avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate Mircea Razvan

Activitate Mircea Razvan

Cartea funciara a fost blocata. Nu am putut nota litigiul decat dupa ce s-a facut tranzactia. Parata noastra nu a fost pusa niciodata sub interdictie de catre sot. El ridica bani multi de pe urma handicapului grav de dementa vasculara si senila, nerevizuibil din 2013 cu insotitor. Semna in locul ei, chiar daca nu avea calitatea de reprezentant legal. In tara asta de banditi justitia o fac hotii. Problema este ca legislatia este contradictorie. Am lucrat peste 50 de ani ca psihiatru. Am lucrat si in Franta. Am intalnit la noi sute de handicapati psihic fara nici un handicap. Cand s-a pus problema de se crea in Romania registrul bolnavilor mintali gravi, la fel cum este registrul national al bolnavilor de cancer , cine oare s-a opus. Colegii mei psihiatri si cei din justitie. Intelegem bine dece. Sa furam bani din bugete, sa inselam pe cei de buna credinta. Daca cititi o definitie o OMS (CIM 10) dementa este definitiva ,ca evolutiva si incurabila. Sunt peste 24 de forme de dementa. Toate au acelasi sfarsit. Nu exista faze de remisiune ca in tulburarea bipolara sau in cea depresiva. In aceasta societate corupta ne jucam cu termenii psihiatrici cum ne jucam cu atacul de panica...Mi-a spus avocata alaltaieri cand am iesit din sala: ,, asta este; mai si pierdem cu dreptatea de partea noastra,,




