avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Activitate madalinagurban

Activitate madalinagurban

Buna ziua,

Am o problema la locul de munca al sotului ,pe scurt sotul este angajat ca ,si gestionar la o universitate,recent a intrat el in crestere copil ,la locul de munca i s-a solicitat sa predea gestiunea in favoare unei colege insa directorul de departament i-a spus sotului ca daca a hotarat sa stea acasa clar cand se intoarce la munca nu va mai avea gestiune iar colega il suna zilnic pe sot de cate 5-6 ori desi tel este persoanl nu al univesitatii cu diverite intrebari desi a fost rugata de nenumarate ori sa respecte orele de somn ale copilului meu si sa nu mai deranjeze decat via mail.
Exista o lege in care sa se precizeze ca cel ce are contractul de munca suspendat pe perioada cresterii copilului sa nu fie deranjat sau ce ma sfatuiti sa fac .

Multumesc
Buna ziua
Am si eu o problema cu sucesiunea dupa mama mea.
Mama mea a decedat am urmat pasii legali pentru a face sucesiunea cu tatal meu respectiv actiunile mamei fin firma tatalui si casa pe care cei doi o aveau impreuna.am semnat actele iar astazi ma suna tatal meu sa imi zica ca trebuie sa mai adaugam ceva pe partea sucesorala respectiv locul de veci care fusese cumparat de bunicul meu si unde este trecuta si mama si pamanturile pe care mama le-a mostenit de la bunicul si bunica mea.Am cautat actele facute cu ani in urma si am gasit ca in cazul sucesiunii facute intre mama si bunica locul de veci cumparat de bunicul nu este trecut doar pamanturile pe care le mostenea mama cu bunica dupa moartea lui iar sucesiunea dupa bunica nu a fost facuta,mama mea murind si ea la scurt timp dupa bunica.Intrebarea mea este tata cat are drept la cele mentionate mai sus.respectiv locul de veci cumparat de bunicul si care nu a fost adaugat in sucesiunea dintre mama si bunica si cat are drept la pamanturile mostenite de mama dupa bunica si bunicul meu.
Multumesc
Discuție Actiune civila
Buna seara
Lucrez la stat si recent m am lovit de o neplacere cu o colega care a inceput sa raspandeasca zbonuri despre mine cu privire la activitatea mea profesionala.Desi am incercat sa evit un conflict cu ea recent am
Observat ca persoana in cauza incearca sa ma ineegistreze tel cand vb cu mine.ce as putea face in aceasta situatie.Va multumesc
Răspuns la discuția Donatie contestabila
Am aflat deja ce trebuia sa aflu multumesc pt ajutor si raspuns

Liliana Gradinaru a scris:

Nu se intelege ce doriti... mergeti cu actele la notar sau avocat, dar dupa decesul tatalui.

Avamd in vedere ca preteniile lor sunt mai mari la alte buniri provenite din casatoria cu mama as dori sa asigur o marja de siguranta la dar peste nas atat tatei cat si nepotului la pretenii la mosteniri

raluk0207 a scris:

Oricum, nu va puneti mari sperante. Actul oricum va ramane in picioare.
Fie veti primi o parte din imobil, daca este partajabil in natura.
Fie (cum se intampla in majoritatea cazurilor), nepotul va fi obligat sa va achite o sulta, reprezentand contravaloarea rezervei dvs, ce v-a fost incalcata, adica 3/16.

Asta si ma interesa avand in vedere ca tatal meu are o fara din prima casatorie care va veni sa isi ceara partea as dori si eu sa contest donatia facuta fiulei eimla timpul potrivit
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare cu privire la o donatie facuta de tatal meu asupra unui apartament mostenit de la bunicii mei in favoarea nepotului meu si cu uz fruct asupra lui catre sora mea.Doresc sa stiu daca aceasta donatie poate fi contestata de mine in viitor avandnin vedere ca nici eu nici mama mea nu a fost prezente si nici intrebate cu privire la aceasta donatie.Pot face contestatie asupra bunului donat.
Multumesc.
Răspuns la discuția Probleme acte starea civila

Sub ce forma ar trebui sa fie intocmit
Beatrice Caragate a scris:

M-am mai gândit la o posibilă cale de a acționa: ați putea adresa un memoriu scris Ministerului Afacerilor Externe.

M-am mai gândit la o posibilă cale de a acționa: ați putea adresa un memoriu scris Ministerului Afacerilor Externe.