avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Activitate alinaev

Activitate alinaev

Documente medicale folosite la divort
Buna ziua. Pentru ca ma confrunt cu un divort de un abuzator psihopat si pentru ca sunt o mama alienata total de copilul ei, as vrea sa va intreb daca documente medicale pe care le detin in acest moment (fac parte din dosarele vechi ale familiei) cu scrisori medicale care prezinta probleme psihice si medicamentatie severa, pot fi folosite in instanta?
Cum ramane cu partea de confidentialitate? Dat fiind ca aceste documente sunt vitale in proces, le pot folosi?
Multumesc tare mult
Bună ziua.
Revin la dumneavoastră cu o întrebare legată de protecția martorilor în cazul unui proces de divorț. Soțul meu a primit citația recent și a început să agaseze martorii.
Pentru că soțul meu are niște probleme psihice, martorilor le este teamă și se simt expuși la imprevizibilitatea lui.
Ce se poate face în această situație? Are voie soțul meu să îi contacteze? Are voie să pună presiune directă sau indirectă pe ei?
Cum îi protejează legea pe acești martori?
Mulțumesc
Multumesc foarte mult pt raspuns.

Din pacate sotul nu concepe sub nicio forma o separare nici macar pt 3 zile si isi doreste sa ramana in apartament. Nu reusesc sa inteleg cum de o instanta poate sa decida, chiar daca sa zicem , domiciliul copilului se va stabili la el, sa ma dea afara din apartament in favoarea unui om care deja mai are o casa doar pe numele lui. Chiar nu conteaza ca este creditul facut pe numele meu si ca nu mai am alta locuinta in afara de apartamentul abia luat?

Pt problema de tip narcisic nu am dovezi pt ca refuza tratamentul si a refuzat dintotdeauna dar am numeroase scrisori medicale (inca de acum 20 ani si pana in prezent) cum ca se trateaza pt depresie, anxietate si este dependent de xanax si medicamente similare. In plus, sunt numerosi martori in fata carora a declarat ca vrea sau ca a vrut sa se sinucida de multe ori.
Este un om labil psihic si nu pot intelege cum de o instanta ar putea sa ii incredinteze lui copilul!
Pot solicita evaluari psihologice atat pt el cat si pt copil? Daca se va vedea ca este abuzat de sotul meu, asta nu conteaza?
Sunt multe dovezi de alienare parentala. Astea nu conteaza?
In ceea ce priveste venitul, are si el un venit frumos asa ca nu banii sunt miza in situatia noastra, ci copilul. II dau orice numai sa plece si sa lase copilul cu mine (evident cu drept de vizitare)

Ce alte variabile mai sunt luate in considerare in fata judecatorului?

Multumesc mult de tot
Alina

Bună ziua.
Sunt căsătorita de 13 ani și am un băiețel de 12 ani. Soțul meu are o tulburare de personalitate de tip narcisist cu tendințe psihopate și este un abuzator emoțional atât față de mine cât și de băiețelul nostru. Diferența este tipul de abuz pentru că a ajuns până la a ne interzice să petrecem timpul împreună, doar eu și cu fiul meu. Am trăit toți acești ani pentru un control maxim fără să pot face o mișcare fără ca el să știe sau să își dea acordul. Acum câteva luni am menționat ideea de despărțire și de atunci parcă a explodat o bombă atomică. A ajuns să îmi fie teamă să rămân în același loc împreună cu el, iar eu nu am voie să stau cu băiețelul meu în casă doar noi doi decât supravegheați. Pe băiețel îl manipulează de mulți ani dar în ultimii 4 ani l-a transformat radical și l-a întors împotriva mea purtând constant un război de alienare totală. Sunt în terapie de ceva timp și doar terapia mi- a deschis ochii la ceea ce se întâmplă în viața mea și la cât de abuzati suntem.
Acum 8 luni am cumpărat un apartament creditul ipotecar fiind pe numele meu, iar el este garant. El deține o casă dobândită înainte de căsătorie.
Întrebările mele sunt următoarele:
Știu că nu are voie să îmi interzică să petrec timp cu băiețelul dar ce pot face în situația în care îl manipulează constant? Am propus să merg împreună cu băiețelul câteva zile la bunici și deși băiețelul inițial a vrut, după urletele și țipetele și acuzele tatălui, s-a speriat și a spus că nu mai dorește să meargă la bunici. Este acesta caz de alienare parentală in condițiile în care vorbește foarte urât și de mine și de bunica lui? Ce pot face în această situație?

Soțul meu este diagnosticat cu depresie anxietate și este dependent de xanax și medicamente similare. Abuzul față de mine și față de băiețel poate fi dovedit cu rapoarte din partea psihologilor. Are șanse soțul meu să ia custodia copilului? Menționez că băiețelul, dacă este întrebat cu cine vrea să rămână la divorț, sunt șanse de 90% să spună că merge împreună cu tatăl lui.
Tatăl lui îi cumpără constant afecțiunea în cele mai multe situații cu bani și obiecte scumpe, iar zilele trecute când băiețelul a încercat să se apropie mai mult de mine, ca să îl atragă înapoi, i-a cumpărat un telefon de 6000 RON.

În condițiile în care apartamentul este cumpărat cu un credit pe numele meu, și îl pot despăgubi fără probleme pe soțul meu cu banii de avans și ratele plătite până acum, partea lui evident, poate obține soțul meu apartamentul in condițiile în care el mai deține o casă la câțiva kilometri distanță?
Am făcut tot posibilul să îl conving pentru o separare amiabilă dar din păcate pe lângă amenințări că mă îngroapă, a spus că nu putem să fim decât în război și că va demonstra că nu sunt o mamă bună pentru copil și îl va lua.
Din punct de vedere financiar am un salariu foarte bun un job foarte bun și nici nu se pune problema să nu pot susține familia. Băiețelul are o bunica din partea mea dar nu mai are nicio ruda din partea soțului.

Mulțumesc tare mult de ajutor de orice îndrumare în aceste momente foarte dificile.
Dacă sunt printre dumneavoastră avocați care ați avut clienți cu această tulburare de personalitate, m-ar ajută foarte mult un sfat.
Va multumesc mult pt feedback
Credeti ca putem discuta mai mult pe aceasta tema? Oferiti consultanta online in afara acestui site?
Multumesc
Buna ziua,
Detin o firma in USA si recent am avut o multime de cereri de la clientii din Romania sa deschidem un site in limba romana.
Cum se poate face asta atata vreme cat firma este inregistrata in US iar produsele se vor expedia din US catre clientul final?
Multumesc,
Alina