Va expun o situatie aflata pe rolul Tribunalului, sectia de contencios. Rog sa o analizati si sa va dati o opinie pertinenta.
Impreuna cu sotia mea detinem un imobil teren si constructie.
Cumparatorii, parte a unui condominiu (ei sot-sotie) au edificat garduri si constructii. Au acaparat teren. Nu au avut autorizatie de construire. Sentinta definitiva a fost pusa in executare cu executor. Am demolat pe cheltuiala paratilor. Am obtinut in 2016 autorizatie de construire de la Urbanism UAT,, Imprejmuire teren intre proprietati’’. Conform masuratorilor date de instanta. Cu arhitect autorizat si cu firma autorizata de constructii. In 2017 s-a receptionat de catre Urbanism constructia autorizata. In august 2019 vecinii obtin o alta autorizatie de constructie de la UAT Urbanism, numita ,, Imprejmuirea proprietatii’’ . Am fost la uadienta la Arh. Sef de la Urbanism. Am reclamat ilegalitatea. A venit o echipa de la instiutie. S-a negat in scris faptul ca acea constructie de zidarie care s-a edificat nu este o constructie, ci un gard ??? Si ca gardul nu ar fi o constructie. M-am adresat Prefecturii si raspunsul dat, ne-a dat noua dreptate. Prefectura a intentat actiune in contencios cu UAT. Totodata si noi am actionat in instanta de contencios. Aceasta instanta a dispus expertiza judiciara in constructii. S-au comasat dosarele. Expertiza s-a efectuat si a fost depusa la instanta in data de 19 mai 2021. Expertiza ne da noua dreptate. Nici pana astazi nu s-a dedusa judecatii intrucat in data de 7.04.2021 parata CO, a decedat de COVID. Certificatul de grefa obtinut de noi de la instanta cu data de 01.02.2021 inregistreaza litigiul la OJPI. NB. Expertiza s-a desfasurat in absenta decedatei. Era decedata!!! Decesul era de notorietate in cartier. Mai mult decat atat, din septembrie 2013, cea chemata in judecata de catre noi avea certificat de handicap grav cu asistent personal. Cod handicap V. F 10, F12, Dementa vasculara si Dementa Senila. Fapt care se regaseste la documentele MF ( Dr. ….), si la Autoritatea persoanelor cu handicap. Documentul a fost validat din septembrie 2013 pana la data decesului (Dr. Calin Ivan MF Ploiesti, str, Covurlui). Cel care a obtinut ajutorul de handicap grav ca si asistent personal a fost paratul, sotul, acesteia. Certificatul de handicap grav , permanent ,cu codurile de boala F01, ( dementa vasculara), FO3 ( dementa senila) conform CIM 10. Sunt inca in viguare.
1. Expertiza s-a desfasurat dupa decesul persoanei cu handicap. 2. Persoana cu handicap nu avea capacitate de exerciciu, fiind incadrata la persoane cu grave afectiuni mintale. 3. In aceeasi zi in care la OJCPI se inscrie ca s-a notat 01.02.2021 la OJCPI litigiul , se inscrie si,, Actul de vanzare cumparare si intretinere’’ la un notar public. Act notarial 15 si in care paratul inca in viata declara ca el ar avea vocatie succesorala.
Cum pot fi explicate toate acestea? Persoana in cauza a suferit un AVC, a primit certificat de handicap cu insotitor, si in aceeasi zi in care Tribunalul de Contecios a eliberat certificatul de grafa, a fost semnat departe de UAT, la un notar public nu act de vanzare-comparare , Contract de intretinere, retroactiv fata de chemarea in judecata din data nr. 152146/02/02/2021 act notarial 112 din 01.02.2021 NP Calin Mirela.
Cu stima
Dragan MIrcea Razvan, Dragan Smeada
24.11.2021
Cred ca ati dorit sa spuneti savarsirea nu nesavarsirea. Nu trebuie ca eu sa fac dovada savarsirii unor fapte de violenta, comportament imoral, recalcitrant, ci cei cativa pusi sa ma acuze in scris. Personal medical mediu,sau inferior neprevazut in legislatia medicala romaneasca sau administrativ. Acestora nu li permite sa tulbure consultatia care e act secret, nu se poate amesteca in secretul medical, in procedurile medicale in actul medical , sa se substituie medicului si asitentului medical din cabinet. Ei nu au voie sa cunoastca secretul medical care face parte din contractul cadrul al CNAS, Legea drapturilor pacientului, Legea 95, Codului deotologiei medicale, legii Colegiului Medicilor, legii sanatatii mintale cu norme de aplicare. In acest caz, trebuie sa se apere prezumtia de nevinovatie si nu ca epoca anterioara eu nu trebuie sa ma disculp cand se formuleaza o acuzatie. Cel care acuza trebuie sa furnizeze dovezi . Asa cred eu ca e corect. In fond medicii atat in mediul public , cat si cel privat, in organizari prevazute de Codul Civil au aceleasi drepturi si obligatii si sunt datori ca membri ai colegiului Medicilor cu libera practica, mai ales daca au contract cu CNASS. Sa respecte Legislatia nationala sanitara. Oare de ce nu sunt eu reclamat la comisia de etica, sau de diciplina `a Cogiului Judetean, In cazul unor acuzegrave care mi se aduc ce par a partine codului penal, de ce nu se formuleaza o plangere penala la Politie, sau Parchet? Va multumesc.
Este legal sa fiu judecat de catre o comisie de disciplina fiind numit un profesor doctor univ de la Sibiu, prin skype? . Judecarea se face in temeiul unor reclamatii ale unor persoane angajate in centru si ale managerului de centru care invoca calomnios si nu probeaza atitudi ale mele ,, violente, degradante, si recalcitrante '' . Pe parcusul timpului am descoperit falsuri in inscrisuri cu atribuirea nelegala pe certificate A5 semnate de mine ca exista contrasemnaturi in fals la capitolul ,, Medic Director'' .Ale managerului de centru. S-au violat conform legilor medicale, secretul medical, s-a perturbat consultatia medicala, acele certificate sunt lovite de nulitate si-au produc cu certitudine efecte juridice.
