avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Activitate Siespi

Activitate Siespi

Bună ziua,
Organizez de ceva timp evenimente pe persoana fizica, dar as vrea sa imi fac PFA sau SRL. Pana acum aveam contract cu o firma de ticketing care se ocupa de toate taxele aferente biletelor.
Intrebarea mea este, ar fi mai avantajos sa imi fac PFA sau SRL, ce taxe trebuie sa plătesc după fiecare eveniment, ma refer la taxele firmei, nu la impozitul biletelor? De asemenea imi trebuie sa pot incheia contracte si cu DJ ii, pot face asta ca Pfa? Ce obligații fiscale am la PFA si SRL.
Imi pare rau dacă am pus multe intrebari, dar vreau sa ma lămuresc cât mai repede.
Buna ziua,
Organizez diferite evenimente, in special petreceri, pana acum le faceam pe persoana fizica, dar as dori sa deschid firma, deoarece din cate am inteles este un tip de firma prin care platesc doar 2% taxe din bilet la primarie. M-ar interesa sa stiu mai exact ce tip de firma imi trebuie pentru a desfasura activitatea de organizator de evenimente si totodata sa am si taxe cat mai reduse pentru ticketing. Mentionez ca momentan colaborez cu o firma de ticketing, dar as dori sa renunt la ei si sa ma ocup eu de tot.
Doresc sa fac un listening party într-un loc public ( pe cetatuie, cei din Cluj-Napoca, știu unde e). Pur și simplu o sa stam și o sa ascultam muzica, nimic mai mult. Întrebarea este dacă îmi trebuie ceva autorizatie, având în vedere ca o sa fie în intervalul 23-03, posibil sa nu dureze chiar asa mult, dar ca idee. Iar în caz ca trebuie autorizatie, cum o procur?