avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Organizare evenimente PFA sau SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Organizare evenimente PFA sau SRL

Bună ziua,
Organizez de ceva timp evenimente pe persoana fizica, dar as vrea sa imi fac PFA sau SRL. Pana acum aveam contract cu o firma de ticketing care se ocupa de toate taxele aferente biletelor.
Intrebarea mea este, ar fi mai avantajos sa imi fac PFA sau SRL, ce taxe trebuie sa plătesc după fiecare eveniment, ma refer la taxele firmei, nu la impozitul biletelor? De asemenea imi trebuie sa pot incheia contracte si cu DJ ii, pot face asta ca Pfa? Ce obligații fiscale am la PFA si SRL.
Imi pare rau dacă am pus multe intrebari, dar vreau sa ma lămuresc cât mai repede.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:43, 17 Octombrie 2019
Puteti incheia contracte de prestari sevicii sau contracte de munca cu DJ-ii, ca Pfa sau SRL
Ca pfa veti declara si veti plati anual impozit pe venitul din activitati independente 10% aplicat la venitul anual net adica venitul anual incasat - cheltuielile anuale platite pe pfa.
Separat veti plati si contributiile sociale la sanatate cass 10% si la pensie cas 25% pe pfa doar daca venitul anual net (adica venitul anual incasat - cheltuielile anuale platite) este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, care de exemplu in acest an este 24960 lei. Daca trebuie sa le platii, procentele se aplica doar la valoarea plafonului. Altfel nu se platesc.
Ca SRL veti declara si veti plati trimestrial impozitul pe venitul microintreprinderilor de 3% daca pe firma nu veti avea niciun angajat cu contract de munca, sau 1% pentru un angajat. Separat, la inceputul anului urmator pentru anul precedent,dupa depunerea bilantului anual intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar, daca firma a avut profit si doriti sa il scoateti ca dividente, veti declara si plati la stat impozitul pe venitul din dividende de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii roxana.a.g roxana.a.g Daca am un salariu min pe cartea de munca pentru care platesc cas si cass si am un PFA si un SRL, mai sunt obligata sa platesc sanatatea pe PFA sau SRL, ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Pfa Anastasia Lazariuc Anastasia Lazariuc Ce obligatii / beneficii am ca PFA? Eventual caut avocat specializat. Multumesc. (vezi toată discuția)