avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate marmo

Activitate marmo

Răspuns la discuția refuz restituire garantie
Buna ziua,

Puteti face o noua cerere la autoritatea contractanta - o adresa de revenire la cea anterioara in care sa citati art. din OUG sau din HG 925/2006 modificat. daca nu vi-i restituie nici asa, faceti o contestatie la CNSC sau sunati la ANRMAP si intrebati-i cum sa procedati.
Răspuns la discuția TVA persoane fizice
stiu ca pare incredibil dar chiar m-au declarat PFA, retroactiv. au dat ei data din urma. am facut contestatie impotriva proceselor verbale intocmite de ei/a raportului fiscal.
referitor la plafonul de 35 000 euro acesta a fost depasit. perioada in care am desfasurat activitati pe conventii civile a fost de 2 ani. am lucrat pentru realizare studii finantate din fonduri UE si nu am fost singura, am lucrat intr-o echipa. toti am avut conventii civile. cat despre continuitate anul acesta nu am lucrat deloc pentru ca s-a suspendat programul de finantare pentru care lucram eu.Si pentru veniturile pe care eu le-am avut a fost platit impozitul de 16 %. iar acum vin si imi cer sa le dau si TVA.
O persoana fizica poate plati TVA? Mentionez ca nu sunt inregistrata ca PFA si pentru veniturile realizate in decursul unui an am platit impozit la stat. Dupa ce am platit impozitul m-am trezit cu notficare de la Finante ca trebuie sa platesc si TVA pt veniturile realizate. Mie nu mi se pare normal sa platesc si impozit si TVA.Veniturile pe care le-am realizat au fost in baza unor conventii civile pentru diferite studii, lucrari pentru diferite firme. Eu am facut contestatie dar nu au tinut cont de ea si mi-au pus poprire pe conturi, apartament etc. daca au vazut ca nu platesc. Nici acum nu mi-au raspuns la contestatie si a trecut mai mult de 30 zile. Si ca sa fie treaba si mai interesanta am aflat ca m-au declarat ei PFA, fara sa ma intrebe nimeni ceva. Este legal sa se intample asa ceva?
Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna daca angajatorul este obligat prin lege sa -mi elibereze o scrisoare de recomandare?
Daca nu vrea sa-mi elibereze pot sa il actionez in justitie?
Răspuns la discuția registru de intrari iesiri
Multumesc mult!
Ce autoritate este competenta sa verifice registrul de intrari -iesiri la un ong?
Exista vreo lege referitoare la registrele de intrari - iesiri?
Răspuns la discuția legislatie mediu
Multumesc
Buna ziua,
Puteti sa imi trimiteti si mie Strategia nationala de protejare a mediului si OMMGA 860/2002 privind aprobarea Procedurii de evaluare a impactului asupra mediului si de emitere a acordului de mediu
Răspuns la discuția certificat constatator ORC
sunt ong si imi trebuie pentru a participa la o licitatie. nu il iau de la Registrul comertului ci de la judecatorie, impreuna cu o hotarare judecatoreasca
Răspuns la discuția certificat constatator ORC
cat timp este valabil un certificat constatator