Buna ziua.
Am si eu o intrebare legata de notiunea de "drum de acces". Am cumparat un teren care n-are acces direct la strada ci printr-un drum de acces pe care il mai impart cu 3 loturi (deci suntem 4) . In actul meu de proprietate este precizat ca am 1/4 din drum de acces, proprietate indiviza ... etc.
Acum vreau sa ma bransez la curent. Cei de la Electrica mi-au cerut declaratie pe proprie raspundere de la mine si de la ceilalti proprietari ai drumului pentru executarea lucrarilor de bransare. Problema mea este ca unul dintre vecini nu vrea sa-mi dea acest acord. Tot ma plimba, tot gaseste motive si, neavand intentia sa-si construiasca ceva acolo, nu vrea sa-mi dea aceasta declaratie. Eu ce fac in cazul asta? Pentru ca tot trebuie sa pun curent si singurul acces este pe acest drum comun pe care teoretic am toate drepturile.
Trebuie sa-l actionati in instanta ptr a se pronunta o hotarare care sa tina loc de acord sau sa solicitati instantei sa-l oblige sa va dea acest acord.
Multumesc :(. Speram si eu ca s-ar fi putut cumva sa existe o posibilitate sa nu ajung la proces si inca incerc sa rezolv pe cale amiabila.... dar vroiam sa stiu ce alte optiuni mai am. Plus ca, oricum mi se pare cam pe dos sa ma razboiesc eu cu vecinul cand Electrica este cea absurda. Ce faceam daca unul dintre vecini era in strainatate pentru 10 ani de-acum incolo si nu stiam de unde sa-l iau?
Multe lucruri sunt absurde, din pacate la noi.
Este nevoie de acordul vecinilor, ptr ca cei de la electrica sunt f speriati de posibilitatea ca cineva, vreodata, pe spatiul caruia trec firele lor de tensiune, sa le solicite chirie.;)
Mult succes!