avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice refuz restituire garantie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

refuz restituire garantie

Buna ziua.
Ce mai pot face daca autoritatea contractanta nu mi a restituit garantia conform art.88 din HG 925/2006, iar de la data depunerii acesteia si pana in prezent a trecut termenul de 3 ani, iar acum MFP imi invoca prescriptia???

Avand in vedere ca restituirea garantiei era obligatia autorit contractante, maipot face ceva???

Mai am vreo sansa de a recupera acesti bani?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:26, 27 Aprilie 2010
Buna ziua,

Puteti face o noua cerere la autoritatea contractanta - o adresa de revenire la cea anterioara in care sa citati art. din OUG sau din HG 925/2006 modificat. daca nu vi-i restituie nici asa, faceti o contestatie la CNSC sau sunati la ANRMAP si intrebati-i cum sa procedati.
In opinia mea nu mai aveti nicio sansa de a recupera banii. Este o sanctiune pt. pasivitatea de care ati dat dovada. N-am mai auzit pana acum ca dupa 3 ani sa se solicite restituirea garantiei de participare.
Daca au trecut 3 ani interval de timp nici macar corespondenta nu ati mai purtat cu autoritatea contractanta, nu veti mai putea face nimic, intrucat dreptul de recuperarea al creantei s-a prescris.

Conf. art. 88 -HG925, autoritatea contractanta are obligatia de a restitui garantia de participare, in situatiile enumerate.
Conf. art. 40 din OUG34, "Autoritatea contractantã are obligaţia de a asigura obţinerea documentaţiei de atribuire de cãtre orice operator economic prin asigurarea accesului direct, nerestricţionat şi deplin...".
Sunt 2 cazuri complet diferite, fara legatura intre ele. Dar amandoua au aceeasi finalitate: la solicitarea operatorilor economici. Si exista multe exemple de articole in acest sens-operatorii economici trebuie sa solicite aplicarea lor.
Si in cazul acesta, ramane valabil ce au scris colegii nostri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare documente clarificatoare amalia.p amalia.p Buna ziua Am participat de curand la o licitatie pentru lucrari. AC ne-a solicitat acum prezentarea unor documente lipsa, respectiv cazierul judiciar al ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie participare la licitatie steef steef Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie. Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)