avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate studborn

Activitate studborn

Am urmatoarea problema. Am luat imprumuturi de la mai multe IFN uri,nu stiu daca am voie sa le spun numele aici.
La una 900, la alta 2000, la alta 1400. 2 din ele de 2 ani timp in care am platit lunar suma minima de plata, 300-500-600 dupa caz, cat se cerea. Ideea este ca am platit de 2-3 ori deja sumele totale imprumutate. Noua lege 243/2024 spune ca nu au voie sa ceara mai mult de dublul sumei imprumutate inapoi insa eu deja am platit chiar triplul sumei imprumutate si inca am totalul de plata la ele peste cat am imprumutat initial. Ce este de facut?
Am urmatoarea situatie:
Angajat de 1 an si 3 luni, perioada nedeterminata, niciodata probleme cu creditele.
Am luat 4 imprumuturi IFN acum 3 luni, momentan mai am de plata 12.000 in total.
Platesc lunar aprox 2000 lei.
Am citit despre refinantare, am sunat la banca le-am explicat situatia mea si daca pot obtine o refinantare a creditelor mele pe 4 5 ani, sa reduc astfel rata la 400 lei. Mi s a spus ca gradul meu de indatorare este deja depasit.
De ce iau ei in calcul gradul de indatorare initial daca vorbim de o refinantare care schimba gradul de indatorare?
In urma unei relatii de concubinaj am un bebelus de 5 luni. Din pacate pentru el nu m-am mai inteles cu mama copilului si am decis sa plec din apartamentul in care locuiam cu chirie. Acum ma ameninta ca nu voi mai vedea copilul pentru ca i-am parasit. Vreau sa stiu daca am drept legal sa vizitez copilul si sa il iau la mine uneori pentru o zi doua