avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Activitate Snowtitanium

Activitate Snowtitanium

Este adevărat ca dacă nu o să mă întorc la locul de munca , nu o sa mi se știe acești doi ani de stat cu bebe acasa ?
Buna , eu și tatăl copilul ne-am separat . Nu am fost căsătoriți .. care sunt drepturile tatălui asupra copilului ? Copilul e mic , are 8 luni și este alăptat la sân . In legătura cu pensia alimentara as putea rezolva la notar ? Ce pot sa ii impun și sa nu ii impun ? ( se poate rezolva și chestia asta la notar ? Ma gândeam sa am totul la mâna semnat .. sa nu am probleme pe parcurs ) { el mi-a zis sa văd cum fac pentru ca vrea sa își petreacă timp cu el de sărbători , însă eu nu sunt de acord sa las copilu singur cu el }
Buna .. va explic puțin situația ..
acum trei luni am închiriat împreuna cu prietenul meu un apartament .. contractul de închiriere a fost trecut pe mine pana in Decembrie .
Eu nu mai vreau sa stau aici având in vedere ca am luat decizia de a ne despărți .
Acum întrebarea mea este ; proprietara chiriei poate sa îmi facă ceva , in cazul in care ii restitui cheia apartamentului ? Bineînțeles apartamentul e cum mi la lăsat .. din contra as lasă și bucătăria ce am cumparat-o eu .. ( avea doar un frigider și un aragaz ..)
Multumesc
Bunaziua , o mica informație va rog . Curând am născut , și tatăl copilului la recunoscut .. însă acum îmi pare rău ca l-am trecut pe numele lui pentru ca nu ne înțelegem .și in plus am descoperit ca in urma cu 3 ani avuse o aventura cu o minora . Am și dovezi . Eu cu părinți lui nu ma ințeleg deloc având in vedere ca mi sa sugerat din partea lor sa avortez . Nu suntem căsătoriți , dar as avea ceva lege in favoarea mea ? As dori ca copilu sa nu fie dus la părinți lui când va creste ci sa fie văzut de el doar in compania mea . Se poate ?
Buna ziua , recent am descoperit ca soțul meu , in urma cu 3 ani , a avut o relație sexuală cu o fata de 13 ani .
Am făcut screen la Conversație între el și prietenul cu care a vorbit despre fetița .
Într-adevăr din câte am citit , fata ar fi stat la tot..dar totuși nu mi se pare normal . E un copil ...
As vrea sa știu cum trebuie sa procedez .
Și ce urmări o sa aibe el .
In cazul in care mama la copil, a fost plecată in străinătate la munca , și eu l-am înscris la scoala , și acum mama sa întors in țara și vrea sa îl transfere la alta scoala la distanță mare de mine , ce pot face ? In plus , ea cu actualul ei , nu e căsătorită și din câte știu ar lasao pe fata singura cu el . Și copilul are domiciliu in județul in care ma aflu eu . E custodie comuna între noi . Și când a plecat in Anglia, a vrut sa lase fata inițial cu actualul . La care eu nu am fost de acord . As vrea sa știu ce măsuri pot lua pentru binele copilul . Ea a schimbat 3 parteneri anul acesta , și a schimbat domiciliu de trei ori . Eu ca părinte nu pot accepta toate schimbările acestea la copilul meu
Va multumesc și aștept răspunsurile dumneavoastră
Dacă nu mi-au plătit concediu medical având in vedere ca nu am avut șase luni lucrate , ce acte îmi trebuie sa fie plătit ?
Având in vedere ca am lucrat și înainte .
Dar de la locul de munca anterior nu am cum sa cer dovada ..
oare îmi trebuie ceva de la casa de asigurări ?
Răspuns la discuția Custodie comuna al copilului
Da , dar partecip si la cheltuielile educației copilului . Si la alte cumparaturi , de la care am păstrat mereu bonurile .

Ionut.ion a scris:

Si in cuprinsul hotărâri, înțelegeri, la notar ati stipulate plata pensiei alimentare de vreo parte?
Sau participare in vreun fel la cheltuielile cu întreținerea, educația, etc. copilului?

Răspuns la discuția Custodie comuna al copilului
Notar, locuința o are la mama
Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Cum ati stabilit asta, prin conventie intre tata si mama sau la notar/judecatorie?
Domiciliul, locuinta, unde o are?

Salut , daca copilul e in custodie comuna , trebuie dat bani mamei copilului ? Sau pensia alimentara ? Atâta timp cat tatăl contribuie la toate costurile copilului