avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim special agricultori
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim special agricultori

In calitate de beneficiar al unei operatiuni de achizitie bunuri agricole de la un furnizor ce aplica regimul special pentru agricultori (cota forfetara), unde se trece in decont suma acestei cote, in vederea deducerii ?
In codul fiscal scrie ca deducerea se efectueaza in aceleasi conditii ca si pentru o achizitie normala (conform art 297-301), dar in instructiunile de completare a decontului de TVA nu scrie nicaieri explicit unde se inscrie aceasta suma.
Cel mai recent răspuns: stoica77 , utilizator 20:15, 7 Februarie 2019
aveti rd.26:

Rândul 26 - se înscriu sumele reprezentând compensaţia în cotă forfetară achitată pentru achiziţiile de produse şi servicii agricole de la furnizori care aplică regimul special pentru agricultori, în aceleaşi limite şi condiţii aplicabile pentru deducerea TVA, conform art. 297 - 301 din Codul fiscal.
Ok, multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod tva invalid si achizitie intracomunitara stematud stematud Buna ziua, As dori sa aflu ce obligatii are privitor la TVA o societate care a primit factura de achizitii intracomunitare dar nu s-a inregistrat inca in ... (vezi toată discuția)
Decont tva Ana M Eliade Ana M Eliade La randul 30 din decontul de TVA trebuie declarat soldul TVA-ului de plata din decontul perioadei fiscale precedente neachitata pana la data depunerii ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism ue popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, O societate comerciala care este inscrisa in ROI, achizitioneaza un autoturism second hand din Olanda, factura este emisa fara TVA, spuneti-mi ce ... (vezi toată discuția)