avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate Seba74

Activitate Seba74

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A apărut pe site-ul judecatoriei: "Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanței preşedinţiale. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, care se va depune la Judecatoria ...." Va mulțumesc foarte mult pentru tot ajutorul!!!
Sigur, voi anunța soluția mâine pe site! Va mulțumesc pentru tot sprijinul!
A avut loc astăzi înfățișarea. Judecătoarea mi-a zis ca ea judeca doar suplinirea acordului meu pentru transferul școlar si ca este problema soției daca îl mai poate folosi in fata autorităților. I-am explicat ca perioada transferurilor a trecut dar a lăsat sa se înțeleagă ca acest aspect nu o interesează pe ea. Mi se pare absurd, sa se judece suplinirea acordului meu pentru un transfer care (cel mai probabil!!) numai este posibil. Am încercat sa-i explic ca situația noastră nu se încadrează ca excepțională, la punctul 4. f) din Articolul 144 din ROFUIP...

Pe site-ul judecatoriei acum scrie:

Tip soluție: Amână pronunțarea
Soluția pe scurt: Amână pronunțarea la data de 27.02.2024. Cale de atac odată cu fondul. Pronunțată azi, 26.02.2024, prin punerea soluției la dispoziția pârților prin mijlocirea grefei instanței.
Document: Încheiere - Amânare inițială a pronunțării 26.02.2024

Întrebarea mea este daca trebuie sa mă prezint si mâine la ora 9.00 acolo sau doar sa aștept informarea asupra pronunțării? Am văzut ca este programata o noua ședința pentru mâine la ora 9.00, dar probabil ca se va citi doar pronunțarea atunci. Va apărea pe site la aceeași ora?

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Da, de aceea am si întrebat, pentru a ști daca procedez cum trebuie. Va mulțumesc mult pentru sfat!, așa o sa fac, o sa aștern toate aceste argumente pe o hârtie si le voi depune după încheierea dezbaterilor. Se mai poate judeca ordonanța daca ceea ce cerea soția in ea (suplinirea consimțământului meu pentru transferul fiicei noastre in vacanta intersemestrială) a expirat? Vacanta intersemestrială a trecut deja!
Copilul este manipulat de soție. La început mi-a zis ca nu vrea sa se mute, dar acum susține ca ar vrea sa se mute caci noua profesoara de Romana le da note mici si ca ea nu înțelege ce-i preda. Soția susține ca noua profesoara are metode diferite fata de profesoara lor de anul trecut. Profesoara lor de anul trecut a intrat in concediu de maternitate si le-a venit o noua profesoara pe aceasta perioada. Oricum nu cred ca este o situație excepțională sa justifice mutarea copilului! Si la cealaltă scoală va avea o noua profesoara, de unde știm ca aceasta profesoara de la cealaltă scoală are metodele profesoarei lor intrate in concediu de maternitate? Consider ca mai bine soția ar trebui s-o încurajeze pe fiica noastră sa fie atenta in clasa si sa se adapteze la noua profesoara. Este riscul prea mare pentru fiica noastră sa schimbe colectivul si sa nu se integreze (fiind foarte timida si introvertita) doar pentru a testa o nouă profesoara de Romana.
Judecarea ordonanței a fost amânata pentru 2 săptămâni (se va judeca săptămâna viitoare), datorită faptului ca soția si avocata sa nu primiseră întâmpinarea formulata de mine. A fost trimisa la domiciliul de pe buletin al soției dar acel apartament este închiriat si ea locuiește cu fiica noastră in apartamentul sorei sale.

Tip soluție: Amână cauza
Soluția pe scurt: Pentru îndeplinirea unor obligații stabilite în sarcina reclamantei, amână judecarea cauzei la data de xx.02.2024.

Nu înțeleg cum o ordonanța președințială, care înțeleg necesita o urgenta, poate fi amânata pentru doua săptămâni! In plus, ceea ce a cerut soția prin aceasta ordonanța este deja expirat! Ea a cerut s-o transfere pe fiica noastră la alta scoală (unde preda ea!) in perioada vacantei intersemestriale, dar aceasta vacanta, in județul nostru, s-a terminat ieri, vineri, 23 februarie. Pot cere ca ordonanța sa fie declarata inadmisibila datorită expirării termenului care necesita urgenta? Daca da, in baza cărui articol?

