avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie de imputare a pensiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie de imputare a pensiei

Buna ziua! As avea si eu nevoie de o lamurire in problema riscului de imputare a pensiei. Se ia o pereche pensionari pe caz de boala gradul II care, din necesitate, s-au angajat legal sa lucreze la o firma in afara tarii. Acestor persoane li se va imputa pensia? Mi-ati putea spune care ar fi procedura, daca vor primi o amenda sau ce ar trebui sa faca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 27 August 2008
Sigur că li se va imputa pensia primită până în prezent din păcate procedura durează mult prea mult.
Vor fi verificate actele medicale care au stat la baza deciziei de pensionare , se va verifica comisia de medici care i au dat gradul de handicap apoi procese şi aşa mai departe , deoarece imputarea nu se poate face decât în baza unei hotărâri definitive şi irevocabile
depinde ce pensie de boala are......daca are gr III de invaliditate, legal se poate angaja cu maxim 4 ore pe zi (nu cu norma intreaga)
Da, li se va imputa pensia primita daca se descopera ca au muncit in perioada in care ei erau pensionari de gradul II de invaliditate.
Nu vor primi amenda, ci o decizie de imputare emisa de Casa Judeteana de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala+angajare la stat ionelachirvase ionelachirvase daca tatal meu este pensionat pe caz de boala se poate sa-i facem angajare ca insotitor pt o persoana cu handicap locomotor? multumesc (vezi toată discuția)
Renunt pensie ContSters223878 ContSters223878 buna ziua,as dori sa mi spuneti care ar fi procedura ptr a renunta la pensia de boala si reinceperea activitatii in campul muncii,trebuie spus acest lucru cu ... (vezi toată discuția)