avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, tatăl meu a murit în urma cu 2 luni, suntem plecati din tara am sunat azi pe bunica mea ( mama tatalui) cea care a rămas în casa, părinți mei sunt divorțat de foarte multi ani, nu mai trăim cu tata de peste 16-17 ani ... Bunica mea a spus că sa mergem in tara sa facem succesiunea eu cu fratele meu ca ea nu a putut sa faca fără noi 2, ( e o femeie foarte parsiva si rea, cu siguranta a incercat sa puna tot pe ea ) in septembrie mergem acasă ca am botezul copilului, și vom merge sa facem actele, intrebarea mea este ce mi se cuvine mie și ce se cuvine fratelui meu? Ce se va cuveni bunici mele? Am vrun avantaj mai mare pt ca am un copil decat fratele meu si bunica ? ? Din cate stiu eu are doar casa si pămînturile pe numele lui, ceea ce a moștenit și el după moartea tatălui său ( bunicul paternal) azi vorbind cu ea a zis ca nu va putea sa taie casa in 2, sau sa despartă o camera sau cati metri pătrați ni se vor cuveni, din ce am i nțeles de la vecini de acolo ea are de gand sa vândă casa... In caz ca nu o vinde cata parte avem ? Iar in caz ca o vinde cat la % din bani ni se va cuveni ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:28, 20 August 2019
Este vorba de succesiunea bunicului.
Din bunurile comune ale bunicilor (dobandite in timpul casatoriei), bunica are 5/8, iar dvs+ fratele 3/8 adica 3/16 fiecare.
Din bunurile proprii ale bunicului (dobandite anterior casatoriei cu bunica sau prin mostenire/testament), bunica are 1/4, dvs + fratela 3/4, adica 3/8 fiecare.

Din succesiunea tatalui, dvs si fratele mosteniti cote egale de 1/2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DepResurseUmane DepResurseUmane In urma decesului tatalui, mama a dezbatut mostenirea numai a unei parti din avere, si anume a apartamentului (mie mi se cuvin 2/8). Casa de la tara nu a ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici, situație foarte complicată. vă rog frumos să mă lămuriți Popescu Lavinia Popescu Lavinia Buna ziua, Bunica mea a decedat in februarie anul acesta si trebuie sa facem succesiunea dupa ea, cât si după bunic, decedat acum 16 ani. A fost unchiul meu ... (vezi toată discuția)