Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Andreea Dana Fodor

Activitate Andreea Dana Fodor

Teoretic, puteți considera înștiințarea scrisă drept act administrativ și formula plângere prealabilă, solicitand unitătii emitente revocarea actului, cerere care e posibil sa se respingă.

Dupa acest pas, puteti contesta in contencios administrativ și solicita suspendarea executării actului administrativ. Sunt șanse destul de mari sa fie respinsă o asemenea cerere, însă ați obține timp până la soluția CCR (care poate fi/nu favorabila).

In plus, la acest moment, nu as vedea ce ați mai putea face. Am înțeles că a fost sesizat și avocatul poporului
Răspuns la discuția restituire fond de rulment
Prezentați datele dvs de identificare și ale noului proprietar și scrieți că ați transmis dreptul de proprietate cu privire la ap. X din ..(adresa) către domnul/doamna y și înțelegeti sa renunțați la restituirea fondului de rulment, pe care îl cedați noului proprietar, de la care nu aveți nicio pretenție.

Noul proprietar declara că este de acord cu cesiunea fondului de rulment de către dvs.

Data
Numele și semnăturile amândurora.

Stefanc1977 a scris:

daca renunțăm benevol la fondul de rulment și îi transferam noului proprietar? ce cerere ar tb făcută?

Răspuns la discuția restituire fond de rulment
Buna seara,

Da, in baza art 93-94 din Normele metodologice de aplicare unitară a disp. OUG 97/2005 privind evidența domiciliului, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Scopul este înscrierea în cartea de imobil. Nu se pot solicita fotocopii ale actelor de identitate, ci se vor verifica doar vizual.

Stefanc1977 a scris:

Este adevărat că noul proprietar e obligat că în termen de 10 zile sa se prezinte cu Ci la președinte?

Buna seara,

In forma actuala a legii, chiar daca a intervenit reabilitarea, tot sunteți înscris în Registru.

A fost sesizată Curtea Constituțională cu privire la problema înscrierii în registru a pers reabilitate și s-a format dosarul nr. 2398D/2020, in care urmează să se pronunțe. Puteți urmări parcursul lui pe site ccr.

Până la o pronunțare favorabilă a Curții Constituționale, puteți fi șters din evidențele registrului daca erați minor la data comiterii faptei/săvârșită in străinătate și nerecunoscuta in România.
Buna ziua,

1. Munca in folosul comunității

Trimiteți-va datele de contact (număr de telefon și adresa)+ referire la numărul de dosar prin care s-a dispus masura către serviciul de probațiune și așteptați să fiți contactat de ei (probațiune.bucuresti@just.ro).

După ce prestați munca in folosul comunității, cei de la unitatea in care ați prestat munca trimit către Parchet dovada îndeplinirii obligațiilor (formular privind evidența orelor de munca in folosul comunității).
La solicitarea dvs expresă primiti un exemplar.

2. Cheltuielile de judecată

Le achitați la ANAF din raza domiciliului dvs. Faceți mențiune cu privire la numărul de dosar penal la detaliile de plata.

Buna seara,

Daca va referiți la art 11 alin 4 din legea 118/2019, sancțiunea este prevăzută de alin. 7 al aceluiași articol care prevede că persoana va fi "constrânsă" sa se prezinte la secția poliție în vederea efectuării activităților indicate în cuprinsul articolului.

In felul în care este redactată legea, reabilitarea nu este motiv care sa vă excludă de la înscrierea în registru.

Urmăriți dosarul nr. 2398D/2020 aflat pe rolul Curții Constituționale fiindcă a fost invocată neconstituționalitatea dispozițiilor care prevăd că persoanele reabilitate se înscriu în registru.
Ar trebui văzute analizele medicale. Ele ar trebui sa indice faptul că la internare nu aveați acea bacterie, iar la externare era prezentă.
In situația aceasta operează prezumția că v-ați infectat in spital și ați putea cere daune morale pentru toate aceste suferințe și daune materiale pentru toate cheltuielile efectuate (consult, operații ORL, medicamente etc).
S-a admis apelul formulat de către debitorul care pierduse in prima instanta.

E o soluție favorabilă pentru debitor.

S-a constatat prescrisă creanța pentru care se începuse executarea silita și toate actele efectuate de către executor vor fi anulate.

Debitorul nu mai trebuie sa achite datoria.