Ma interesa in mod expres daca lipsa acestei proceduri de intabulare impiedica executarea imobilului respectiv, pentru ca executorul a trimis persoana care a iesit din societate (si care este creditoarea in acest caz) sa intocmeasca aceasta intabulare, dar aceasta nu mai are calitatea de asociat in firma si, implicit, dreptul de a intocmi aceasta procedura.
In mod normal nu cred ca poate fi impiedicata executarea dar nu am gasit informatie in acest sens.
Am intrebat in ideea ca dc exista o procedura de urmat iar executorul nu o uzeaza sau nu o cunoaste, sa vad cat de oportuna este schimbarea acestuia.
Buna ziua! O persoana fizica este beneficiara unei creante atat impotriva unei firme cat si a actionarului ei, ca persoana fizica (in solidar) . S-a deschis procedura de executare silita si se solicita vanzarea la licitatie a spatiului comercial al firmei. Acest spatiu nu are intabularea in cartea funciara efectuata. Cum procedeaza executorul judecatoresc in acest sens? Actionarul nu o intocmeste de buna voie. Multumesc
Zi-i ca-i creste si lui valoarea terenului daca aduci acea utilitate..si ca-l lasi si pe el sa se branseze la tine cand va avea nevoie. Contra cost, desigur. :D
La moartea tatalui meu se constata prin act notarial ca dupa urma lui nu a ramas avere, masa succesorala revenindu-i mamei ca fiind mostenire de la parintii ei. La moartea mamei mele (1984), intreaga masa succesorala i-a revenit mie, fratele meu renuntand la partea lui in favoarea mea, lucru mentionat in certificatul de mostenitor.
In 1991, se emite titlul de proprietate astfel: defunct tata( si nu mama, dar poate asa era inregistrarea la primarie), mostenitori eu si fratele meu. INTREBARI:
1. LA VANZAREA CASEI AL CARUI TEREN ESTE TRECUT IN ACEL TITLU MAI ESTE NECESARA SEMNATURA FRATELUI MEU, CEL TRECUT IN TITLU DAR STRAIN DE MOSTENIRE PRIN RENUNTARE?
2. SE POATE CERE EMITENTULUI TITLULUI DE PROPRIETATE, RECTIFICAREA LUI IN BAZA CERTIFICATULUI DE MOSTENITOR, SAU ?
3. PENTRU CULTURA MEA JURIDICA GENERALA: LA ANUL MOSTENIRII (1984) MASA SUCCESORALA ERA O CASA SI TERENUL EI. DACA ULTERIOR, IN 1991, SI TERENUL ARABIL A FOST RETROCEDAT IAR IN TITLU DE PROPRIETATE APARE SI FRATELE MEU, SE CONSIDERA CA RENUNTAREA LUI DIN 1984 SE REFERA LA ORICE MOSTENIRE POSIBILA, VIITOARE SI NESTIUTA LA MOMENTUL RENUNTARII?
Si cum situatia nu era suficient de incurcata… in 1957 o parte de casa a fost confiscata pentru neplata impozitului agricol. O vreme a functionat intr-o camera cooperativa sateasca. Apoi au plecat, casa ramanand toata in posesia nestingherita a familiei pana azi, dar mentiunea unei fractii din ea ca proprietate de stat se mentine in actele de mostenire si la Primarie. Primaria ne-a sugerat sa facem actiune in instanta pentru reactualizarea datoriei si plata ei (dupa 50 de ani!!!!). Totodata, Primaria ne trimite la instanta dar spune ca nu are ce act sa ne dea pt sesizarea acesteia, si act fara de care nu putem face actiunea, dupa mintea lor. La Primarie nu exista actul doveditor in baza caruia s-a facut conficarea ci doar o insemnare intr-un registru. Tot acest timp am platit impozit pt ea, dar dansii zic ca doar pe partea neconfiscata.
Am sanse sa o recastig prin actiune in constatare, fara nici o reactualizare a datoriei? Altor sateni in situatie identica le-au fost restituite prin decret prezindential nominal, in 1990. Asa a spus Primaria. Conform legilor actuale o datorie se prescrie in 5 ani, dar putem vorbi de asa ceva daca a fost facuta confiscarea?