avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate ramona2018

Activitate ramona2018

Nu, nu este corect ceea ce ati auzit pe grupuri. In primul rand, anul scolar nu va fi inghetat, nu exista baza legala pentru asa ceva. In al doilea rand, zilele in care angajatul este in greva sunt neremunerate, conform legislatiei in vigoare.
Sunteti angajata din februarie 2021, acum este aprilie 2022 si sunteti inca angajata, nasteti in ianuarie 2023, aveti deci deja 14 luni lucrate. Va incadrati in conditiile de a primi indemnizatia de crestere a copilului, chiar daca ar fi sa ramaneti fara serviciu in perioada urmatoare.
Amenda de 500 lei pentru ca avea bilet, dar nu era compostat corespunzator?? Serios?? Dar in ce tara traim, in Republica Banania????

popdan a scris:

Dacă ar fi fost corect, controlorul trebuia să aplice o amendă (probabil, minim 500 lei). Incorect fiind, a crezut că poate încălca legea și a lăsat bietul copil să umble pe jos 300-400 m cât era distanța dintre stații. Groaznic!

Vi se pare corect sa va ofere pur si simplu o suma destul de mare (10000 de euro), in virtutea faptului ca este fiica dumneavoastra si avand pretentia sa nu ii returnati in caz ca ar avea nevoie de ei in viitor? Asta cereti dumneavoastra, defapt. Viata este destul de grea in ziua de astazi si sunt cazuri in care parintii s-au debarasat cu usurinta de propriii copii, in momentul in care nu au mai putut obtine anumite avantaje de pe urma lor. Eu sunt chiar unul dintre acele cazuri. Eu nu v-as da cei 10000 de euro fara sa intocmesc un act de imprumut inainte. De ce sa va dau niste bani de care poate as avea nevoie in viitor si pe care stiu sigur ca nu ii voi mai primi ianpoi, doar pentru ca .. ati fi mama mea???

Josephine2016 a scris:

Cum adică fata rămâne fara bani ? Ea mi-i oferă de buna credință. Nu inteleg

Nu activez in drept, dar consider a fi si vina tatalui dumneavoastra care nu si-a luat nicio masura de precautie. Este inadmisibil sa platesti cuiva pentru un teren, fara a si solicita o dovada ca plata s-a efectuat. Acum considerati ca veti mai gasi o modalitate prin care sa obtineti aceasta dovada, la 10 ani de la efectuarea platii? Ce o impiedica pe proprietara sa sustina ca plata nu s-a efectuat, odata ce dumneavoastra nu aveti o dovada care sa sustina contrariul?

George Vs a scris:

Mulțumesc pentru răspuns!
Nu au încheiat contractul la notar deoarece proprietara a susținut faptul ca nu are un titlu de proprietate, incat moștenirea de pe urma careia a dobandit terenul nu a fost dezbătută., proprietarul insistand asupra faptului ca succesiunea se va dezbate curand si imediat după vor semna actele de vanzare. Situatia aceasta a persistat de-a lungul anilor pana cand, recent, i s-a cerut sa plătească din nou.

- Apăsați, vă rog pe Răspunde, nu citați inutil. Mulțumesc -


Si vi se pare ca se asigura securitatea si sanatatea salariatei in cauza, obligand-o sa curete pisoare, tinand cont ca nu a luat la cunostinta de asa ceva inainte de a semna cim??? O femeie de serviciu semneaza in cunostinta de cauza, stie ce i se solicita, asta intra expres in atributiile sale!!

Cornel Vasile a scris:

Nu este obligatorie angajarea unei anumite persoane...

Codul Muncii
art.40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
....


Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

Hotararile la nivel local au prioritate in fata celor la nivel national, atata timp cat ele nu impun restrictii mai 'usoare' fata de cele nationale.
Sau va vaccinati o data si bine si nu mai aveti nevoie de teste PCR pe banda rulanta, care si costa de te usuca, cu sau fara abonament..
Răspuns la discuția Succesiune cu probleme
A solicitat instantei sa li se acorde teren in natura celorlati mostenitori, nu sulta. La asta ma refeream. Si sa ii ramana si ei partea ei de teren. A primit solutie favorabila, initial, dar acum mostenitorii au facut apel si cer instantei sa li se acorde sulta in loc de teren. Ar putea ei avea castig de cauza acum, la apel?

gi-jane2 a scris:

si a solicitat acordare teren celorlalti mostenitori,


Soacra mea vrea partea ei de teren

hotarati-va, ce a cerut de fapt ?
daca vrea partea ei de teren trebuia sa ceara partajul in natura.

Răspuns la discuția Succesiune cu probleme
Pai asta este problema. Soacra mea vrea partea ei de teren si vrea si ca ceilalti mostenitori sa isi ia fiecare bucata lui de pamant. Ea nu vrea sa renunte la teren dar nici nu are bani ca sa le dea sulta pe teren.