îmi găsesc de munca la peste 50km? Asa e? Mulțumesc anticipat
Mi-am dat demisia, în 2 sapt o sa termin scoala postliceala asistent medical. La șomaj mi s-a spus ca pot primi indemnizație de 300 lei/luna ptr 6 luni. Sau pot sa ma înscriu ca șomer neindemnizat și dacă îmi găsesc de munca la peste 50 km primesc prima de relocare de max 900 lei /luna ptr 36 luni.
Întrebarea mea este : dacă îmi bag dosar ptr indemnizație ca am terminat scoala si între timp (în cele 6 luni) îmi găsesc de munca la peste 50km, mai pot beneficia de prima de relocare? Sau trebuie sa îmi bag de la început dosarul la șomer neindemnizat în căutarea unui loc de munca?
Mulțumesc
Contract de munca full Time la minim pe economie și contract de munca part Time.angajatorul meu vrea sa îmi facă un contract de munca full Time pe minim pe economie ca asistent medical și un contract part Time ca tehnician dentar. De câte ore ar trebui sa fie maxim contractul part Time de tehnician dentar și cât ar fi contribuțiile la acele ore pe care va trebui sa le plătesc?
Bună ziua, sunt tehnician dentar pe minim de economie de aproape 10 ani și numai pot continua asa. Termin curând scoala postliceala de asistent medical. Șefu ar vrea sa ma angajez tot pe minim pe econom. ca asistent și part Time minim pe econom. ca tehnician. As vrea sa iau un credit / sa fac un copil... Cum este mai bine? Să am 2 contracte 1 full, 1part Time sau sa îmi mărească salariu de tehnician și sa rămân doar ca tehnician? Cu cât ar trebui sa ii cer sa îl mărească, în cuantumul a celui de asistent part Time minim pe econom. daca ar fi? Mulțumesc
Răspuns la discuția Refacere mansarda
Sau poate nu au fost de acrod toti proprietarii sa reniveze(unii neavand asigurare nu au fost despagubiti si nu au avut bani de renovari) si probabil prin prisma asociatiei primăria obliga asociatia sa faca in totalitate acoperisul. Eu daca imi cumpar un singur apartament nu stiu daca pot repara doar la mine:(