Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz vaccinare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz vaccinare

Am fost chemata la medicul de familie pentru a-mi vaccina baiatul de 9 ani pt ROR, in cazul de refuz mi s-a pus foaie in mana pentru a o semna, foaie care printre altele ma anunta ca ma supun codului penal cu infractiuni contra sanatatii publice - zadarnicirea combaterii bolilor si pot fi sanctionata cu inchisoare sau amenda in cazul in care copilul a raspandit boala. Va rog sa-mi spuneti daca pot fi obligata sa semnez acel refuz? Exista o baza legala pentru a semna acel refuz|?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:14, 14 Decembrie 2016
Art. 352
Zădărnicirea combaterii bolilor
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.


Semnand o declaratie de refuz, omul se asigura ca nu va fi invinovatit ca nu v-a chemat , ca nu v-a recomandat vaccinarea. Dvs refuzati pe raspunderea dvs, e normal sa va asumati decizia, cum dvs sunteti convinsa ca faceti un lucru bun, aveti si credinta ca decizia dvs nu poate avea urmari negative, asa ca nu vad de ce nu ati semna.
E aceeasi declaratie care se ia si daca ati vrea sa va externati pe raspunderea dvs sau cand sunteti in spital si urmati o procedura, la fel, semnati ca vi s-au adus la cunostinta riscurile etc, diferite situatii.

~ final discuție ~