avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz vaccinare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz vaccinare

Am fost chemata la medicul de familie pentru a-mi vaccina baiatul de 9 ani pt ROR, in cazul de refuz mi s-a pus foaie in mana pentru a o semna, foaie care printre altele ma anunta ca ma supun codului penal cu infractiuni contra sanatatii publice - zadarnicirea combaterii bolilor si pot fi sanctionata cu inchisoare sau amenda in cazul in care copilul a raspandit boala. Va rog sa-mi spuneti daca pot fi obligata sa semnez acel refuz? Exista o baza legala pentru a semna acel refuz|?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:14, 14 Decembrie 2016
Art. 352
Zădărnicirea combaterii bolilor
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.


Semnand o declaratie de refuz, omul se asigura ca nu va fi invinovatit ca nu v-a chemat , ca nu v-a recomandat vaccinarea. Dvs refuzati pe raspunderea dvs, e normal sa va asumati decizia, cum dvs sunteti convinsa ca faceti un lucru bun, aveti si credinta ca decizia dvs nu poate avea urmari negative, asa ca nu vad de ce nu ati semna.
E aceeasi declaratie care se ia si daca ati vrea sa va externati pe raspunderea dvs sau cand sunteti in spital si urmati o procedura, la fel, semnati ca vi s-au adus la cunostinta riscurile etc, diferite situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate declaratie epidemologica la intrarea in tara marianUtilizator marianUtilizator Buna ziua, Pentru intoarcerea in tara se cere completarea unei declaratii epidemologice. Ca sa pot intra in tara este obligatoriu sa completez aceasta ... (vezi toată discuția)
Carantina si dosar penal Leeann Leeann Care este articolul din codul penal care reglementeaza carantina?’ Care este legea care da dreptul organelor de politie sa puna amenzi penale pentru ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca pot plati indemnizatia de carantina unui ... miana88 miana88 As vrea sa stiu daca pot plati indemnizatia de carantina unui salariat care are concediu medical (cod indemnizatie \"carantina\") dar a fost prezent la ... (vezi toată discuția)