avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate Olteanu Loredana

Activitate Olteanu Loredana

Răspuns la discuția Situatie de imputare a pensiei
depinde ce pensie de boala are......daca are gr III de invaliditate, legal se poate angaja cu maxim 4 ore pe zi (nu cu norma intreaga)
Răspuns la discuția salariu minim studii superioare
nu mi se pare corect sa mă chinui x ani in facultate (părinţii să mănânce slănină cu pâine să mă întreţină la facultate FÃRÃ PLATÃ), iar când termin nu mă angajează nimeni pt că nu am experienţă, iar altul care are experienţă şi nu are facultate să ocupe un post unde sunt obligatoriu studiile superioare. Să fim obiectivi! Patronul are de ales şi face ce vrea, dar cinstit este ca angajatul cu experienţă de pe acel post să aibă o funcţie din COR conform cu studiile sale, sau şi mai bine să îl trimită pe angajat la studii să obţină diploma pentru a păstra postul, (să îl ajute cât mai mult posibil).
Eu aşa văd lucrurile onorabil şi în acelaşi timp să se respecte şi legea:)
dacă nu vă acceptă fără preaviz, o şansă ar fi să efectuaţi concediul de (10 zile lucrătoare) dacă mai aveţi co şi dacă vă aprobă concediul pe perioada preavizului, ţinând cont că pe cele 15 zile de preaviz aveţi toate drepturile ca şi până acum, inclusiv de a efectua concediul de odihnă. Totuşi nu cred că nu va accepta încetarea contractului la zi dacă îi veţi aduce dovadă de la medic.
Baftă :thumbup:
Răspuns la discuția arhiva asociatiei?
Mulţumesc mult, aşa o să procedez şi sper că se rezolvă.:D
Socrul meu a fost administrator destul de mult timp şi acum 3 ani a predat situaţia altui administrator. Problema este ca dosarele adunate în ani nu le preia nimeni: asociaţia spune că nu e treaba lor şi să le ducă la arhivă, iar arhiva, la fel, nu e treaba lor, aşa că tot la noi în pivniţă sunt. Responsabilitatea cui este să păstreze arhiva? Dacă se întâmplă ceva cu ea, se degradează sau dispare, vina cui este? Ce să facem să scăpăm de ea? Socrul meu nu mai este nici măcar membru în asociaţie şi nu văd logica de a păstra el arhiva.
Poate să îmi spună cineva exact a cui proprietate este arhiva, cine trebuie să o păstreze şi cum procedăm să ne eliberăm de ea?
Vă mulţumesc anticipat:love2:
Răspuns la discuția mansardare
cota indiviza...nu este cota diviza.....adica nu poate fi instrainata daca unul dintre proprietari nu este de acord
mai mult, cota indiviza nu se poate vinde sau cumpara decat impreuna cu proprietatea, de aici rezulta ca cei care cumpara mansarda (pentru a locui) nu sunt proprietari pe spatiul lor, ci au drept de uzufruct al mansardei pe cat timp exista blocul.
Concluzia, cota indiviza nu o poate folosi nimeni fara aprobarea fiecarui proprietar.
Exista in dezbatere de un an de zile, o propunere legala ce nu este inca aprobata, ca mansardarea sa se faca cu aprobarea unui procent din membrii asociatiei si cu aprobarea tuturor proprietarilor de la ultimul etaj, ce va insemna ca in viitor daca proprietarul de la etajul 1 nu vrea mansarda, iar toti cei de la ultimul etaj vor...se va face mansarda.
Eu va sfatuiesc sa apelati la un avocat pentru a va oferi siguranta informatiilor, deoarece impotriva asociatiei nu este usor sa lupti. Eu sunt in aceeasi situatie si nu au ce sa ne faca, mansarda nu se va face, in schimb vecinii nu vor sa plateasca reparatia terasei pe motiv : nu dau bani cand pot sa primesc.
Asa ca recuperarea banilor se vor face doar prin judecata....cam greu pt ca juristul asociatiei este de parte locatarilor.
Vreau sa spun ca ne ploua pe contor, oricand putea izbugni un incendiu...sa moara cineva electrocutat etc...iar raspunsul juristului a fost: daca ia foc casa, sa ne refugiem in uscatorie.
Toate acestea pentru ca nu au cum sa faca mansarda fara aprobarea familiei mele.
Bafta si nu te lasa intimidat X-(
Stăm la ultimul etaj şi terasa blocului este foarte avariata. Cand plouă stăm cu frică să nu luăm foc, deoarece curge apa pe peretele unde este contorul......ne uităm cum face "baie " contorul nostru şi ne rugăm să nu se întâmple ceva.....
Am făcut o şedintă numai cu vecinii şi ne-au spus ca vor plăti atunci când va ploua şi la ei. Singura soluţie pe care o acceptă este mansarda, pe care nu o vrem noi.
La altă şedinţă a fost invitată administratorul care a spus că ar trebui să plătească toţi dar nu putem obliga pe nimeni În acest caz am spus ca vom da în judecată Asociaţia că nu se face nimi şi am chemat o firmă autorizată să refacă terasa(ne oferă 10 ani garanţie). În aceste condiţii administratorul a convocat o nouă şedinţă chiar în ziua când firma a terminat lucrarea (a durat 2 zile refacerea terasei). Administratorul a spus că lucrarea s-a făcut fără să anunţăm şi fără să cerem acordul sau refuzul în scris al locatarilor, astfel că a întocmit un proces verbal în care locatarii spun că nu au fost anunţaţi.......şi la final ni s-a spus clar că nu vom câştiga dacă încercăm să recuperăm banii prin instanţă.
Aşa este?
Menţionez că înainte cu 2 sau 3 săptămâni noi am depus la Asociaţie înştiinţare că dacă nu se face nimic vom repara noi terasa cu firma al cărei contract de prestări servicii a fost anexată înştiinţării.
Cel mai mult au durut replicile din partea Asociaţiei "dacă luaţi foc vă refugiaţi în uscătorie", "numai dacă mă obligă instanţa voi da banii" etc.
Chiar nu avem nici o şansă să recuperăm banii prin instanţă?
Dacă se poate ne spuneţi , vă rog cum să procedăm?
Nu ştim ce să facem, ne este frică să nu pierdem bani şi la judecată...:((

