avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate Magda77?

Activitate Magda77?

Buna seara ! Am un PFA și în urma declarației unice depusă anul trecut am de platit impozit și toate contribuțiile sociale . Eu am platit eșalonat impozitul împreună cu celelalte contribuții sociale și am aflat că nu sunt asigurata la sănătate . Atunci întreb cum ii cer să plătesc niste servicii daca eu nu figurez că asigurat ? Ce mă sfătuiți să fac ?
Buna seara. Am o prietena care în 2015 a deschis un cont cu card pentru a putea primi de la facultate o sumă mică de bani . Cardul nu a mai fost folosit de atunci și nici nu a fost să închidă contul . Acum a primit acasă un plic cum că datorează Baniciu o sumă foarte mare de bani din comisioane . Precizez că în toți acești ani ea nu a primit nici un fel de informare cum că ar datora Bancii ceva . Un card nefolosit nu devine neactiv . După câți ani se prescrie datoria din comisioane către banca ?
Buna ziua . Am un PFA in domeniul educațional as putea sa înființez afterschool ? De ce acte as avea nevoie ?Ce condiții trebuiesc îndeplinite ?
Buna ziua ! Am un PFA in domeniul educațional și am încheiat un contract cu o primărie care are în subordine un Centru de Zi tip afterschool unde îmi desfășor activitatea . Anul acesta când a fost sa reinoim contractul mi s a făcut un act adițional de prestări servicii până la data de 30 iunie 2021 ,deoarece în cadrul scolii din acea comuna se va desfășura timp de 3ani un program similar cu cel al nostru de la centru . Problema este că acel proiect va începe până la data când îmi expiră acel act adițional și voiam să știu dacă se poate să mi se întrerupă activitatea în vreun fel până atunci ?
Buna ziua ! Am primit săptămâna trecută o somație de plată însoțită de un titlul executoriu pentru un rest de plata a impozitului pe venit la un PFA . Precizez că suma aceasta de plata am aflat că o am de achitat anul trecut după starea de urgență când am depus declarația unica . Eu nu dispun de aceasta sumă de bani pentru a o achita integral in cele 15 zile care erau precizate pe somație ,așa că am fost la ANAF azi și m au pus sa completez o declarație de eșalonare a acelei sume de bani . Întrebarea mea este din momentul depunerii acelei declarații de eșalonare la ei unde mi s a dat și un Nr de înregistrare executarea silita mai poate fi demarată atâta timp cât doamna de acolo mi a spus că voi fi sunata de către colegii dumneaei in decurs de câteva zile . ?De ce acte o să am nevoie în momentul în care o să fiu chemata la ei ?mulțumesc anticipat
Acea notificare de mediere o pot trimite ai din aplicația anafspv sau trebuie depusa la sediul ANAF ului?
Am văzut că se poate face până la 31martie o cerere de eșalonare a datoriilor către fisc . M as putea încadra sa fac o asemenea cerere ?
Datorita faptului că nu am avut cheltuielile estimate în declarația unica mi au venit să plătesc pe lângă impozitul toate celelalte contribuții sociale . Din întreaga sumă am mai plătit și aș mai putea da o mica parte . Am și un credit nebancar .Macar de m ar putea lăsa să platesc eșalonat pe doua trei luni .
Care sunt actele și condițiile de îndeplinit ? Am un PFA in urma căruia am un contract de prestări servicii in domeniul educațional ulde unde primesc lunar 3000 lei . Atât
Buna ziua ! Am primit în această dimineață un mesaj de la ANAF cu o somație in care se precizează un termen de 15zile de achitare a impozitului restant la un PFA pe care îl dețin . In acea somație se preciza de o notificare de mediere a acestor restante .Întrebarea mea este unde trebuie să mă adresez pentru această notificare de mediere și dacă pot depune o notificare de eșalonare a datoriilor care din cate am văzut în lege are termen până la 31martie 2021.? Se mai pot demara demersuri de executare silita daca depun aceste notificări ?