avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate dodo17

Activitate dodo17

Buna seara,
As dori o lamurire cu privire la o succesiune in curs. Suntem 3 mostenitori ( 2 nepoti si un stra-nepoata) si am inceput dezbaterea succesiunii de pe urma bunicilor din partea tatalui. Eu sunt unul dintre nepoti si incerc sa fiu cat mai scurt si la obiect:
1) Bunicii au decedat in 2020 ( Bunicul ) si respectiv 2022 (Bunica). Au avut impreuna 2 copii, Tatal meu ( Decedat in 2007) si Matusa mea ( decedata in 2014)
2) Tatal meu impreuna cu mama mea ( Decedata in 2012) au avut impreuna 2 copii, eu si fratele meu ( decedat in 2012).
3). Fratele a fost casatorit si are o fata
4) Matusa mea a fost si ea casatorita si are un baiat
Acum vine urmatoarea mea nelamurire, cand am facut succesiunea dupa tatal meu, impreuna cu mama si cu fratele meu, am renuntat la partea mea din succesiune ( un apartament ), apartament care urma sa fie vandut pt a se putea muta mama mea intr-unul mai mic, eu fiind la facultate si fratele avea casa lui.
In ce masura influenteaza renuntarea mea dupa tata de la acel moment (2008), la succesiunea dupa bunici? Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns! Da, asta era primul gand, insa am inteles ca in situatia in care contractul se incheie inaintea datei de 22 sept cand copilul face 3 ani, va fi terminat cu acordul partilor. Inteleg ca in acest caz nu pot beneficia de somaj ulterior daca va fi cazul. Vedem ce va fi :) O zi buna!

Cornel Vasile a scris:

Negociați acordarea de salarii compensatorii, astfel încât sa acoperiți valoarea stimulentului.

rectific: pierd stimulentul de insertie pentru ultimele 2 luni

dodo17 a scris:

Firma la care lucrez a initiat procesul de concediere colectiva. Pentru mine personal, contractul s-ar termina in 26 iulie, iar in 22 septembrie copilul face 3 ani. Asadar as pierde indemnizatia de crestere copil pentru 2 luni. Ce sfaturi imi dati pentru negocierea terminarii contractului, la ce ar trebui sa fiu atenta? multumesc!

Firma la care lucrez a initiat procesul de concediere colectiva. Pentru mine personal, contractul s-ar termina in 26 iulie, iar in 22 septembrie copilul face 3 ani. Asadar as pierde indemnizatia de crestere copil pentru 2 luni. Ce sfaturi imi dati pentru negocierea terminarii contractului, la ce ar trebui sa fiu atenta? multumesc!
Răspuns la discuția deplasare in conditiile OG
va multunesc pentru rspuns:) sanatate!
buna seara,
As dori sa ma deplasez impreuna cu logodnicul meu la casa de la tara, unde sa ramanem pentrul restul starii de urgenta. Exista restictii in acest sens?
multumesc anticipat.
Buna ziua.
Am cumparat recent un apartament si vanzatorul ne-a informat la vanzare ca apartamentul nu este prevazut cu boxa.
Dupa ce ne-am mutat, vecinii au confirmat ca fiecare apartament are boxa, iar boxa apartamentului cumparat de noi a fost dezmembrata astfel incat a ramas in proprietatea fostilor proprietari.
Intrebarea mea este daca o astfel de dezmembrare este legala/ dupa dezmembrare se poate vinde apartamentul fara boxa (baxa ramane la primul proprietar) in mod legal?
Multumesc!