avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Lonapak

Activitate Lonapak

Zi-le la politisti asta cu CEDO si Constitutia, registrul oricum nu inseamna judecarea sau pedepsirea de 2 ori pentru aceeasi fapta, spor
Am furat dar am si cumparat... :))) a fost cea mai mare prostie pe care ai facut-o vreodata, ca ai fost prinsa, ca altfel n-ar fi fost, nu?
Orice citare, conform art. 275 al. 1 cpp, poate sa fie facuta si telefonic "Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică". [ link extern ]
Politia locala nu are treaba cu politia romana/nationala, cititi despre diferentele acestor doua institutii ca nu au treaba una cu alta. Politia locala sunt fostii gardieni publici care pazeau parcurile, nu stiu daca ati avut aceasta institutie de unde sunteti dv, dar in Bucuresti cam astea le erau atributiile sa pazeasca parcuri si sa goneasca comerciantii neautorizati (vanzatori ambulanti), apoi au fost "rebranduiti" in politie comunitara si mai apoi in politie locala si prin aceasta cale li s-au marit si drepturile, tocmai din cauza asta cred ca confundati institutiile astea. Asta cu primarul si seful de post care trimite politisti nu stiu ce sa zic, e o harababura totala, dvs sunati la 112 daca aveti o problema urgenta nu la primar sau seful de post.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si dv va luati dupa ce va zice primarul? :)) ce treaba are el cu serviciul 112 si politia nationala/romana? El are treaba poate cu politia locala a carora le este sef, dar aia de la locala nu au treaba cu investigat efractii sau infractiuni in general. Apelurile la 112 sunt inregistrate automat si monitorizate, raman intr-o arhiva centralizata si sunt trasabile in caz de nevoie, plus ca la 112 e posibil sa va directioneze si spre jandarmerie, ambulanta, pompieri daca este nevoie.
Avand in vedere ca este minor, este prima abatere si a fost cooperant si politicos atunci cel mai probabil o sa se dispuna renuntarea la urmarirea penala, din punctul meu de vedere, iar in cel mai rau caz cred se poate ajunge la un acord de renuntare la aplicarea pedepsei, cu un stagiu de formare civica si/sau consiliere psihologica.
Iar in legatura cu avoctatul, este recomandat dar nu obligatoriu mai ales ca dosarul este unul simplu si cel mai probabil se merge spre renuntare la urmarirea penala, iar acesta nu va avea cazierul "patat".
Trebuia atunci pe moment cand ati descoperit tentativa de efractie sa sunati la 112, acuma nu mai are niciun rost si puteti chiar sa fiti amendata, avand in vedere ca nu mai este o urgenta...mergeti la sectia de politie din apropiere si vorbiti acolo
Plangerea si denuntul?

[ link extern ]

[ link extern ]
Si intrebarea care e?