avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate lamaitza

Activitate lamaitza

Discuție Refuz vaccinare
Am fost chemata la medicul de familie pentru a-mi vaccina baiatul de 9 ani pt ROR, in cazul de refuz mi s-a pus foaie in mana pentru a o semna, foaie care printre altele ma anunta ca ma supun codului penal cu infractiuni contra sanatatii publice - zadarnicirea combaterii bolilor si pot fi sanctionata cu inchisoare sau amenda in cazul in care copilul a raspandit boala. Va rog sa-mi spuneti daca pot fi obligata sa semnez acel refuz? Exista o baza legala pentru a semna acel refuz|?
Buna dimineata, aveti idee daca legea privind vaccinarea obligatorie a fost adoptata sau este tot la stadiul de proiect?

Multumesc.
Buna. In momentul in care lucrezi intr-o sarbatoare legala, legea spune ca angajatilor care au lucrat li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Ce inseamna timp liber corespunzator, lucrez intr-o zi de sarbatoare legala si am 1 liber intr-o alta zi( 1 singur liber ) in urmatoarele 30 zile?
Buna ziua, in cazul in care societatea are reprezentanti ai angajatilor se poate constitui sindicat, respectand conditiile legii?
Răspuns la discuția probleme de drept civil
in declaratie scrie"sunt de acord sa constitui in favoarea parintilor mei",cutare si cutare,s/ar putea sa par stupida acum,numai ca incerc orice chichita,poate si de exprimare.este cel de al doilea sot al mamei lui.nu este tatal lui.e adevarat cei doi sunt casatoriti legal.oricum va multumesc din inima.
Răspuns la discuția probleme de drept civil
multumesc mult.din pacate contractul a fost facut cu ochii inchisi...nu scrie decat ca se constituie dreptul de uzufruct viager in favoarea lor...mamei si sotului.ma gandeam ca violenta poate ar fi un motiv de stingere,din pacate vad ca nu.poate se apuca de daramat peretii sau poate accepta sa le vanda sotul garsoniera si asa scapam.ica o intrebare,daca/mi permiteti.se poate pune ipoteca pe acel imobil fara semnatura celor doi?
Răspuns la discuția probleme de drept civil
sotul meu are in proprietate o garsoniera,in anul 2004 a facut drept de uzufruct viager pt mama lui si sotul acesteia.cum se stinge uzufructul in cazul in care sotul acesteia nu renunta.daca cei doi divorteaza ce se intampla cu uzufructul?intreb pentru ca cei doi nu se mai inteleg,problema este insa ce facem cu uzufructul,el fiind violent cu sotia lui.va rog ajutor.