avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Elzorab

Activitate Elzorab

Bună ziua,
Cineva obține un ordin de evacuare dintr-o casă ce ii apartine legal, proprietate personală, împotriva unei persoane ce nu are niciun grad de rudenie, nu are niciun drept legal de a locui în casa respectivă. După ce va fi evacuata prin ordin obținut în instanță, se poate obține un ordin de restricție în sensul de a nu mai avea niciodată posibilitatea de a reintra cu forța în casa din care a fost evacuata persoana in cauză? Am găsit informații legate de ordine de restricție in ceea ce priveste violenta domestică în familie. Persoanele respective nu sunt rude. Mai exact, fiul a adus în casa mamei sale, unde are domiciliul permanent, o femeie cu care nu este căsătorit. Această femeie se poartă foarte urît cu proprietara casei. Nu participă în niciun fel la cheltuielile casei, aduce injurii mamei, fura obiecte din casă, distruge partea de casă in care locuiește . Intr-un cuvânt, dezastru. Este posibil ca fiul sa insiste sa o reintroducă in casă, cu forța, pe această femeie, motivînd ca este iubita lui. Si fiul se poartă foarte urat cu propria mamă, luindu-i apărarea iubitei si amenintandu-si mama cu violență. Deci, ce poate face mama in cazul in care fiul o va readuce în casă pe iubita sa după ce va fi evacuata de organele competente in baza hotărîrii judecătorești?
Va mulțumesc!
Bună seara! Va rog sa ma ajutati cu informații in ceea ce privește executarea unui credit. Este vorba despre o rudă care a făcut un împrumut împreună cu soțul pt o afacere. Au plătit împreună parțial creditul acordat de o bancă in România. Apoi au divorțat. El a rămas cu afacerea in România si nu a mai plătit ratele restante, iar ea a plecat cu contract de muncă în sistemul sanitar intr-o țară din Europa. Intrebarea este daca ea poate fi urmărită în afara României pt creditul restant ce a fost acordat celor 2 soti cu mai bine de 10 în urmă. Ea a strîns parțial niste bani si ar fi vrut sa cumpere o locuință în țară în care locuiește si muncește de 10 ani, dar ii teamă că banii pe care i-a strîns din greu va fi nevoită să îi dea la banca din România. Ea nu a beneficiat de nimic de pe urma afacerii. Deci, banca din România o poate executa silit in cealaltă țară? Va mulțumesc frumos pt răspunsuri! Toate cele bune!
Răspuns la discuția Convenție civilă
Va mulțumesc frumos pt răspuns! Dar in blocul acela nu a venit niciun control de 30 de ani. Doar daca face cineva reclamație. Si cu siguranță eu nu voi face. Nu locuiesc in acel bloc. Mai mult rau i-as face bietei femei. Voi continua să o ajut atît cit pot pînă va reuși să obțină pensia. Toate cele bune!
Răspuns la discuția Convenție civilă
Bună ziua! Are un fiu, dar e plecat la munca in alta țară si abia reușește să supraviețuiască. În bloc, situat în București, nu ia nimeni atitudine pt ca nimănui nu îi pasă decît de problemele personale. A îndrăznit să îi spună administratorului sa ii mărească salariul său sa o ajute cineva la subsol si i-a întors spatele si a amenintat-o ca o sa găsească pe altcineva mai tînără. Probabil ca situatia va persista pînă va ajunge la limita de vârstă, adică în 11.2020. Asta e situatia si nu e unica. Sunt multe lucruri ilegale si nedrepte. Voi continua să o ajut eu cit pot ca sa supraviețuiască. Va mulțumesc pt informații ! Toate cele bune!
Răspuns la discuția Vînzare automobil dauna totala
Va mulțumesc frumos pt informații! Toate cele bune!
Răspuns la discuția Convenție civilă
Bună ziua!
Nu se poate pensiona decît în 2020. A fost la casa de pensii. Asociatia nu va plăti 1000 de roni. Nici gînd. Eu nu stau in acel bloc. Președintele sta mai mult in casa de la munte venind ocazional la apartamentul de la bloc. Nimeni nu vrea sa isi asume responsabilitatile acestei funcții, iar administratorul face legea in bloc. Nu e nimeni care sa o ajute. Marea majoritate a locatarilor sunt militari, medici, avocați, patroni si pensionari. I-au promis că o vor plăti cu 50 lei in plus dacă matura si in parcare, dar nu a văzut niciun ban pînă acum. Posibil ca locatarii sa fi dat banii, dar nu dansei, ci administratorului. Cei care ridică gunoiul nu au vrut să ia si mormanele de frunze si atunci aceasta femeie a dat 10 lei ciubuc acestora si le-au luat, dar cind a cerut banii administratorului i-a spus că fără factură sau bon fiscal nu are cum sa ii dea banii. Cind nu a mai vrut sa plateasca din banii ei, a obligat-o să care frunzele pe marginea șoselei ca de acolo cei care sunt de la firma de gunoi sunt obligați să le ridice. Deci, la un calcul sumar, plata pt o zi de munca e derizorie. La prima vedere, toata lumea spune că mare lucru nu face, dar nu e adevărat. E o curățenie lucie. Femeia e responsabilă si face curățenie foarte bine. Tocmai de aceea sunt atît de indignată. Nu a găsit o slujbă constantă cu CIM si atunci munceste cu ziua pe unde apuca pt supraviețuire. Nu cere nimic de pomană si e foarte cinstită. Deci, la nr de apartamente si ținînd cont ca sunt 4 scări , deci cu mult mai multa muncă, cit ar trebui să i se plateasca? Va mulțumesc!
