avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Activitate veronik

Activitate veronik

8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul acesta este asa din cauza ca a fost abandonata si acum vreti sa o pedepsiti abandonand-o din nou? Cea care ar trebui sa fie pedepsita sunteti doar dvs. Nu mai faceti copiii daca nu sunteti in stare sa ii iubiti. Nu e vorba aici de a ii oferi lucruri materiale-recompensele de care tot pomeniti, ci sa ii oferiti dragoste si siguranta. Copilul simte ca nu o iubiti, daca ati iubi-o nu v-ati grabi sa ii faceti bagajele. Ati fost la un psiholog care a impus reguli ? Pai de reguli are nevoie un copil parasit?!
Pe de alta parte poate daca renuntati de tot la copil isi va gasi o familie adevarata, cu oameni care o iubesc. Nu renunti nici la caine cand iti strica florile sau canapeaua, cum sa te gandesti sa renunti la propriul copil ca nu face ce i se cere dupa ce a fost abandonata si trecuta de la un asistent maternal la altul?! va ganditi oare cat sufera copilul acela? Cu siguranta ca nu.
Iar celalalt copil ce vede? "Daca nu ma port cu vrea mama, ma da alcuiva ... "

Mergeti dvs la psiholog, aveti nevoie sa intelegeti suferinta fetitei dvs. Macar sa intelegeti, daca natural nu pricepeti ce inseamna sa fi mama.
Ref la decibeli:
"Amplasarea obiectivelor economice cu surse de zgomot şi vibraţii şi dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se vor face în aşa fel încât în teritoriile protejate nivelul acustic echivalent continuu (Leq), măsurat la 3 m de peretele exterior al locuinţei la 1,5 m înălţime de sol, să nu depăşească 50 dB (A) şi curba de zgomot 45. În timpul nopţii (orele 22,00-6,00), nivelul acustic echivalent continuu trebuie să fie redus cu 10 dB (A) faţă de valorile din timpul zilei.
Pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu (Leq), măsurat în interiorul camerei cu ferestrele închise, nu trebuie să depăşească 35 dB (A) şi curba de zgomot 30 în timpul zilei; în timpul nopţii (orele 22,00-6,00), nivelul echivalent continuu trebuie redus cu 10 dB (A) faţă de valorile din timpul zilei. "
Multumesc pentru raspuns!
Imi puteti preciza unde anume se specifica in legea 61/1991 ca se poate solicita oprirea muzicii (desi am citit legea, acest aspect nu-mi este clar) Politia care vine la sesizarile mele mi-a spus mereu ca ei nu au cum sa solicite sau sa opreasca muzica. Este foarte important sa le pot spune, vedeti in legea 61 art. x ca politia poate solicita oprirea muzicii.
De asemenea tot politia imi spune ca nu pot sanctiona in aceeasi noapte pentru tulburarea linistii de mai multe ori. Mi-ar fi de mare folos si aici sa le pot specifica o lege.
Din pacate in discutiile cu politia, noi suntem cei care trebuie sa le spunem ce sa aplice, altfel, ii doare in cot de problemele noastre.
Buna seara,
In ceea ce priveste tulburarea linistii publice si ma refer aici la un restaurant ce tulbura linistea publica, cel putin 3 nopti pe saptamana, mi-ar fi de mare folos sa aflu urmatoarele aspecte:
1. poate politia OPRI sursa tulburarii linistii publice si anume muzica?
2. poate politia CERE oprirea muzicii?
3. se poate sanctiona tulburarea linistii publice de mai multe ori in aceeasi noapte, la acelasi eveniment? - ma refer la muzica la intensitate mult prea mare

Intreb aceste lucruri deoarece la acest moment, la sesizarile mele ref la tulburarea linistii publice de restaurantul ce se afla la mai putin de 50 m de casa mea, soseste politia, aplica o sanctiune si pleaca, muzica ramanand la intensitate mare pana dimineata.
Pentru organizatorii petrecerilor amenda de 200 (maxim 500) lei e apa de ploaie, iar noi ramanem sa asteptam sa se termine petrecerile pentru a ne putea odihni.

Multumesc!

ps: nu stiu daca e incadrat bine, nu am gasit unde s-ar potrivi.

am cu ce sa dovedesc.
In afara de instanta, poate fi de competenta prefecturii sau la ce alte institutii ?
Buna ziua,

unde pot sa reclam un viceprimar care m-a jignit in public, fara ca eu sa-i fi adresat vreun cuvant ofensator (doar am reclamat galagia de la un club care este favorizat de catre primarie si pentru care nu se ia nici o masura pentru respectarea linistii publice)

Multumesc!
Buna seara,

Am depus o plangere penala in ianuarie a.c si am fost la politie pentru declaratii la finalul lui martie. De atunci nu am mai auzit nimic de subiect.
Subiectul este unul foarte sensibil si anume accesarea ilegala a datelor cu caracter personal in judecatoria Bolintin Vale si scoterea acestora din cadrul institutiei de catre o persoana cu care sunt in conflict.
Intrebarea este:
Ar trebui sa-mi fac griji ca nu mai aud nimic de subiect de 2 luni?

Multumesc!
Răspuns la discuția lnregistrarea audio este legala?
Nu stie nimeni?

veronik a scris:

am inteles cu instanta si sunt aproape de instanta cu unul dintre cazuri, dar le pot face publice?


Răspuns la discuția lnregistrarea audio este legala?
am inteles cu instanta si sunt aproape de instanta cu unul dintre cazuri, dar le pot face publice?
Buna seara,

1. inregistrarea audio a unei discutii intre mine si alta persoana, pe domeniul public, este legala?
2. dar inregistrarea convorbirilor telefonice?

precizez ca este vorba de inregistrari facute in scopul de a ma apara impotriva abuzurilor politiei si ale unor institutii locale.

multumesc!

ps: am uitat sa pun semnul intrebarii la subiect. scuze!