avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT

Activitate BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT

5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti redierea sultei la Ocpi in baza procesului verbal eliberat de executorul judecătoresc.Nu ai nevoie de judecata declarații sau alte minuni
In urma divortului printr+o hotarare judecatoreasca sotia primeste casa si bunurile din casa si totodata trebuie sa plateasca sotului o suma de bani.
Avand in vedere ca sotia nu realizeaza venituri si singurul bun este casa se pate executa silit acel bun pentru ca sotul sa primeasca banii cuveniti, chiar daca casa a fost atribuita sotiei prin hotarare?
Buna ziua

Se poate executa un imobil unde am ipoteca de rang I , daca in extrasul de carte apare o sarcina prin care, proprietarul persoana fizica a incheiat un contract de comodat cu o persoana juridica si a cedat dreptul de folosinta .
Afecteaza cu ceva executarea acest contract de comodat?
Poprirea se instituie de catre un executor judecatoresc, nicidecum de avocat, cel dintai fiind oblicat sa puna la dispozitie tertului poprit (angajatorului) un cont pentru consemnarea sumei.
Solicitarea contului unde vi se vireaza diferenta de bani are ca scop evitarea dublarii popririi din salariu.
Buna ziua
Daca o persoana are drept de habitatie pe 1/2 din imobil si este de acord ca imobilul sa fie ipotecat in intregime ( adica si partea lui din imobil) , imobilul odata vandut la licitatie , va mai fi afectat de acest drept de habitatie sau se radiaza odata cu adjudecarea?
Si atunci cum se efectueaza notarea in carte funciara , daca carte funciara nu avem, ca nu e intabulat ?
Primul pas in urmarirea unui imobil este cf art 829 C. pr. civ, notarea in carte funciara a urmaririi .
Da.
Executorul va face cerere de incuviintare la instanta competenta.
Pana la data de azi nu a post publicata inca in Monitoul Oficial decizia Curtii, deci executorii incuviinteaza in continuare in baza art 666
Buna ziua.
Se poate executa silit un apartament daca acesta nu este intabulat?
Cine va cere intabularea pentru a obtine nr CF si nr cadastral?

Multumesc
Discuție debitor decedat
Buna ziua

Sa vandut un teren la o licitatie publica tinuta de un executor.
Dupa terminarea licitatiei cel care castiga licitatia primeste un proces verbal de licitatie pe care il inscrie la OCPI asteptand sa treaca termenul de contestatie de 30 zile.
Inainte de expirarea termenului de contestatie debitorul decedeaza iar mostenitorii ai aduc la cunostinta executorului despre acest lucru si solicita dezbaterea succesiunii.
In acest caz se poate elibera actul de adjudecare s-au se suspenda executarea (si pana cand se suspenda)
Multumesc.
Buna ziua
Avan in vedere decizia Curtii prin care s-a declarat neconstitutional art 666 C pr civ privind incuviintarea executarii silite data de executor, credeti ca o incuviintare data dupa data de 17.12.2015 (data la care Curtea a hotarat acest lucru) de catre executor este valabila?

Multumesc!