Buna ziua! O persoana fizica este beneficiara unei creante atat impotriva unei firme cat si a actionarului ei, ca persoana fizica (in solidar) . S-a deschis procedura de executare silita si se solicita vanzarea la licitatie a spatiului comercial al firmei. Acest spatiu nu are intabularea in cartea funciara efectuata. Cum procedeaza executorul judecatoresc in acest sens? Actionarul nu o intocmeste de buna voie. Multumesc
Executorul primește onorariu pentru a finaliza executarea silită. Pentru a-și justifica onorariul trebuie să știe ce să facă în această speță. Este treaba lui, ȘI TREABA LUI.
Ma interesa in mod expres daca lipsa acestei proceduri de intabulare impiedica executarea imobilului respectiv, pentru ca executorul a trimis persoana care a iesit din societate (si care este creditoarea in acest caz) sa intocmeasca aceasta intabulare, dar aceasta nu mai are calitatea de asociat in firma si, implicit, dreptul de a intocmi aceasta procedura.
In mod normal nu cred ca poate fi impiedicata executarea dar nu am gasit informatie in acest sens.
Am intrebat in ideea ca dc exista o procedura de urmat iar executorul nu o uzeaza sau nu o cunoaste, sa vad cat de oportuna este schimbarea acestuia.
Ma poate ajuta cineva?
indii
Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un material privind procedura executarii silite in cazul mai multor codebitori - persoane fizice-care raspund in solidar si ... (vezi toată discuția)