avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate misupatrik

Activitate misupatrik

Buna ziua! Din motive obiective, succesiunea de pe urma socrului mai dureaza, printre bunuri fiind si masina ce i-a apartinut. RCA-ul expira in Ianuarie. Ce pot face ca sa mai putem conduce masina cu RCA valid dupa aceasta data? Multumesc
Asta era si dilema mea, da declaratie de renuntare pentru un testament in care nu este mentionata ca beneficiar.
Multumesc! Asta va insemna automat si acceptarea testamentului?
Ce declaratie trebuie sa completeze o sora aflata in strainatate pentru a renunta la drepturile succesorale de pe urma tatalui (auto) si sa accepte testamentul (teren), in care ea este mentionata ca fiica, dar nu primeste nimic. Am gasit:
- Declaratie de renunţare la succesiunea testamentară,
- Declaraţie de acceptare a succesiunii testamentare.-
- Declaraţie de renunţare la succesiunea legală

sau

- Declaraţie de acceptare a succesiunii legale şi testamentare.

Multumesc!
Buna ziua, revin pe acest subiect. Am gasit doua tipuri de declaratie: Declaraţie de renunţare la succesiunea legală, Declaraţie de renunţare la succesiunea testamentară, Declaraţie de acceptare a succesiunii testamentare. Care trebuie completata? Ea nu este mentionata in testament de loc ... deci trebuie sa accepte (dar nu e prezenta in testament) sau sa renunte (dar nu e prezenta in testament). Am mai gasit si model pentru: Model de declaraţie de acceptare a succesiunii legale şi testamentare.
Va salut! Imi puteti spune va rog ce se intimpla daca sotia are testament (teren) de la tatal ei, iar sora ei locuieste in strainatate. Nu este vorba sa nu accepte testamentul, ci doar ce formalitati ar trebui sa faca sora pentru recunoasterea acestuia si incheierea sucesiunii catre sotia mea. Sau nu este nevoie ca aceasta sa recunosca testamentul, tinind cont ca e unul autentic, la notariat?
Multumesc!
Buna ziua,

Am incheiat un proces de iesire din indiviziune in 2010, avem sulta fixata de instanta pentru persoana respectiva, de care nu putem sa dam (plecata de 25 ani din tara). Se poate prescrie aceasta sulta, ce fac: pun acesta suma intru-un cont pentru vesnicie?
Multumesc, Misu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar stiu ca poti exclude pe cineva prin testament, nu? Asa zisa dezmostenire...
Buna ziua,
Ce act ar trebui sa inchei cu sotia mea pentru ca in cazul decesului oricaruia dintre noi doi, celalalt sa mosteneasca proprietatile mobiliare si imobilare ale celui decedat? Iar copiii sa mosteneasca doar dupa decesul amandorura?
Multumesc!
Buna ziua,

In 04.2014 am contestat in instanta un PV de suspendare permis 30 de zile. In 12. 2018 am primit sentinta prin posta, am pierdut in fata Politiei rutiere. Am asteptat (gresit?) sa primesc instiintare de la Politie pentru predare permis.
In 02.2019 am primit adresa de la Politie sa predau permis, cu majorare de la 30 la 60 de zile pentru ca nu am predat permis dupa sentinta in termen de 15 zile (art 118, alin. 4 si 5) - fapt de care eu nu stiam.
1. este corecta majorarea, tinind cont ca eu am schimbat permis in 2018, deci am fost la Politie si nu au zis nimic??
2. nu exista prescriere contraventie, tinind cont ca au trecut 5 ani?

Multumesc,
Misu