Din Art 144, Ordin 5447/2020 (atașat mai jos) transferul școlar se efectuează in general doar in timpul vacantei intersemestriale sau in timpul vacantei de vara. Cum aceasta vacanta intersemestrială deja a trecut, ce rost mai are sa judecam? Mă gândesc ca soția (sau avocata ei) poate apela la punctul 4. f) al acestui articol "în alte situații excepționale, cu aprobarea consiliului de administratei al inspectoratului școlar". Dar nu vad nicio situație excepțională in acest moment si in plus, așa cum am mai scris mai sus, nu se produce nicio paguba iminenta daca fiica nu este transferata la o alta scoală in acest moment. Ea beneficiază deja de o educație foarte buna la actuala scoală, unde are rezultate bune si este integrată foarte bine in colectiv, conform caracterizării dirigintei.

Art. 144. -
(1) Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, profilul şi/sau specializarea se efectuează, de regulă, în perioada intersemestrială sau a vacanţei de vară. Prin excepţie, transferurile de la nivelurile antepreşcolar şi preşcolar se pot face oricând în timpul anului şcolar, ţinând cont de interesul superior al copilului.

(2) Transferurile în care se schimbă forma de învăţământ se efectuează în următoarele perioade:

a) de la învăţământul cu frecvenţă la cel cu frecvenţă redusă, de regulă în perioada intersemestrială sau a vacanţei de vară; în aceleaşi perioade se efectuează şi transferul la/de la învăţământul profesional şi tehnic şi de la/la învăţământul dual la învăţământul liceal tehnologic. Transferurile în cursul anului şcolar se pot aproba în mod excepţional în cazurile precizate la alin (4);

b) de la învăţământul cu frecvenţă redusă la cel cu frecvenţă, numai în perioada vacanţei de vară.

(3) Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, cu schimbarea profilului şi/sau a specializării, se efectuează, de regulă, în perioada vacanţei de vară, conform hotărârii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul.

(4) Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:

a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;

b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;

c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;

d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;

e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;

f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar.
Buna seara,

Nu pot sa-mi dau seama ce drept pierde fata (sau ce paguba iminenta) se produce daca fata ramane in aceeasi scoala ca si pana acum. Scoala este mult mai buna decât scoala unde sotia vrea sa o transfere si diriginta spune ca minora s-a adaptat bine in ciuda noi situații provocate de separare a parinților. In citare, avocata soției, scrie ca arata ca se produce o paguba iminenta daca nu se efectuează transferul, dar apoi numai precizeaza nimic in sensul acesta.

Credeți ca se poate ataca ordonanța ca fiind inadmisibila? Daca a fost admisa pentru judecata, se mai poate discuta acest aspect al inadmisibilitatii?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Va mulțumesc pentru răspuns! Inteleg perfect primele 2 condiții. Cea de a 3-a presupun ca se refera la faptul ca masurile luate prin intermediul ordonanței sunt temporare, provizorii. Oricum fiica noastră in 2 ani termina gimnaziul si trebuie sa se mute la un liceu.
Buna seara,

Sunt in proces de divorț cu sotia mea, avem prima infatisare in martie. Acum trei zile am primit o ordonanța prezedentiala in cutia postala de la avocata ei. Sunt chemat in sala de judecata (in 12 zile!) cu scopul de a suplini consimtamantul meu pentru transferarea fiicei noastre de la scoala la care invata la scoala unde sotia este profesoara.

I-am spus ca nu sunt de acord cu transferul fiicei noastre la o alta scoala de nenumărate ori. Fiica noastră e o fire foarte timida si daca o mutam la alta scoala nu se va adapta usor. Ii va trebui mult timp sa se integreze si probabil nu va avea rezultate bune la invatatura in acest timp. Mai mult divorțul a traumatizat-o foarte mult nefiind comunicativa si foarte interiorizata. Am agreat amândoi ca trebuie s-o ducem la un psiholog. In plus scoala la care vrea s-o transfere nu are prestigiul scolii unde este ea acum.

Sotia sustine in ordonanța ca având-o la scoala unde ea preda ii poate supraveghea mai bine progresul educational.

Din pacate, avocatul meu care ma reprezintă la divorț mi-a cerut o suma destul de mare pentru a ma reprezenta si la acest proces (nu mi-o permit!) si ma gândeam sa ma reprezint singur in acest proces al ordonanței prezedentiale. Sotia are același avocat ca si la divorț.

Întrebarea mea este cat de diferit este un proces pe o ordonanța prezedentiala fata de un proces civil obișnuit? Intampinarea pe care o fac trebuie sa fie diferita fata de intampinarea pentru divorț sau trebuie sa păstreze aceleași linii?

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Va multumesc!