avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate Negoita Daniela

Activitate Negoita Daniela

Cu cei 2 ani se reduce vârsta de pensionare dar nu și stagiul de cotizare ? Dacă fac 31 ani și 10 luni de cotizare la ce fel de pensie mă incadrez ? Care sânt condițiile pt a ieși la pensie la limită de vârstă ( vârsta , stagiu de cotizare ) .Mulțumesc mult .
Să inteleg că reducerea de 2 ani se referă numai la vechimea in muncă si nu și la perioada de cotizare .La ce mă ajută cei 2 ani daca nu pot iesi acum la pensie si nu la 62 de ani ?
Să inteleg că reducerea de 2 ani se face doar la vechime si nu si la stagiul de cotizatie ?
Mulțumesc .
Buna seara ma numesc Negoita Daniela nascută pe 12 iulie 1960 .La 31 dec 2019 am făcut 30 ani stagiu de cotizare pt pensie .Locuiesc de peste 30 de ani in Ploiesti oraș pt care se acordă 2 ani vechime .Intrebarea mea este dacă cu acesti 2 ani pot ieși la pensie la termen .Mulțumesc .
Discuție Salariu minim
Buna seara sunt economista absolventa ASE si ma voi angaja intr un post inferior pregătirii mele .Care este cuantumul salariului minim pe care este obligat să mi l acorde angajatorul - cel pt.studii superioare sau nu ?
Multumesc mult .
Cum poate unul dintre soți sa afle dacă celălalt soț pe baza adev de salariu s a adresat unei instituții bancare sau mai multe in vederea obtinerii unor credite de care celălalt soț nu are cunoștință ?
Noi știm că o instituție bancară care acordă un credit bancar titularului ( cu giranți sau fără ) deși nu a fost pusa garantie un bun imobiliar unde sunt proprietari ambii soți deși creditul a fost acordat doar pe baza adev de salariu al soțului care a cerut creditul , banca , dacă nu iși incasează creditul acirdat se poate să execute bunul imobiliar menționat mai sus aflat in proprietatea comună .
Cum se poate apăra soțul aflat in necuniștință de cauză sa nu i fie afectat deloc bunul comun asupra căruia deși nu a fost pus ca garanție banxa se poate indrepta in cazul in care soțul care a luat imprumutul nu și achită datoriile ?
In anul 2015 am achiziționat impreună cu soțul meu o hală industrială pe care am inregistrat o imediat la fisc pentru impunere clădire și teren .Nu am fost intrebați dacă este clădire rezidențială sau nu .Am plătit impozitul anul calculat la această clădire ( luată de ei in calcul ca rezidențială ) , la apartamentul im care locuim și la mașină .Acum 2 saptamâni am fost chemați la Anaf si intrebati ce destinație are hala , daca are utilități și am declarat corect că nu este clădite de locuit .După alte 2 săptamâni am fost inștiințați in scris că datorăm impozit plus penalizări calculate din 2015 până in prezent - o sumă exorbitantă .Ne am dus la persoana care a făcut calculul care ne a demostrat că tot calculul este corect ( ne a prezentat modul de calcul ) .și care ne a explicat că s a calculat acest impozit plus penalizări pt. că nu am depus din 2015 până in prezent niciodată reevaruarea acestui imobil .Și da - recunoaștem că nu am depus pentru că nu am știut că trebuie făcută reevaluare pt.o clădire nerezidențială deținută de persoane fizice . Menționez că in tot acești cinci ani nu am primit nici o inștiințare de la Anaf cum că avem obligativitatea reevaluării și nici o inștiințare că avem un impozit de plătit majorat anual datorită nedepunerii reevaluării anuale .Au așteptat să treacă 5 ani și aproape de prescripție ne au sesizat .Vă intreb in mod respectuos - se poate face ceva ? Aștept opinia dv .Mulțumesc .
Discuție Datorie Anaf
Impreună cu soțul am achizitionat o hală industrială in 2015 .Am inregistrat o imediat la fisc ( nu am fost intrebați dacă este cladire rezidențială sau nerezudențială ) si am platit in fiecare an până in prezent impozit pt ea cât și pt apart si mașini .Acum câteva zile am primit o somătie de la Anaf cum că avem pt ultimii 5 ani un impozit datorat pt hală plus penalizări o sumă exirbitantă .Am intrebat de unde provine datoria si ni s a explicat că din 2015 si până in prezent nu am depus reevaluarea anuală a acestei hale .Da este adevarat nu am depus o niciodată pentru că nu am stiut iar de la Anaf nu am primit nici o notificare , somație prin care să ni se aducă la cunoștință că avem această obligatie de a o depune sau că datorăm un impozit majorat ...au asteptat să treacă 5 ani astfel incât s a ajuns la niște sume datorate exorbitante .Ce ne sfătuiți să facem ? Mulțumim mult .
Bună ziua am aproape 30 ani de cotizare ( fără câteva luni ) și 59 ani .
Sunt incă angajată .
Pot beneficia de pensie anticipată ??