Buna ziua, sunt chirias de 10 ani al unui apartament care s-a vandut.Noul proprietar mi-a transmis ca nu doreste prelungirea contractului de inchiriere si imi solicita eliberarea imediata a casei.
Dpdv noul proprietar comsidera ca neexistand intre mine si dansul un contract de inchiriere ,eu ocup casa fara drept si in consecinta va demara imediat procesul de evacuare prin forta din locuinta.
Intrebare: Ce drepturi am in calitate de fost chirias al fostului proprietar.
Am solicitat un termen de 3 luni ptr mutare dar am fost refuzat pe motivul ca doreste preluarea imediata a casei iar politia si instanta judecatoreasca nu au de ce sa intervina in acest caz, in cazul in care eu as cere sprijinul acestor institutii.
Va rog sa ma ajutati cu o clarificare pe urmatorul subiect :
Am un credit IFN la care am o intarziere la plata de 5 zile.
Astazi acest IFN a incercat sa recupereze rata lunara direct din contul in lei deschis la banca unde mi s-a livrat creditul initial. .
In contul in lei de la banca aveam 0,50 lei, deci fonduri insuficiente , si cu toate acestea banca a platit catre IFN suma solicitata ,de acesta .
Astfel , in cont apar pe negativ cu suma platita de catre banca catre IFN , desi repet , NU EXISTAU BANI IN CONT !
Fac precizarea ca nu este instituita poprire pe veniturile mele, si IFN-ul nu are incuviintare pentru instituirea executarii silite., repet am o intarziere la plata de 5 zile..
INTREBARE
Este corect ca banca sa plateasca un comerciant in conditiile in care debitorul nu are bani in cont ( practic banca plateste din fonduri proprii , sperand in recuperarea viitoare a banilor de la clientul sau ) si nici nu exista incuviintarea executarii silite ?
in plus nu exista un acord intre mine , client , si banca ca aceasta sa imi plateasca in avans anumite datorii in conditiile in care nu exista bani in contul personal .
Astept cu mult interes raspunsul dvs!
VA multumesc !