avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate stoica77

Activitate stoica77

O persoana juridica impozabila cu sediul in Romania are incheiat un contract de prestari servicii (perfectionare activa) cu o persoana impozabila din alt stat membru UE. Aceasta din urma realizeaza importuri de materii prime din afara spatiului comunitar (Turcia), materia prima fiind receptionata in Romania; se face vama si se plateste TVA in vama in romania, de catre partenerul roman, in baza declaratie vamale de import (fara insa ca partea romana sa fie proprietar al bunurilor). Ulterior, materiile prime sunt prelucrate in Romania si livrate catre beneficiarul extern membru UE.
Intrebarea este daca persoana juridica din Romania are drept de deducere a TVA achitata in vama, si unde s-ar putea incadra in aces caz din punct de vedere al Codului fiscal.
Răspuns la discuția Decizie de impunere din oficiu
Ok, dar pentru asta ar trebui o inspectie fiscala pentru a stabili in mod corect obligatiile fiscale.
La asta m-am gandit si eu, insa este foarte greu de realizat acest lucru, declansarea unei inspectii fiscale din initiativa agentului economic. ANAF realizeaza inspectiile fiscale in baza analizelor de risc fiscal (cu exceptia rambursarilor de TVA cu control anticipat), asa ca daca nu iti iese risc fiscal, ei nu prea vin in control. Voi incerca totusi.
Multumesc.
O societate nu a depus decontul de TVA pentru o perioada de 2 luni.
ANAF i-a emis notificare, iar apoi decizie de impunere din oficiu pentru TVA.
Agentul economic a realizat abia dupa vreo cateva luni ca fiscul i-a instituit sume de plata prin decizia de impunere din oficiu, si nu a depus in termenul de 60 de zile de la emiterea acesteia decontul de taxa lipsa, pentru a putea fi desfiintata decizia de impunere din oficiu,
Intrebarea este daca mai exista vreo cale pentru a fi anulata respectiva decizie de impunere din oficiu pentru TVA.
Răspuns la discuția Regim special agricultori
Ok, multumesc mult.
In calitate de beneficiar al unei operatiuni de achizitie bunuri agricole de la un furnizor ce aplica regimul special pentru agricultori (cota forfetara), unde se trece in decont suma acestei cote, in vederea deducerii ?
In codul fiscal scrie ca deducerea se efectueaza in aceleasi conditii ca si pentru o achizitie normala (conform art 297-301), dar in instructiunile de completare a decontului de TVA nu scrie nicaieri explicit unde se inscrie aceasta suma.