avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț soț abuzator, copil abuzat emoțional.Bună ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț soț abuzator, copil abuzat emoțional.Bună ziua. Sunt căsătorita de 13 ani și am un băiețel de ...

Bună ziua.
Sunt căsătorita de 13 ani și am un băiețel de 12 ani. Soțul meu are o tulburare de personalitate de tip narcisist cu tendințe psihopate și este un abuzator emoțional atât față de mine cât și de băiețelul nostru. Diferența este tipul de abuz pentru că a ajuns până la a ne interzice să petrecem timpul împreună, doar eu și cu fiul meu. Am trăit toți acești ani pentru un control maxim fără să pot face o mișcare fără ca el să știe sau să își dea acordul. Acum câteva luni am menționat ideea de despărțire și de atunci parcă a explodat o bombă atomică. A ajuns să îmi fie teamă să rămân în același loc împreună cu el, iar eu nu am voie să stau cu băiețelul meu în casă doar noi doi decât supravegheați. Pe băiețel îl manipulează de mulți ani dar în ultimii 4 ani l-a transformat radical și l-a întors împotriva mea purtând constant un război de alienare totală. Sunt în terapie de ceva timp și doar terapia mi- a deschis ochii la ceea ce se întâmplă în viața mea și la cât de abuzati suntem.
Acum 8 luni am cumpărat un apartament creditul ipotecar fiind pe numele meu, iar el este garant. El deține o casă dobândită înainte de căsătorie.
Întrebările mele sunt următoarele:
Știu că nu are voie să îmi interzică să petrec timp cu băiețelul dar ce pot face în situația în care îl manipulează constant? Am propus să merg împreună cu băiețelul câteva zile la bunici și deși băiețelul inițial a vrut, după urletele și țipetele și acuzele tatălui, s-a speriat și a spus că nu mai dorește să meargă la bunici. Este acesta caz de alienare parentală in condițiile în care vorbește foarte urât și de mine și de bunica lui? Ce pot face în această situație?

Soțul meu este diagnosticat cu depresie anxietate și este dependent de xanax și medicamente similare. Abuzul față de mine și față de băiețel poate fi dovedit cu rapoarte din partea psihologilor. Are șanse soțul meu să ia custodia copilului? Menționez că băiețelul, dacă este întrebat cu cine vrea să rămână la divorț, sunt șanse de 90% să spună că merge împreună cu tatăl lui.
Tatăl lui îi cumpără constant afecțiunea în cele mai multe situații cu bani și obiecte scumpe, iar zilele trecute când băiețelul a încercat să se apropie mai mult de mine, ca să îl atragă înapoi, i-a cumpărat un telefon de 6000 RON.

În condițiile în care apartamentul este cumpărat cu un credit pe numele meu, și îl pot despăgubi fără probleme pe soțul meu cu banii de avans și ratele plătite până acum, partea lui evident, poate obține soțul meu apartamentul in condițiile în care el mai deține o casă la câțiva kilometri distanță?
Am făcut tot posibilul să îl conving pentru o separare amiabilă dar din păcate pe lângă amenințări că mă îngroapă, a spus că nu putem să fim decât în război și că va demonstra că nu sunt o mamă bună pentru copil și îl va lua.
Din punct de vedere financiar am un salariu foarte bun un job foarte bun și nici nu se pune problema să nu pot susține familia. Băiețelul are o bunica din partea mea dar nu mai are nicio ruda din partea soțului.

Mulțumesc tare mult de ajutor de orice îndrumare în aceste momente foarte dificile.
Dacă sunt printre dumneavoastră avocați care ați avut clienți cu această tulburare de personalitate, m-ar ajută foarte mult un sfat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2022
alinaev, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveţi vreun document medical care să confirme diagnosticul de tulburare de personalitate de tip narcisist? Mă refer la un diagnostic dat de un medic psihiatru, eventual internări la spitalul de psihiatrie? Fără un document medical, părerile unor psihologi unde dvs. aţi mers din proprie iniţiativă sunt egale cu zero.
Situaţia dvs. este deosebit de grea şi eu, personal, văd ieşirea din asta prin cedarea domiciliului copilului la el, oricât de greu este. Psihopat sau nu, drept de vizită va avea.Cu dreptul la vizită, vă va teroriza în continuare, dacă rămâne copilul la dvs. Apoi, veţi avea probleme şi cu copilul-tocmai intră în adolescenţă, când, oricum, copiii sunt mai rebeli şi, manipulat de tata, vă va teroriza şi el. Poate tocmai venitul dvs. îl determină pe soţul dvs. să atragă copilul, fiindcă 25% dintr-un venit mare îi asigură lui un trai de prinţ, poate să şi renunţe la serviciu şi să trăiască din pensia alimentară a copilului. (cunosc caz)
Legal, cu documente care-i atestă boala psihică şi cu garanţia ajutorului părinţilor dvs. în timpul cât sunteţi la serviciu, aveţi şanse să se stabilească domiciliul copilului la dvs., deşi...copilul va fi ascultat şi va avea 13 ani când va fi audiat, deci aveţi şanse 50% doar să se stabilească domiciliul la dvs. Apoi, soţul poate obţine de la psihiatru un document din care să reiasă că s-a vindecat, atunci pică argumentele dvs. şi va predomina părerea copilului.
De ce nu încercaţi o separare fără divorţ, măcar până la majoratul copilului?
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2022
Martonze, utilizator
Multumesc foarte mult pt raspuns.

Din pacate sotul nu concepe sub nicio forma o separare nici macar pt 3 zile si isi doreste sa ramana in apartament. Nu reusesc sa inteleg cum de o instanta poate sa decida, chiar daca sa zicem , domiciliul copilului se va stabili la el, sa ma dea afara din apartament in favoarea unui om care deja mai are o casa doar pe numele lui. Chiar nu conteaza ca este creditul facut pe numele meu si ca nu mai am alta locuinta in afara de apartamentul abia luat?

Pt problema de tip narcisic nu am dovezi pt ca refuza tratamentul si a refuzat dintotdeauna dar am numeroase scrisori medicale (inca de acum 20 ani si pana in prezent) cum ca se trateaza pt depresie, anxietate si este dependent de xanax si medicamente similare. In plus, sunt numerosi martori in fata carora a declarat ca vrea sau ca a vrut sa se sinucida de multe ori.
Este un om labil psihic si nu pot intelege cum de o instanta ar putea sa ii incredinteze lui copilul!
Pot solicita evaluari psihologice atat pt el cat si pt copil? Daca se va vedea ca este abuzat de sotul meu, asta nu conteaza?
Sunt multe dovezi de alienare parentala. Astea nu conteaza?
In ceea ce priveste venitul, are si el un venit frumos asa ca nu banii sunt miza in situatia noastra, ci copilul. II dau orice numai sa plece si sa lase copilul cu mine (evident cu drept de vizitare)

Ce alte variabile mai sunt luate in considerare in fata judecatorului?

Multumesc mult de tot
Alina

Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2022
alinaev, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori în instanță: tata dorește să ia unul dintre copii la el, sau cel puțin program extins de vizită. poate obține acest lucru dacă are probleme de comportament? cristinaenache cristinaenache Buna seara. Sunt in proces de divort cu sotul meu si avem impreuna 2 copii: un baietel de 2 ani si 5 luni si o fetita de 3 luni. In urma comportamentului lui ... (vezi toată discuția)