avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate radu2063

Activitate radu2063

Bună seara!Locuiesc intr-o curte comuna în Sinaia terenul fiind în indiviziune.
Doi vecini si-au instalat camere de supraveghere prin toată curtea.Nu mi-au cerut acordul.
Am făcut o plângere la Politia nationala din Sinaia,și dupa verificarea facuta de organele de politie am primit răspuns ca nu este nimic ilegal chiar dacă aceste camere de supraveghere sunt îndreptate și spre usa mea de la una din intrari,spre poarta și ferestre.Este legal?Ce trebuie sa fac în aceasta situație?
Bună ziua!Am cumpărat un apartament intr-un condominiu în anul 2019.Fostul proprietar a avut un proces cu un vecin în legătură cu transformarea unei terase în acoperis de către vecin și a câștigat procesul adica desființarea acoperișului și refacerea terasei asa cum a fost.
Lucrarea care consta în desființarea acoperișului și refacerea terasei pe cheltuiala vecinului nu s-a executat în 2007 când s-a emis hotararea iar în 2019 am cumpărat proprietatea primind și aceasta hotărâre judecatoreasca în care se menționează ca este definitiva și irevocabila și cu împuternicire pentru forțele de ordine.
Întrebarea este: În calitate de nou proprietar pot folosi aceasta hotărâre judecatoreasca?
Dacă hotararea este din 2007 s-a perimat sau poate fi reactualizata și dacă da,în ce fel?
Bună ziua!Detin un garaj separat(construcție anexa în curte) de condominiul în care locuiesc cu încă 3 proprietari.Garajul respectiv are nr.cadastral,carte funciara și intabulare pe numele meu si este dezmembrat de apartamentul din condominiu in care locuiesc.Terenul pe care este construit este în indiviziune la fel ca și terenul liber din curte.De ce documente și aprobări am nevoie pentru schimbarea destinației din garaj în locuinta?Este necesar acordul vecinilor?