Vă mulţumesc anticipat
Răspuns la discuția pensie anticipata partial
în iulie 2008 ai vechime de 28 ani şi 3 luni, adică 25,6 + 2,9(spor gr II) = 28 ani şi 3 luni.
În iulie 2009( dacă nu ai întreruperi în vechime) vei ave 29 ani şi 3 luni iar ţie îţi trebuie minim cotizat 29 ani şi 2 luni.....deci poţi ieşi la pensie anticipată. Vei avea penalizare doar până în iulie 2011 ( doar 2 ani), când vei primi pensia întreagă, inclusiv facultatea şi altele dacă mai sunt.

Baftă şi multă răbdare încă aproximativ un an
din motive neimputabile salariatului

scuze, am dat crezare unui zvon:(( si multumesc ca m-ai atentionat:"> in legatura cu luna martie.
Totusi eu raman la ideea ca plata concediului se face doar pe co neefectuat din anul in care inceteaza cim.
Eu nu cred ca are o dovada, salariata, ca nu a efectuat concediul de anul trecut din motive neimputabile ei......
iar CM art 141(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an
(2) Prin exceptie de la prevederile alin (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in ccm aplicabil
Offfffffffffff legile astea!!!!!!#-o

Multumesc ca existati si avem ce invata de la voi!=D>




daca ai lucrat din 10 martie pana in 10 iulie (4 luni) ai dreptul la 7 zile de concediu.
Calculul este: 21(zile co minim pe tara) impartit la 12(luni) egal 1,75(zile co pe luna)
1,75 inmultit cu 4 luni pe care le-ai lucrat este egal cu 7 zile co.
Concediu placut! :D