avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate emilifor

Activitate emilifor

Executorul judecatoresc poate vinde la licitatie un spatiu aflat in litigiu?Pe scurt firma A (apartinind tatalui)vinde firmei B(apartinind fiului) citeva spatii comerciale,cu putin timp inainte de a intra in insolventa(ulterior faliment).Casa de insolventa sesizeaza vanzarea la un pret prea mic si da firmele amandoua in judecata(procesul este in curs).Intre timp o firma C pune sechestru pe un spatiu apartinind firmei B din cauza unor datorii neachitate.Eu am in chirie acest spatiu si ma intreb daca in cazul in care particip la licitatie( este deja organizata) si sa zicem ca o castig ma supun riscului de a pierde si spatiu si banii.Licitatia este programata in august iar procesul are termen la sfarsitul lui septembrie.In carte funciara a imobilului figureaza doar datoria catre firma C(bineinteles pe linga modul de dobandire al firmei B) Daca ma lamureste cineva,ii multumesc anticipat.
Eu nu stiu daca are drept de administrare sau nu ,stiu doar ca nici o factura nu se achita fara acordul casei de insolventa .
Am de semnat un contract de inchiriere a unui spatiu comercial de la o intreprindere aflata in insolventa .La primul capitol al contractului,partile contractante apare si numele casei de insolventa dar ma nedumereste faptul ca la sfarsit la partea cu semnaturile apare numai patronul firmei si numele meu cel ce ia spatiul in chirie.Intrebarea mea este:nu era obligatoriu sa semneza si casa de insolventa ?
Eu am intrebat la firma si mi s-a raspuns ca cei de la casa de insolventa sunt in concediu si si-au dat acordul(verbal,scris...nu stiu)sa semneze numai patronul.Este valabil acest contract ,fara semnatura casei de insolventa?
Răspuns la discuția Firma in insolventa
Eu am intrebat aici ce se poate face dar se pare ca cineva dintre colegi au reclamat deja la ITM-deoarece in firma a fost zilele acestea un control de la ITM.Pe mine ma nedumereste faptul ca angajatorul isi vede mai departe de treburi-adica aprovizioneaza cu marfa,ridica incasarile, zilnic promite ca va plati salariile -si asa au trecut deja 3 luni .Oare numai angajatii sunt obligati sa respecte legea?
Răspuns la discuția Firma in insolventa
Angajatorul este sigur in insolventa .
M -am angajat intr-o firma care este in insolventa . De fapt la angajare mi s-a spus ca este in reorganizare dupa declararea insolventei ,ca au avut probleme in trecut dar ca acum lucrurile merg spre bine.Atat de bine incat nu mi-am primit salariul de 3 luni.Intrebarea mea este urmatoarea ;exista vreo lege care sa protejeze angajatii intr-o asemenea situatie?Firma se ocupa de comert .Se aduce marfa ,se fac vanzari dar...nu se platesc salariile .Daca toti angajatii si-ar lua singuri salariile din incasari ar fi acuzati de furt sau mai stiu eu ce .Daca patronul nu -si plateste angajatii la timp ,cum poate fi calificat?
Discuție Angajat legal
Poti fi angajat cu carte de munca in regula in doua locuri ?
Acum 14 ani am iesit cu ordonanta dintr-o intreprindere de stat. Conditiile puse pe vremea aceea erau urmatoarele:daca doresti sa infiintezi o forma de activitate comerciala tip SRL sau Persoana fizica primeai banii integral ,daca nu ,ii primeai lunar. Eu am depus cerere la primarie pentru deschiderea unei forme de PF ,dar fiind intr-un oras mare cu multe intreprinderi in situatia asta (foarte multe persoane in situatia mea),termenul de autorizare PF,a fost depasit cu 2-3 zile .Am fost somata in urma cu citiva ani sa returnez banii din ordonanta pentru aceasta intirziere ,am fost acolo si am explicat situatia si mi s-a parut incheiata situatia.Am citit apoi in ziar ca mai multe persoane au dat statul in judecata pentru aceasta situatie:noi nu am intarziat cu prezentarea actelor din neglijenta ci din cauza aglomeratiei de la ghiseele primariei.
Astazi,dupa 14 ani primesc o somatie sa achit suma respectiva sau imi pun poprire pe venituri sau pe bunuri. As vrea sa stiu ce am de facut in ideea ca eu stiu ca datoriile oricum au un termen de prescriptie si mai ales ca nu a fost un rau pe care eu doream sa il fac intentionat. As dori un sfat cum sa inchei aceasta situatie o data pentru totdeauna...sa nu cumva sa primeasca si stranepotii mei o somatie(peste vreo 20 de ani!!)
Contestatia la executarea silita poate schimba starea de fapt a lucrurilor ?
In doua procese diverse de incuviintare executare silita am primit doua sentinte cu exprimari diferite.In prima sentinta data era fara cale de atac in a doua era irevocabila .As dori sa stiu daca in limbaj avocatesc este vreo diferenta intre cele doua exprimari.Va multumesc.