avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate MariaD25

Activitate MariaD25

Bună, am o dilema, tatăl meu a murit, sa împărțit casa, am parte eu, fratele meu matusa mea si bunica. Mie îmi figurează pe hartii ca mi se cuvine o saispime ( sper ca am spus corect) bunica a pus casa la vanzare cu 60.000€ nustiu cum ar trebui sa calculez cât mi se cuvine, un 16 %? Asta inseamnand 9.600€ dau se face 60.000÷16? Ceea ce miar da 3750? Cat mi sar cuveni dupa toata procedura asta ? Mulțumesc
Discuție Succesiune
Buna ziua, tatăl meu a murit în urma cu 2 luni, suntem plecati din tara am sunat azi pe bunica mea ( mama tatalui) cea care a rămas în casa, părinți mei sunt divorțat de foarte multi ani, nu mai trăim cu tata de peste 16-17 ani ... Bunica mea a spus că sa mergem in tara sa facem succesiunea eu cu fratele meu ca ea nu a putut sa faca fără noi 2, ( e o femeie foarte parsiva si rea, cu siguranta a incercat sa puna tot pe ea ) in septembrie mergem acasă ca am botezul copilului, și vom merge sa facem actele, intrebarea mea este ce mi se cuvine mie și ce se cuvine fratelui meu? Ce se va cuveni bunici mele? Am vrun avantaj mai mare pt ca am un copil decat fratele meu si bunica ? ? Din cate stiu eu are doar casa si pămînturile pe numele lui, ceea ce a moștenit și el după moartea tatălui său ( bunicul paternal) azi vorbind cu ea a zis ca nu va putea sa taie casa in 2, sau sa despartă o camera sau cati metri pătrați ni se vor cuveni, din ce am i nțeles de la vecini de acolo ea are de gand sa vândă casa... In caz ca nu o vinde cata parte avem ? Iar in caz ca o vinde cat la % din bani ni se va cuveni ?
Răspuns la discuția Condamnat pt cateva palme
Va multumesc, momentan a fost arestat la domiciliu timp de o luna, are din nou prices luna aceasta...
Am o cumnata, are 3 copilasi, sunt pe numele tatalui, ei sunt despartit de 3 ani si ceva, tatal nu ii cauta nu le da bani nu ii ajuta cu nimic, ba mai mult o ameninta pe mama copiilor cand se imbata, mama copiilor vrea sa schimbe copii pe numele ei pt a putea pleca din tara pt a muncii, ei traiesc toti4 intro singura camera, ii mai ajuta lumea si le mai aduce cate o haina si alimente, ea a fost batuta acum 3 ani de fostul partener si a scos harti de la medicul legist la dat in judecata si a retras plangerea de frica ca o ameninta ca o omoara, acum din nou ii este frica si nici nu stie cum ar putea proceda pt a pune copii pe numele ei, cei 2 nu au fost casatoriti!
Am un prieten bun, in urma cu putin timp a batut un barbat si ia luat banii, a fost inchis la cluj 13 zile saptamana asta il vor aduce din nou la Dej pt al judeca, familia “agresorului” incearca sa contacteze cu victima pt a se impaca si a platii daune morale si fizice si tot ce va mai cere, “agresorul “ mai are ceva amenzi neplatite si plangeri la politie. In caz ca victima nu se prezinta va fi judecat ? Poate sa il inchida pentru aceste fapte ?