avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Activitate emispinu

Activitate emispinu

Mii de multumiri ....m-am lamurit intr-o oarecare masura ..sa speram ca si doamna de la personal se va lamuri si nu voi intampina greutati. Va doresc o zi ..racoroasa!
Am inteles..deci as putea beneficia doar de cateva zile ..cele aferente lunilor aprilie-iunie. Dar sa iau in avans? Problema mea cea mare este ca nu am cu cine lasa copilul si de aceea as fi vrut sa iau tot concediul ptr acest an ..dar nu stiu daca este posibil. Sau la mica intelegere cu conducerea? Stiam ceva de genul ca poti sa iei si in avans ..si in cazul in care pleci de la institutie pana la sf anului sa dai banii pe concediul efectuat. Ma rog ceva de genul...toata lumea isi da cu parerea.
Multumesc pentru raspuns ...insa am citit articolele respective si acolo de vorbeste despre concediile medicale si cele fara plata. Ati putea sa-mi spuneti exact daca beneficiez sau nu de concediu? Va multumesc inca o data pentru amabilitatea de a ma ajuta sa ma lamuresc.
Buna dimineata! Am si eu o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta as fi recunoscatoare. M-am intors la 1 aprilie 2008 din Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani si as vrea sa stiu daca in aceasta vara pot beneficia de concediu de odihna. Mentionez ca lucrez in invatamant, cadru didactic auxiliar si concediul nu-l putem lua decat in vacanta. De la scoala mi s-a dat de inteles ca nu as avea dreptul la concediu de odihna ...inca. Am cautat prin Codul muncii si Contractul colectiv de munca la nivel de inv, dar n-as putea spune ca am gasit ceva in legatura cu aceasta situatie. Multumesc anticipat pentru raspunsuri celor care ma pot lamuri, si eventual si o baza legala daca exista. O zi buna va doresc!
Răspuns la discuția acordare tichete cadou
Am si eu o nelamurire in legatura ce acordarea acestor tichete cadou. De la 1 aprilie m-am intors la serviciu dupa concediul de maternitate. Si mi s-a spus ca acum de Pasti nu beneficiez decat de 2 bonuri din totalul de 7. NU stiu exact de ce, dar mi s-a spus ca mi se dau direct proportional cu zilele lucrate si pana la acordarea acestora. Mie una nu mi se pare deloc corect..insa n ustiu daca este vreo baza legala pentru aceasta explicatie ce mi s-a dat. Ma poate ajuta cineva? multumesc anticipat.
Mutumesc in primul rand ptr amabilitatea de a-mi raspunde. Nici nu ma asteptam sa fie prea simpla situatia in care se afla mama mea, caci pana la urma pentru ea m-as lupta. Eu din fericire am familia si casa mea. Si bineinteles ca am gresit un pic in susccesiunea faptelor, care vad ca ar conta (sau nu). Tatal meu a murit inaintea bunicii, mai exact bunica a murit la 5 luni dupa tata. Oricum va multumesc si orice sfat este binevenit.
In primul rand, buna ziua si bine ca v-am gasit! Sunt f confunza pentru ca m-am trezit intr-o situatie destul de straina pentru mine . Am sa va explic pe scurt cum stau lucrurile si daca cineva ma va putea ajuta cu lamuriri, multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Asadar, in urma cu un an de zile a decedat si mama tatalui meu, bunicul fiind decedat de ceva ani. Parintii mei s-au mutat cu bunica in urma cu 6 ani, intelegera dintre ei fiind initial de a le lasa casa cu acte. In fine , acest lucru nu s-a mai intamplat din motive lesne de inteles. Ceea ce este si mai tragic pentru noi, este ca in urma ceva timp a murit si tatal meu, mama si cei doi frati ai mei ramanand in casa bunicilor.
Asha...sa nu uit sa spun ca tatal meu mai avea inca 4 frati, toti avand acum pretentii la mostenire.Sora tatalui meu s-a decis sa deschida succesiunea pentru casa parinteasca si ceva pamant din cate am inteles.
As dori sa stiu ce drepturi are mama, sau ce drepturi avem noi, copiii, din aceasta mostenire. Eu sunt cea mai mare dintre fratii mei si am inteles ca eu i-as reprezenta. Vor putea vinde casa daca noi nu suntem de acord? Inca o data mii de multumiri si daca am omis sa spun ceva ce ar duce la neclaritatea situatiei im cer scuze.