avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate ddodoneatza

Activitate ddodoneatza

Deci se face retinere la sursa?Ai aflat ceva?
Nu am nimic scris din partea lor.Daca as trimite hartie scrisa ei vor raspunde in 30 de zile.Cam tarziu pt noi contribuabilii ca doar nu stam pe loc pana dau ei raspuns.
Si eu ma bazez pe prevederile art 134.2 si stornez cu 19%.
Asistenta Contribuabili Bc raspund ca se foloseste TVA 24% la retururile de marfa dupa 01.07 indiferent cand a avut loc livrarea .X-(
Am cumparat mobila cu plata in rate .Contractul de vanzare cu plata in rate l-am semnat in mai 2006 si s-a incheiat pe 26.05.2008 cand am platit ultima rata.Dar pe 24.07.2008 primesc un plic acasa in care primesc o factura si o informare cum ca la dobanda prevazuta in contract trebuie sa platesc TVA.Prin urmare dupa incheierea contractului eu trebuie sa mai platesc TVA la dobanda.
Va intreb asa:
1) daca contractul s-a incheiat de drept odata cu plata ultimei rate mai pot ei sa vina in iulie sa imi ceara acest TVA?
2) daca contractul a fost incheiat inainte de ian 2007 totusi se aplica TVA la dobanda?
3) ce pot sa fac acum pentru ca nu mi se pare corect ca dupa expirarea contractului sa vina sa imi ceara acest TVA.
Puteau sa ma anunte si sa platesc o data cu ratele acest TVA daca au dreptate, mai ales ca modificarile aduse la codul fiscal sunt din ian 2007.Se trezesc dupa terminarea contractului in iul 2008 ca mai au de cerut TVA? Nu mi se pare corect.
Am mai citit prin Codul Fiscal dar nu sunt lamurit si e si greoi al naibii.Clar nu este pt mine.
Cu stima,
ddodoneatza
Răspuns la discuția e corect sa se retina???
ART. 17
Casa de Economii si Consemnatiuni are obligatia sa elibereze sumele depuse drept garantie, dupa caz:
a) titularului carnetului de consemnare, pe baza comunicarii facute de organizatia socialista si a prezentarii carnetului;
b) organizatiei socialiste, pe baza cererii acesteia si a unei copii certificate de pe titlul executoriu definitiv obtinut impotriva gestionarului

Ce inseamna titlu executoriu definitiv obtinut impotriva gestionarului?Ca eu SC X nu sunt despagubit decat dupa un proces lung in urma caruia obtin acel titlu executoriu?
Nu exista o alta alternativa de a fi despagubit mai repede?Daca gestionarul recunoaste in scris si achita la casieria societatii contravaloarea pagubei?
Multam