avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate miki72

Activitate miki72

Un salariat al firmei (alfa) pleaca in delegatie externa de afaceri pentru o alta firma din grup(beta).Ambele firme sunt din Romania si sunt inregistrate in scopuri de TVA.
Salariatul cumpara bilet de avion pe ruta Bucuresti-Viena Bucuresti de la compania Austrian Airlines pe care il achita cu cardul firmei .
Acum se doreste refacturarea costului biletului de avion catre firma beta .Cum refacturez? cu tva sau fara? ce obligatii declarative am?
De la firma Austrian Airlines nu a adus factura.
Multumesc mult,
Multumesc mult de sfaturi .In cazul meu cererea a fost facuta in termen (pana in 31.08.2018) doar ca cererea nu a fost completata pe numele firmei si cand am intrebat daca nu pot sa fac alta cerere la acest moment mi s-a spus ca nu se mai poate ca au incheiat procedura de inregistrare si restituire.
Cand am facut cererea de restituire pe numele sotului am gandit logic, ca daca firma nu mai exista la acea data nu mai avea cont bancar,(nu poate sa ceara cineva care nu mai exista)
Daca o sa am castig de cauza oare o sa-mi recuperez si cheltuielile de judecata?
va las o adresa de mail daca vreti sa-mi mai dati si alte sfaturi.
Multumesc!

Multumesc de raspuns.
Ma gandeam sa vorbesc cu un avocat sa vedem cat ma costa si daca merita efortul.

Buna ziua!
Am primit acasa ''Decizia de respingere a cererii de restituire a sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule,taxa de poluare si timbrul de mediu pentru autovehicule'' ,motivul fiind :''Conform Ordin 1488/3198/2017 cu modificarile si completarile ulterioare al ministrului mediului si al finantelor pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta nr.52/2017 anexa nr.1 punctul 2 subpunct2.10 litd)
Termenul de drept:nul''
Masina a fost cumparata in leasing financiar pe firma sotului(A).Taxa a fost achitata de firma de leasing si apoi refacturata catre firma (A) in anul 2007.Dupa terminarea leasingului masina a fost inmatriculata pe firma(A) iar in anul 2018 masina a fost inmatriculata pe numele sotului.
Firma (A)a fost apoi radiata in anul 2018 astfel incat la data cand am depus la ANAF cererea de restituire a taxei de prima inmatriculare firma(A) era radiata si tot la acel moment masina era inmatriculata pe numele sotului.
Am mers si am intrebat concret la ANAF care este motivul pentru care nu au restituit taxa si au zis ca pe cererea de restituire trebuia trecut numele firmei si nu al sotului.
Odata cu cererea am depus si hotararea judecatoreasca de radiere a firmei din care se putea vedea ca sotul este asociat unic.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac,daca as mai avea vreo sansa sa-mi recuperez banii.
Va multumesc anticipat.
buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am infiintat in SRL avand ca obiect de activitate consultant tehnica (cod CAEN 7112), sunt unic asociat si as vrea sa angajez in inginer TCM care sa presteze aceasta activitate.
Societatea va avea incheiat un contract cu o firma din Turcia ce lucreaza in Romania pe la diferite firme, confectii metalice, iar persoana pe care ar urma sa o angajez ar urma se mearga la firmele cu care lucreaza firma din Turcia si sa verifice,sa masoare si sa dea indicatii de efectuare a produselor.
Intrebarea mea este cine completeaza Fisa de solicitare a examenului medical si Fisa de identificare a factorilor de risc professional?
O pot complete eu si sa-l trimit la in medic de medicina muncii sau trebuie sa apelez la personae autorizate?

multumesc mult.
Buna ziua!
Am urmatoarea speta pe care nu stiu cum sa o incadrez correct.
In salariat al firmei noastre a prestart servicii de traning si supervizare pe teritoriul Australiei pentru o firma din Germania.
Aceste servicii (care include pe langa orele efectiv prestate in Australia si cazare si taxiul folosit acolo,btansportul din Romania in Australia) au fost facturate fara TVA catre firma din Germania.
Intrbarea este daca aceasta facture sa o consider ca fiind o prestare se servicii intracomunitare si sa o declar in D390 sau sa o consider o prestare de servicii la export.
Ambele firme sunt inregistrate in scopuri de TVA in Romania respective Germania.
Multumesc.
Buna ziua!O firma nou infiintata cu cod caen 7112(inginerie si consultanta tehnica)care a fost infiintata de o persoana ce nu are legatura cu aceasta meserie poate factura servicii de consultanta tehnica fara a avea angajat un inginer?
Serviciile ar urma sa fie prestate efectiv de o alta persoana care este inginer mecanic si care este angajat cu contract de munca la alta firma.
Ar putea fiscul sa considere aceasta activitate ca fiind nelegala desi el ar urma sa plateasca impozi de 3% pe ceea ce factureaza?
S-ar putea incheia vreo forma de contract sau altceva cu titlu gratuit intre firma si inginer pentru ca rapoartele de lucru sa fie semnate de inginer?
Mentionez ca nu se doreste angajarea cu contract de munca,inginerul fiind angajat cu norma intreaga la o multinationala.
Multumesc.
Buna ziua!O firma nou infiintata cu cod caen 7112 (inginerie si consultanta tehnica) care a fost infiintata de o persoana ce nu are legatura cu aceasta meserie (este contabil) poate factura servicii de consultanta tehnica fara a avea angajat un inginer?
Serviciile ar urma sa fie prestate efectiv de o alta persoana care este inginer mecanic si care este angajat cu contract de munca la alta firma.
Ar putea fiscul sa considere aceasta activitate ca fiind nelegala desi el ar urma sa plateasca impozi de 3% pe ceea ce factureaza?
Multumesc.
Nimeni nu a avut in astfel de caz?