avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii mei au instalat camere de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii mei au instalat camere de supraveghere exterioare ale ...

Vecinii mei au instalat camere de supraveghere exterioare ale condominiului spre usa de acces al apartamentului meu si spre poarta comuna fără acordul meu terenul si curtea fiind in indiviziune.Este legal si normal? Am depus plângere la politie si nu au luat nici o măsură.Ma supraveghează nonstop când circul prin curte,când întru sau ies din casa sau pe poarta.Ce pot face in acest caz?Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: radu2063 , utilizator 22:35, 7 Octombrie 2025
daca acele camere NU INREGISTREAZA nu e ilegal. e ca si cum s-ar uita la dvs pe geam. politia nu poate intra fara acordul proprietarilor sau fara mandat. mandat inseamna ca mai intai dvs va dati in judecata vecinii.
in plus daca acele camere/ sistem de monitorizare sunt instalate legal (adica montate si intretinute de o firma acreditata de politia romana), iarasi e legal.
intrebarea este: ce doriti sa faceti? fiindca:
1. puteti sa va montati si dvs camera spre a-i monitoriza;
2. puteti sa discutati ca sa lamuriti problema;
3. puteti sa va informati asupra legalitatii camerelor;
4. puteti sa consultati un avocat.
cred ca mai aveti si alte variante. cat despre normalitate....
Nu este legal! (E exact ca la blocuri, dacă un singur proprietar nu vrea, nu se montează !) asta apropo de teren/curte în indiviziune, sunteți coproprietari, trebuie să fiți ambii de acord.
Este o încălcare a dreptului tău la viață privată (art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului); poate reprezenta prelucrare ilegală de date cu caracter personal conform GDPR; Poate constitui chiar hărțuire (art. 208 Cod penal) dacă filmarea este constantă și are scop intimidant.
Plângerea la Poliție ați facut-o în scris?
Puteți face o plângere la la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
Dacă nu rezolvați și nu cedează, plângere la Parchet (hărțuire /violarea vieții private ) și în ultimă instanță puteți formula acțiune civilă în care solicitați demontarea camerelor (și chiar daune morale).
Mulțumesc pentru răspuns.Am facut plângere la politie si nu s-a luat nici o măsură.Au fost,au constatat,au spus ca intr-adevar camerele sunt orientate si spre poarta dar si spre usa mea dar d-na a promis politiei ca nu va folosi imginile impotriva mea si ca nu e de competenta lor.Am facut plângere si la autoritatea Națională de protecția datelor si mi-au spus ca nu e de competenta lor,ei se ocupa de spatiile publice.La parchet nu am facut plângere,probabil ca instituția aceasta e la Ploiești.Nu știu daca am succes in instanta sau daa parchetul poate directiona plângerea spre instanta.Deja sunt hartuit si amenințat de vecina fără nici o provocare din partea mea.Ba ca nu are loc de mine prin curte sau pe poarta,ca nu respect orele de liniște de la ora 13 la 17 si tot asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!locuiesc intr-o curte comuna în sinaia terenul fiind ... radu2063 radu2063 Bună seara!Locuiesc intr-o curte comuna în Sinaia terenul fiind în indiviziune. Doi vecini si-au instalat camere de supraveghere prin toată curtea.Nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie camere supraveghere apartament bloc Gigi-55 Gigi-55 Stau la bloc la parter, si vreau sa montez camere cu inregistrare, una la geamul din dormitor, si una la usa sa vad cine suna, sau cine forteaza in lipsa mea, ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video, vecinul supravegheaza proprietatea mea. OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Domnilor, am nevoie de ajutor. Stau la casa, iar vecinul de vis-a-vis de locuinta mea si-a montat o camera de supraveghere in curte, la inaltime, pentru a ... (vezi toată discuția)