Acum sunt convocat pentru luni data de 20.09.2021 la comisia de disciplina la ora 12. Cum ma pot eu apara? Mentionez ca nu ma reclama pacientii la Colegiul Medicilor din Prahova, a carui conducere am informat-o de aceste fapte dar care inca nu mi-a raspuns. Este evident ca impostorul care s-a dat drept asistent medical si Medic Director doreste sa scape de mine, simtindu-se amenintata. Cum ma puteti sfatui ca sa ma apar, cu un avocat, un jurist consult ? Nu mai exista Sindicat al Medicilor in prahova. Medicul care il conducea a decedat. Dr. Dragan Mircea Razvan medic specialist psihiatru. Ploiesti.
M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati prin linie de hotar. L-am demolat pe cheltuiala lui conform sentintei. Am puat Autorizatie de constructie de la Urbanism si am construit si receptionat cu urbanismul constructia cu plan de arhitectura. La peste un an diferenta vecinul ia o autorizatie de la primarie de construire de imprejmuire si edifica la 10 cm distanta de linia de hotar langa gardul meu o constructie de caramida cu stalpi de beton si subfundare in temelia casei care este defapt un condominiu cu doua apartamente insiruite. Ubanismul spune ca gardul acesuia nu se supune Codului civil art 612 fiind o constructie ,,usoara,, Astazi au venit 3 experti unul desemnat de instanta si doi consilieri unul al „meu altul al vecinului. Pareau intelesi si incercau sa ma convinga ca gardul nu e constuctie si ca fiecare face ce vrea pe terenul lui. Gardul nesupunandu-se Codului civil si Legii 50. Ce sa inteleg ? Este sau nu delimitarea gard constructie? Daca nu este de se cere propiect , autorizatie de constructie si receptie la Urbanism si la Autoritatea de sat in constructii, care prin prefect s-a constituit parte pentru anularea autorizatiei si demolarea ei? Va mutumesc.
Suntem chemati la Serviciul Urbanism al Primariei cu documentele de proprietate, planurile anexe si autorizatia de constructie( delimitare proprietate, autorizata si receptionata acum 3 ani de acelasi serviciu). Sotia si eu suntem amenintati cu amenzi invocandu-se `faptul ca ar exista o petitie privitor la lucrari de constructii. Legea 50 din 1991 Art 26, alin 1 lit f si art 26 alin 1 lit a si alin 2. Nu ni se spune cine a facut petitia si ce contine. Noi suntem in proces civil in contencios cu UAT si primar, aceeasi actiune fiind si a Prefecturii pentru eliberarea unei autorizatii de constructii care incalca CV distanta de 60 de cm. de proprietatea noastra fara acordul nostru notarial. Este legal sa fim in acest fel notificati de serviciul urbanism? Ce legislatie se incalca avand in vedere ca plangerea impotriva noastra nu este metionata si nici notificatorul? Ce avem de facut pentru a raspunde la acesta notificare care incalca prezumtia de nevinovatie?
Nu un functionar ci inspectorul sef al Insp.Teritorial Prahova in Constructii. Daca ma va sustine voi vedea maine cand merg in audienta la el cu cererea de a promova actiunea in contencios. Mi-a raspuns si prefectul conform legii contencioasului. voi merge si acolo. Cu privire la sicane. Cand un hot, corupator-mituitor la care autoritatile statului au ,,pus botul adeseori'' un individ care injura , minte, vinde tuica in cartier si apoi merge la biserica sa ceara sprijinul milog al preotului facand pe victima face tot timpul sicane unuei familii normale educate cum te poti intelege amiabil? El a fost constructor pe terenul meu, l-am demolat cu executor. Acum a recidivat cam pe aceleasi locuri demolate dar la 12 cm de linia de proprietate. Cu stirea si sub obladuirea culpabila a autoritatilor locale a incalcat regulamentul de ubanism, legea 50 si art 612 CV si eu trebuie sa admit? Multumesc pentru sfaturi. Nu inteleg de ce acest forum care ar trebui sa dea recomandari competente , nu vorbe, nu mediaza raspunsurile? Ma voi dezabona.
S-au emis doua autorizatii. El are din luna mai a.c. si a construit pe terenul lui un zid de peste 2 m care e incastrat in peretele comun al casei si in temelia comuna a casei. In luna august. Casa a fost una singura. Prin vanzarea catre el a unui apartament a devenit un condominiu, are parti comune:temelia, zidul perimetral, zidurile interioare despartitoare, podul, acoperisul. Palma de pamant dintre acest zid si demilitarea autorizata mie pe limita de proprietate (teren iesit din indiviziune) se aduna gunoaie:frunze, resturi din tencuiala lui, la iarna va fi zapada si gheata ce vin catre terenul meu, vor infiltra temelia cu apa. Acel petec de 12 cm dintre garduri e al lui si nu are cum sa il curete, decat daca eu ii dau acces in curte. Deci ma incomodeaza. Pericliteaza imobilul in ansamblu. Intrebarea mea e simpla: acel zid zis imprejmuire este sau nu o constructie? Dpdv legal se incadreaza in planul de urbanism, art 612 CV, legea 50/1991 care precizeaza ca nu se autorizeaza o constructie decat la minim 60 de cm distanta de limita de proprietate ( cum este a mea) sau la mai putin cu acord notarial al vecinului? Sau este cum zice urbanismul, o imprejmuire ce nu se incadreaza la aceste legi si care se autoriza nefiind perete de casa in scop de ii crea lui ,,intimitate''.!? NB policarbonatul de pe gardul meu este total netransparent.
M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am castigat, am pus in aplicare sentinta cu executor. Am demolat pe cheltuiala vecinului. Executorul a marcat limitele de hotar.