Buna ziua!
Va rog frumos sa imi spuneti cum se pot plati serviciile unei femei ce face curățenie la bloc. Este vorba despre o doamna de 60 de ani căreia i s-a spus că i s-a întocmit o convenție civilă, iar pt 4 ore pe zi i se plătește un salariu de 400 ron pe care de fapt nici nu ii încasează, ci i se retin pt plata întreținerii apartamentului in care locuiește. Aceasta femeie nu are studii, nu beneficiază de pensie pt ca nu are decît 27 ani vechime in muncă și nu are nici varsta pt pensionare la limita de vârstă. I-am sugerat sa se adreseze președintelui asociației de bloc pt a i se întocmi contract individual de muncă. Dar i s-a raspuns ca asociatia ar plati prea mult pt salariul dinsei. Si chiar daca salariul minim pe economie a crescut, dumneaei nu doreste sa îi mareasca salariul. Precizez ca face curățenie intr-un bloc de 4 etaje cu 4 scari, pt 64 apartamente. Administratorul o obliga sa întrețină curățenia si la subsolul blocului si o hartuieste aruncând ambalaje de la produse de mîncare după ce aceasta face curățenie, susținînd ca nu isi face treaba. Cît ar trebui să plătească asociatia salariul pt întreținerea curățeniei in blocul respectiv ? In cazul raportării la salariul minim din 2019, daca i s-ar întocmi CIM, cit ar plati in total asociația de bloc pt serviciile de curățenie? Tin sa precizez ca nu e unica persoana in cazul prezentat si mi se pare revoltător ce se întîmplă. Va mulțumesc!
Bună ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu informații in legatura cu vânzarea unui autoturism avariat in totalitate. Masina a fost accidentată în parcare. Doresc sa vand epava. Cineva dorește să o cumpere pt piese. În acest caz, ținînd cont de faptul că accidentul a avut loc în anul 2018, iar vânzarea se va face în 2019, eu ca si vânzător sunt obligată să plătesc impozitul? Deci, mai exact, cui revine sarcina achitării impozitului? Vânzătorului sau cumpărătorului, dat fiind ca e început de an, iar eu nu o voi mai putea utiliza sub nicio formă. Daca viitorul cumpărător o achizitioneaza pt piese, presupun ca nu va dori sa o inmatriculeze. In acest caz, eu daca o radiez la fisc si la poliție, voi fi exonerata de orice obligații? Nu stiu cum sa procedez si cu plata bunului. Ca sa fiu sigura ca nu voi fi înșelată, cum se procedează în mod corect? As vrea sa mi se faca plata prin virament bancar, abia apoi sa perfectez actele. Eu stiu ca sunt un om de onoare si imi voi onora obligațiile, dar imi e teama sa perfectez întâi actele si abia apoi sa mi se faca plata. Cum este corect pt ambele părți? Iar in cazul in care nu voi putea vinde masina unei persoane fizice si voi fi nevoita sa o predau unei firme pt dezasamblare, care sunt "pasii" de urmat pt a fi totul in regula si a nu fi înșelată? Va mulțumesc!
Va mulțumesc mult pt informații si pt ajutor! Toate cele bune tuturor!
Mulțumesc pt răspunsuri! Probabil ca exista act de proprietate pe numele defunctului, dar noi nu putem intra in posesia unei copii după acest act, iar moștenitori nu cunoaștem sa aiba. Am mentionat faptul ca nu a revendicat nimeni partea lui. În urma decesului, partea de proprietate, dar fiind faptul că nu a fost revendicata, intra in posesia statului? A venit anual prin poștă plic de la dgitl pt plata impozitului. Mi se pare nefiresc sa trimiți o înștiințare cuiva care nu mai exista. Din necunoașterea legii si a sfaturilor primite de la angajații icral de unde am cumpărat cota parte, de bună credință am plătit impozitele anual. Deci, în stare condiții, ce ne rămîne de făcut? Va mulțumesc!