Am obtinult autorizatie de constuctie de la Urbanismul Primariei, cu proiect de arhitectura. Constructie usoara cu fundatie de beton , stalpi rectangulari, panouri bordurate placate cu panouri de policarbonat. Am executat lucrarea cu firma pe cheltuiala mea fara a cere jumatatea acestora pe motiv ca este si a lui si o poate afecta.

In august a.c. ma trezesc ca vecinul construieste de zor. A turnant o fundatie grea de beton direct pe pamant, a plantat stalpi de beton si a edificat intre ei un zid de caramida de cam 2 m inaltime.
A acoperit totul cu azbociment asa cum erau inaonte cotetele demolate. La o distanta de 12 cm de limita de hotar, adica de imprejmuirea mea autorizata si construita. Pe terenul lui.

Am reclamat in scris serv. Urbanism care mi-a raspuns ca: art 612 CV nu se aplica constructiilor imprejmuiri. Ca se aplica numai construirii de imobile(case).
La fel si prevederile legii 50 /1991 cu modificari nu se aplica in acest caz. Ca se pot edifica garduri la o distanta mult mai mica, unul langa altul fara acordul notarial al vecinilor intrucat vecinul are dreptul constitutional la ,, intimitate’’.

Adaug ca Insp.Teritorial in Constructii mi-a dat raspuns ca lucrarea este ilegala si ca trebuie actionat in contencios pentru anularea ei.

Este sau nu legal ca sa existe doua imprejmuiri autorizate? Una pe limita de hotar desemnata de instanta si marcata de executor ( a mea) si alta la 12 cm pe terenul vecinului tot autorizata.

A cui este palma de teren dinte cele doua constructii care in cadastru apar cu o delimitare clara pe o limita imaginara desemnata de instanta de judecata prin expertiza topo realizata judiciar?

Care poate fi calea de atac? Contenciosul pentru ca am epuizat procedura preliminara si sunt in termen, sau calea civila pe art 612 si legea 50? Sau amandoua consecutiv?
M-am judecat in instanta civila cu vecinul. Revendicare teren acaparat, demolare de constructii si de imprejmuire neautorizate. Instanta a decis sa mi se retrocedeze 2 parcele de pamant si sa se demoleze constructiile, daca acesta nu o va face sa o efectuez eu pe cheltuiala lui. Mi s-a dat si o sentinta de aprobare de executare silita. Am contactat un executor care a luat de la instanta autorizatia de executare si am executat sentinta. Am demolat, am fost pus in posesie, s-au plantat tarusii si s-au granituit cele doua proprietati conform cu planurile topo aprobate de instanta, si de cartea funciara. Am luat autorizatie de construire imprejmuire de la Urbanism si am executat cu o firma autorizata. S-a receptionat lucrarea de catre urbanism si de catre IT in Constructii. Acum circa o luna am constatat ca vecinul construieste un gard de zid si beton incastrat in peretele comun al casei la o distanta de 12 cm de limita de proprietate trasata de executor . Intre timp el stersese limitele trasate de executor. In audienta arhitecta sef mi-a aratat ca i-a eliberat si acestuia autorizatie de constructie imprejmuire, motivand ca proprietarul face ce vrea pe terenul lui. Am depus plangere la Primar, la I.T in constructii si la Prefect. Astazi a venit de la Urbanism in control. Nu a contat ca s-a incalcat o hotarare definitiva a instantei cu punere in executare. Ca NC Civil la art 611 prevede ca distanta minima dintre orice constructie si hotarul proprietatii vecinului trebuie sa fie de minim 60 de cm. Ca acea constructie prin greutatea (leg.50 ) este un pericol;poate cadea la mine in curte la un seism. Mi s-a raspuns verbal ca oricine poate face ce vrea pe proprietatea lui si ca se pot emite doua autorizatii de construire imprejmuire una langa cealalta. Are Urbanismul dreptate, care este paragraful de lege? Daca nu, ce pot face? Plangere la parchet pentru infractiune si/sau proces la Contenciosul administrativ? Va multumesc.